kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Alımı Taban Puanları

2019 yılında gerçekleştirilecek olan Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı alımı için yapılan başvurular sonucunda taban puan kaç oldu? Alım kaçla kapattı? Detaylar haberimizde.

A+
A-

12 Eylül 2019 yılında yayınlamış olduğu ilan ile 2019 yılında toplam 20 adet Sermaye Piyasası Uzman Yardımcısı alacağını duyuran Sermaye Piyasası Kurulu 16 Ekim 2019 tarihi itibariyle alıma başvuruda bulunan adayların sıralanması ile oluşan başvuru taban puanını açıkladı. Alıma başvuru süreci, Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı sınavı ile diğer detayları haberimizde bulabilirsiniz. Kamu Haber

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Başvuru Süreci

2019 yılı için gerçekleştirilecek olan 20 kişilik Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı alımı için adaylar başvurularını 18 Eylül 2019 tarihinden 4 Ekim 2019 tarihine kadar bizzat elden teslim ettikleri evrak ile ya da posta yoluyla başvuru evrakını göndererek gerçekleştirdiler.

Adaylar başvurularını gerçekleştirirken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2018 veya 2019 yılı KPSS A Grubu sınavında almış oldukları; KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3 veya KPSS P28 puan türlerini kullandılar. Adayların alıma başvuruda bulunabilmeleri için yukarıda yer alan puan türlerinden en az bir tanesinin en az 75 puan olması gerekmekteydi.

Alıma başvuruda bulunmak isteyen adaylardan KPSS puanlarının yanında ilave bir Yabancı Dil Sınavı veya dengi bir yabancı dil puanı istenmedi.

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı Ne Zaman?

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı sınavı sınava girmeye hak kazanan 400 aday için Klasik olarak iki güne yayılı biçimde yapılacak. Sınav tarihi ise 26 Ekim – 27 Ekim 2019 tarihleri.

Sınav İstanbul’da bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Alımı Kaçla Kapattı? Taban Puanı Kaç Olarak Gerçekleşti?

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunan ve mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadar aday içerisinde bulunan en yüksek puanlı adayların sıralanması neticesinde, yazılı sınava katılmaya hak kazanan 400. adayın puanı; 83,57466 olarak gerçekleşti.

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunan en yüksek puanlı adayın puanı ise; 96,44791 oldu.

Beklenenden daha düşük bir puanla kapatan alımın, bu kadar düşük puanla kapanmış olmasında hiç şüphesiz Kurulun alacağı Uzman Yardımcılarını İstanbul ilinde görevlendirecek olmasının, yazılı sınavda özellikli bazı alanların olmasının ve sınavın da yine İstanbul ilinde gerçekleştirilecek olmasının payı olduğunu düşünüyoruz. 

Yazılı sınava katılmaya hak kazanmış 400 adaya Tercihiniyap.net olarak başarılar dileriz. 

2019 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı sınav sürecini takip etmek, sorularınızı sormak ve bilgi almak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.