kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

A101 Personel Maaşları Ne Kadar?

A101 Personel Maaşları Ne Kadar? A101 Nedir? Açılımı Nedir? A101 Kimin? A101 Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri A101 İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır? A101 Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

A+
A-

Sık sık personel alımı yapan  ve hepimizin de merak ettiği A101 personel maaşları ne kadar sorusuna cevap arıyorsanız bu yazımız tam sizin için. En güncel bilgilerle A101 personel maaşları hakkında bilgileri sizlere sunuyoruz.

Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgınından hemen hemen her şey ve herkes olumsuz etkilenirken A101 firması ile kazançlı çıktı. Milyonlarca kişi salgından korunmak için evlerine kapanınca alışveriş harcamaları arttı. Pek çok kişi en uygun fiyata kaliteli ve çok alışveriş yapmak için A101 firmasına koştu. Türkiye’nin 81 ilinde ve her ilçesinde şubesi bulunan A101 market zinciri salgın süresince faaliyetlerini sürdürdü. Bu dönemde personel sirkülasyonu da arttı. Firma şubelerine sık sık personel alımı yapmaya başladı. A101’de çalışmayı düşünenlerse firmanın maaş politikasını merak ediyor. Peki A101 personel maaşları ne kadar? A101 kasiyer, reyon görevlisi, mağaza müdürü, bölge temsilcisi, depo sorumlusu, nakliyeci maaşları ne kadar?

Çağdaş Market Personel Maaşları Ne Kadar?

A101 Nedir? Açılımı Nedir? A101 Kimin?

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan A101 firması Migros, CarrefourSA, ŞOK, BİM, Bildirici gibi dev firmalarla rekabet etmektedir. Bu büyük firmanın adının ne anlama geldiği sık sık sorulara neden olmaktadır. İsim hikayesi reklamcı Ali Taran ile iş insanı Aziz Zapsu arasındaki bir sohbete dayanmaktadır. E-postalarda yer alan Z235, A523 gibi kodları görmeleri üzerine bu tarz bir isim koymak üzerine fikir yürütmüşlerdir. Çevrelerine sorduktan sonra firmanın adını A101 koymakta karar kılmışlardır. Ancak bu hikayeye pek çok kişi inanmaz. Sosyal medyada, halk arasında inanılan görüşe göre; İslam dininin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’de ticarette dürüst ve doğru olmanın önemine vurgu yapılan 101. ayet nedeniyle firma bu ismi almıştır.

A101 firması 2008 yılında Cüneyt Zapsu’nun aralarında bulunduğu kurucular tarafından faaliyete başlamıştır. 2010 yılında büyük bir hisse satışı gerçekleşmiş e Zapsu ailesi %29.8’lik hisselerini Memorial Sağlık Grubu ile Aydın Örme firmalarının sahibi olan Turgut Aydın’a satmıştır. Bu satış ile birlikte A101 firmasının en büyük hissesi, firma üzerindeki söz hakkı başka bir deyişle sahibi Aydın ailesi olmuştur.

A101 hisse dağılımı: Aydınlar %79,21, İrfan Hacıosmanoğlu %10,08, Sayın Grup %6,71, Murat Sungurlu %4

A101 Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan A101’in ükedeki her şehirde ve her ilçede şubesi bulunur. Bu şubelede binlerce personel istihdam edilmektedir. Firma da başarısını azimle, büyük bir fedakarlık çalışan personeline borçludur. Bu kadar büyük bir operasyonu yönetmek, üstelik pandemi gibi zorlu şartlara rağmen yürütmek imkansıza yakındır. A101 firmasında 50 bine yakın personel çalışmaktadır. Üstelik çoğu mağazasında personel eksikliği yaşanmaktadır. Üstelik yoğunluk o kadar fazladır ki 1 çalışan 2-3 çalışanın yapacağı işi yapabilmektedir.

Firmanın çalışma saatleri normalde 09.00-21.00 saatleri arasındadır. Günde 12 saat boyunca müşterilerine hizmet veren marketlerde açılıştan önce ve kapanıştan sonra da çalışmalar yürütülür. Hem mağazanın hazırlığı hem de mağazanın temizliği yapılır. Personeller vardiya usulüyle çalışır. Bazıları sabah erken saatte gelip öğleden sonra çıkarken bazıları da öğlen saatlerinde gelip mağazayı kapatıp çıkar. A101 çalışanlarının mesaisi günde 9 saattir. Ancak yoğunluk, temizlik, hazırlık, raf dizme gibi işlemler nedeniyle günde 10-11 saat çalışmaları çok sık rastlanan bir durumdur. Çalışanlar da bu yoğunluktan şikayetçidir. Çalışanlar haftanın 6 günü çalışırken 1 gün izin yaparlar. Bu izin günleri çalışan sayısına ve mağazanın yoğun olmadığı günlere göre belirlenir. Ayrıca 1 yıl çalışıp senelik izne hak kazanan çalışanlara 14+2 gün olmak üzere yıllık izin hakkı tanınmaktadır. Mağazalar hemen hemen yılın her günü açık ve çalışır vaziyettedir. Bu nedenle çalışanların resmi tatil, dini tatil yaptıkları pek görülmez.

