kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Kaçla Kapattı? Taban Puan Kaç Oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alımı kaçla kapattı? Taban puan kaç olarak gerçekleşti? Detayları haberimizde.

A+
A-

2020 yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımı kaç puanla kapattı? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı taban puanı kaç olarak gerçekleşti? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı sınavı nasıl yapılacak? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı sınavına kaç aday katılma hakkı elde etti? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı sınavına katılacak olan son sıradaki adayın puanı kaç? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı İlan ve Başvuru Süreci

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Bakanlığın İstanbul’da bulunan birimlerinde görevlendirilmek üzere Hazine ve Maliye Uzman Yardımcıları istihdam edileceği ilan edildi. Verilen ilana göre toplam 500 adet Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alımı gerçekleştirilecek. Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar alım için başvurularını 9 Kasım 2020 tarihinden 20 Kasım 2020 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın elektronik platformunda bulunan sınav başvuru ekranı üzerinden gerçekleştirdiler.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı için belirlenmiş olan şartların başında elbette devlet memurluğu genel şartları geliyor. Bunun yanında adayların yaş, askerlik durumu gibi şartlarının da alıma başvuruya uygun olması gerekli. Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı için genel başvuru şartlarını taşıyan adayların aynı zamanda 2019 veya 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumlarından alınmış olmak kaydıyla KPSS P43, KPSS P38, KPSS P28, KPSS P27, KPSS P18, KPSS P17, KPSS P13 veya KPSS P8 puan türlerinden en az 75 puana sahip olmaları istendi. Ayrıca adayların yine KPSS gibi ÖSYM tarafından düzenlenen YDS oturumlarından en az C seviyesi puana yani 70 puana sahip olmaları gerekmekteydi. kamu haber

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımına Hangi Alanlardan Mezun Adaylar Başvuruda Bulundu?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımına başvuruda bulunabilecek olan bölümler geçtiğimiz alımdan farklı olarak ayrı ayrı tutulmayıp, farklı puan türleriyle toplam kadroya başvurabilecek şekilde belirtilmiştir. Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımına başvuru hakkı tanınan bölümler şu şekildedir;

image 73

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımının tüm detaylarına, başvuru koşullarına ve başvuru sürecine dair her şeye göz atmak adına ilanı incelemek için aşağıda yer verdiğimiz yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı Sınavı Nasıl Gerçekleştirilecek?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan tek aşamalı sözlü mülakat ile yapılacak. Adaylara ayrıca bir yazılı sınav tatbik edilmeyecek.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Sınavına Kaç Kişi Katılabilecek?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımına başvuru koşullarını sağlayarak başvuru yapan ve puanlarına göre sıralanacak olan adaylardan en yüksek puana sahip, mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar Bakanlık tarafından yapılacak sözlü mülakatlara katılabilecek. 500 kişilik olarak duyurulan Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı için sözlü mülakata katılacak aday sayısı en fazla 2000 kişi olacak.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı Kaçla Kapattı? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı Taban Puanı Kaç Oldu?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımına başvuruda bulunan adaylardan mesleğe alınacak olan aday sayısının dört katı kadar aday arasında yer alanlar Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 sınavına katılma hakkı elde edecekti.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 alımının taban puanları Bakanlık tarafından ilan edilmezken sınava katılma hakkı kazanan adaylar listelendi. Yayımlanan listeye göre 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına 2000 kişi katılma hakkı elde edebilecek iken yalnızca 643 aday sözlü mülakata katılma hakkı kazanabildi.

Bu durumda alımın başvuru taban puanı olan 75 puana kadar gerilediğini öngörebiliriz.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı mülakatlarına katılma hakkı elde eden adayların listesi için Tıklayınız!

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020 Alımı sürecini izlemek, sözlü mülakatlara yönelik bilgi alışverişi ve paylaşımlarda bulunmak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Aday Avatar Aday dedi ki:

    Hak kazanan adaylarin kpss puan
    sırlamalarini da görebilsek