kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS A Grubu Meslekleri Nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın KPSS A Grubu ile girilebilen kadroları nelerdir? Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ve İŞKUR A Grubu kadroları nelerdir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SGK ve İŞKUR'un kariyer meslek unvanları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS A Grubu Meslekleri Nelerdir?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı KPSS A grubu mesleklerini sizlere tanıtmaya çalıştığımız yazıyı umarım keyifle okursunuz… Aklınıza takılanları sayfamızda bulabilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı, ilgili kuruluşlarında yer alan KPSS A grubu ile girilebilen kariyer meslekler nelerdir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS A Grubu meslekleri nelerdir? KPSS A Grubu puanları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde hangi kadrolara girilebilir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

KPSS Nedir? KPSS A Grubu Sınavı Nedir?

KPSS, kamu kurumlarındaki kariyer meslek kadroları ile düz memurluk olarak nitelendirilen kadrolarına girmek isteyen tüm adayların katılması gereken ilk adımdır. KPSS, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin bir anlamda gerçekleştirdiği ön eleme mahiyetindeki merkezi sınavdır ve adayların kamu kurumlarına girebilmesi için atması gereken ön adımdır.

KPSS uhdesinde bulunan ve kamu kurumlarında yer alan a grubu kariyer mesleklere giriş için adayların katılması gereken KPSS A Grubu oturumları, adayların üniversitelerin İİBF, SBF ve dengi fakültelerde görmüş oldukları müfredat derslerini içeren sınavdır.

Bu sınavda aldıkları puanlarla adaylar kariyer meslek olarak nitelendirilen uzmanlık, denetmenlik, denetçilik gibi unvanlara yerleşebilmek için, Kurumların açmış oldukları alım ilanlarına başvuru hakkı elde etmektedirler.

KPSS A grubu oturumlarının detaylarına ve adayların sınava nasıl hazırlık yürütebileceklerine dair detaylı bilgileri aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmalarımızda bulabilirsiniz;

KPSS’ye Girmeden Memur Olmak Mümkün Mü? KPSS A Grubuna Katılmadan Kariyer Mesleklere Girilir Mi?

Kamu Personeli Seçme Sınavı adayların kamu kurumlarına girebilmeleri için bir ön şarttır. Ancak bazı kurum ve kuruluşlar, bünyelerinde bulunan bazı kadrolar için KPSS puan şartı istemek yerine, kendi sınavlarını yapabilmekte ya da başka bazı yöntemlerle alımlarını gerçekleştirebilmektedirler.

Bu Kurumların hangileri olduğunu ve hangi unvanları için bu tip alımlar gerçekleştirdiklerini detaylı bir biçimde aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) KPSS A Grubu Meslekleri Nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerek kendi büyük teşkilat yapısı, gerekse bağlı ve ilgili kuruluşları itibariyle tüm ülkede yayılı olarak hizmet veren büyük bir Kurumdur. Bu büyüklüğe istinaden çok sayıda unvanda, çok sayıda kariyer meslek mensubu çeşitli alanlarda uzmanlaşmak üzere istihdam edilmektedir.

Yine uzmanlık gerektiren kariyer mesleklerin yanında Bakanlığın görev alanında kalan iş ve işlemlerin denetimi için de çok sayıda denetim ve kontrol ile görevli personelin istihdamı gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda ülkenin en geniş teşkilat yapısına sahip Kurumlarının başında gelen Bakanlığın ve bağlı, ilgili kuruluşlarının ihtiva ettiği KPSS A Grubu ile girilen tüm kariyer meslek unvanlarını ve alım koşullarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Unvanlar Puan Türü YDS Şartı Sınav Şekli
Denetim – Teftiş
Denetçi Yardımcılığı Yeni sistemde belirlenmedi.
İş Müfettiş Yardımcılığı KPSS P9, KPSS P42, KPSS P48 Klasik + Sözlü
Uzmanlıklar (Merkez)
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı KPSS P3 (C) Düzeyi – 70 olması beklenmektedir. Sözlü Mülakat
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK)
Unvanlar Puan Türü YDS Şartı Sınav Şekli
Denetim – Teftiş
Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Hukuk/İİBF/SBF için; KPSS P23, KPSS P40, KPSS P42, KPSS P47 İstatistik Grubu için; KPSS P13 Sözlü Mülakat
Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı KPSS P22, KPSS P48 Test Sınav + Sözlü
Uzmanlıklar (Merkez)
Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Yeni sistemde belirlenmedi. (D) Düzeyi – 60 Sözlü Mülakat
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR)
Uzmanlıklar (Merkez)
İstihdam Uzman Yardımcılığı İktisat: KPSSP15   Kamu Yönetimi: KPSSP30                       Çalışma Ekonomisi: KPSSP40             Maliye: KPSSP20 Mühendislik: KPSSP2 Sözlü Mülakat
Uzmanlıklar (Taşra)
İl İstihdam Uzman Yardımcılığı Henüz belirlenmedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve İşkur Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere istihdam edilen ve KPSS A Grubu puanları ile girilebilen kadroların görebileceğiniz üzere bazılarında YDS koşulu bulunmaktadır.

YDS koşulu isteyen bu kadrolara giriş için YDS puanı alması gereken adaylar, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı hakkında daha detaylı bilgilere aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme yardımıyla erişebilirler;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.