A101 vardiya saatleri:09.00-18.00, 12.00-21.00
Normalde A101 çalışma saatleri: 09.00-21.00
Sokağa çıkma kısıtlaması varken: Hafta içi 10.00-20.00 Hafta Sonu 10.00-17.00

A101 Personel Maaşları Ne Kadar?

A101 firması bünyesinde kasiyer, reyon görevlisi, mağaza müdürü, mağaza sorumlusu, depo elemanı, nakliye elemanı, bölge müdürü, dağıtıcı, depo sorumlusu kadrolarında binlerce personel istihdam edilmektedir. Farklı pozisyonlarda çalışan personelin maaşları da farklı olabilmektedir. Firmanın maaş politikası asgari ücrete dayanmaktadır.

A101 bölge müdürü maaşları 16-17 bin TL civarındadır.

A101 mağaza müdürü ve mağaza sorumlusu maaşları 15-16 bin TL civarındadır.

A101 mağaza müdür yardımcısı maaşları 15 bin TL civarındadır.

A101 reyon görevlisi, reyon sorumlusu, depo elemanı, dağıtıcı, şarküteri görevlisi, depo sorumlusu maaşları 14-5 bin 100 TL civarındadır.

A101 kasiyer maaşları 14-5 TL civarındadır.

A101 İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Firmayla ilgili en çok aranan başlıklar “A101 iş ilanları ” ve “A101 iş başvurusu ” şeklindedir. Firmada çalışmak isteyenler A101’in resmi internet sayfasına girmeli ve “kariyer” bölümüne bakmalıdır. Burada yer alan “A101 iş başvuru formu” doldurulmalı ve paylaşılan iş ilanları önce takip edilmeli sonra da bu ilanlara başvuru yapılmalıdır. Bunun yanı sıra çalışmak istediğiniz şubeye giderek personel ihtiyacı olup olmadığını sorabilirsiniz. Bu sayede elle başvuru yapabilirsiniz.

A101 iş başvuru adresi, iş başvuru formu için: www.a101.com.tr/kariyer

CarrefourSA Personel Maaşları Ne Kadar?

A101 Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Dev market zincirinde çalışabilmek için bazı şartları taşımanız gerekmektedir. Bu şartlar işe alım konusunda belirleyici olmaktadır. Bu şartları sizin için inceledik.

  • Erkek adayların askerlikle ilişiklerinin bulunmaması gerekir.
  • Adayların en az lise mezunu olmaları gerekir.
  • Önlisans ve lisans mezunu adayların işe alımlarında daha büyük şansı vardır.
  • Adli sicil kayıtlarının olmaması yani sicillerinin temiz olması gerekmektedir.
  • Toplumda kötü şöhretle tanınmamaları da önemlidir.
  • Tecrübeleri olmaları şanslarını artırır.

A101 İş Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Firmada çalışmak isteyen adayların iş başvurusu sırasında bazı belgeleri yetkililere sunmaları gereklidir. Bu belgeler hem iş başvurusunun tamamlanmasında hem de adayın tanınmasında kilit rol oynar.

  • Sağlık raporu
  • Kimlik fotokopisi
  • 4 adet vesikalık foto
  • Adli sicil kayıt örneği
  • İkametgah belgesi
  • Diploma örneği

A101 kasiyer kaç saat çalışır?

Maaşı ve sigortayı haftalık 45 saat üzerinden alırsınız ama haftalık 61.5 saat çalışırsınız.

Yorumlar

  1. Melıke Avatar Melıke dedi ki:

    Kasıyerlerınızın oturarak çalışmasını daha sağlıklı buluyorum yazık onlarda insan

    1. conysins Avatar conysins dedi ki:

      valla bursı türküye askeri ücret vererek 12 saat ayakta diykor yetmiyo temizligini malzeme yereştirme etiket kontrolü kasiyer gibibirden fazla iş temelin de çalıştrıyolar

      1. Benn Avatar Benn dedi ki:

        12 saat yani vardiyalı bazıları sabah gelip öğlen bitirip bazıları öğlen gelip akşam kapatıyor

  2. Feride Avatar Feride dedi ki:

    Bu bilgilerden sadece personel eksiği olduğu ve çoğu zaman mesaimiz dolsa bile çalışmaya devam ettiğimiz kısmı doğru