kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

Vergi Müfettiş Yardımcılığı KPSS A adaylarının en merakla beklediği sınavlardan birisi. Peki 2019 yılında yeni alım olacak mı? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olan ve 2011 yılında kurulan Vergi Denetim Kurulu bünyesinde denetim ve teftiş görevini ifa eden meslek grubu Vergi Müfettiş Yardımcılığı için yeni alım ne zaman gerçekleştirilecek? İptal edilen alım ne olacak? Mesleğe giriş nasıldır? Hangi puan türleriyle alım yapılıyor? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Vergi Müfettiş Yardımcılığı’na Giriş

Vergi Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girişte adayların evvela Hukuk Fakültesi veya İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler Fakültelerinin yanı sıra İktisat veya İşletme Fakülteleri’nden mezun olmaları gerekmektedir. Bu koşulu sağlayan adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve kamuda yer alan kariyer mesleklere giriş için gerekli olan puanların alınabildiği KPSS A Grubu sınavına katılmak zorundadırlar. Adaylar bu sınavdan elde edecekleri; 

KPSS P48, KPSS P47, KPSS P28, KPSS P27, KPSS P23, KPSS P22, KPSS P18 ve KPSS P17 

puan türleri ile Vergi Denetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen sınava başvuru hakkı elde edeceklerdir. Adayların Kurul tarafından açılacak olan ilana başvurabilmeleri için bu puan türlerinin en az birisinden yine en az 80 puan almaları gerekmektedir. 

Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı

Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı Vergi Denetim Kurulu tarafından iki aşama halinde gerçekleştirilmektedir. Bu iki aşama yazılı sınav ve sözlü mülakattır. Yazılı sınav klasik usûlde gerçekleştirilmekte ve aşağıdaki konulardan oluşmaktadır;

vmy konular

Adaylar bu konulardan girecekleri sınavda başarılı olmak için her bölümden en az 50, tüm derslerin aritmetik ortalamasından ise en az 65 puan almak zorundadırlar. Aksi halde başarılı olamaz ve yine kurul tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılamazlar. 

Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı 2019 Yılında Test Olabilir mi?

Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı kadronun ihdas edildiği dönemden itibaren dört dönem boyunca klasik usûlde gerçekleştirilmiştir. Sonrasında beş, altı ve yedinci dönem alımları çoktan seçmeli usûl ile yapılmış sonrasında yeniden eski şekle dönülerek klasik sınav ile alım yapılmaya devam edilmiştir. 2019 yılında gerçekleştirilecek muhtemel alımın çoktan seçmeli usûlde yapılması ihtimali sıkça dile getirilmeye başlandı. Özellikle FORUM sayfamızda yer alan VMY 2019 başlığında buna dair kuvvetli duyumlar üyelerimiz tarafından dile getirilmeye başlanmıştır. Bu geçmişte tatbik edilen bir durum olduğundan yeniden böyle bir uygulama elbette imkansız değildir. Bu ihtimalin ne denli kuvvetli olduğuna dair detaylı bilgileri FORUM sayfamızdan takip edebilirsiniz.  kamu haber

Vergi Müfettiş Yardımcılığı Ön Görüşmeleri ve Sözlü Mülakatları

Vergi Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavından yukarıda belirttiğimiz puanları alarak başarılı olan ve mesleğe alınacak aday sayısının iki katı kadar aday arasında yer alan adaylar Kurulca gerçekleştirilecek olan ön görüşmelere ve akabinde yapılacak sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edeceklerdir. Sözlü mülakata katılmaya hak kazanmış olan adaylar, İkamet adreslerine bağlı olarak Ankara’da yer Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na veya bulundukları yere yakın Grup Başkanlıkları’na davet edilmekte ve orada meslek mensubu üstatlar ile bir görüşme gerçekleştirmektedirler. Bu süreç sonrasında ise adayları sözlü mülakatlar beklemektedir. Sözlü mülakatlar neticesinde başarılı olan adaylar ise Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak atanmaya ve mesleğe başlamaya hak kazanmaktadırlar.

Tüm bu süreçleri detaylı şekilde incelemek isteyenler Vergi Müfettişi Nasıl Olunur? başlıklı yazımızı inceleyebilirler;

vdk bina

2019 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2018 yılında Vergi Müfettiş Yardımcılığı için bin kişilik kadro ihdas edilmiş ve bunu takip eden süreçte 500 kişilik bir alım ilanı verilmişti. Ancak bu ilan 7 Ağustos 2018 tarihinde sınava girecek olan adaylar belli olduktan sonra ve sınava günler kala ertelendi. Daha sonrasında ise alım tamamen iptal edildi. 2019 yılına girilmesiyle birlikte özellikle 2019 KPSS yaklaştıkça adaylar yeni bir alımın olup olmayacağını merak etmeye başladılar. 2019 yılında bir Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı olup olmayacağına dair özellikle FORUM sayfamızda daha evvel getirdikleri duyumlarla güven kazanmış bazı üyelerimizin sınav olacağı ihtimalini dile getirmesi ve zaten daha evvel bir ilana çıkılmış olması ile ihdas edilmiş bir kadronun varlığı bir arada düşünüldüğünde 2019 yılı içerisinde bir sınav olmasını beklemekteyiz. 

2019 yılı Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavına dair haberleri, duyumları ve diğer bilgileri konu ile alakalı açılmış olan FORUM başlığımızdan takip edebilir, sorularınızı yine bu başlıkta ilgili üyelerimize yöneltebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.