kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS Bakiye Öğrenme Yolları

2020 HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS Bakiye Öğrenme Yolları nelerdir? HGS Nedir? Ne Demek? HGS Açılımı 2020 HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

A+
A-

Türkiye gibi nüfusu 100 milyona yaklaşan bir ülkede ulaşım hizmetlerinin sorunsuz sağlanması son derece önemlidir. Ülkenin dört bir yanını birbirine bağlayan köprülerin, tünellerin, yolların, otoyolların sorunsuz işlemesi gerekir. Bu nedenle devreye sokulan uygulamalarla ücretlerin tahsil edilmesi, sıra oluşumunun engellenmesi sağlanır. Bu kapsamda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) devreye alınmıştır. HGS ile boğaz köprüleri ve otoyollardan faydalanan araçlardan sıra beklemeden, durmaksızın ücret tahsil edilir. Boğazlardan ve otoyollardan milyonlarca kişi faydalanmaktadır. Bu nedenle HGS ile ilgili binlerce kişi her gün sorular sormaktadır. Özellikle de Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Bakiye sorgulama ve öğrenme işleminin nasıl yapılacağı merak edilir. Kamu Haber

HGS Nedir? Ne Demek? HGS Açılımı

HGS, Hızlı Geçiş Sisteminin kısaltmasıdır. Türkiye’deki otoyol ve köprülerde yer alan gişelerde bu sistem bulunur. Bu sistem sayesinde köprü ve otoyollardan geçen araçlar durmadan geçiş yapar ve sistemle ücretler ödenir. Sistemin merkezinde araç plaka tanıma özelliği bulunur. Bu kapsamda araçlar hızla ilerlerken plaka okunur ve HGS bakiyenizden ücret tahsil edilir.

2020 HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kapsamında araçların ön camlarına çipli bir etiket yapıştırılır. Sistemin bulunduğu güzergahlarda bu etiket elektronik olarak okunur ve ücret tahsil edilir. Araçlar da durmadan yoluna devam eder. Bu HGS kartı ve etiketi PTT şubelerinden, kara yollarındaki satış noktalarından alınabilir. Ayrıca elektronik ortam üzerinden e-PTT AVM internet sitesinden bakiye ve ücret ödenebilir. Kartlardaki bakiyeler azalırsa sisteme verdiğiniz numaraya kartta kalan ücretle ilgili kısa mesaj gönderilir. Ancak bu mesaj uygulaması her zaman çalışamayabilir. Bu nedenle vatandaşların düzenli olarak bakiye sorgulaması yapması önerilir.

HGS bakiye sorgulama, ücret sorgulama işlemleri birkaç farklı yol ile yapılabilir. e-Devlet sistemi, PTT, HGS müşteri hizmetleri gibi yollarla sorgulama işlemi yapmak mümkün. e-Devlet HGS Bakiye sorgulamak için turkiye.gov.tr adresine girerek arama motoruna HGS yazıp arama işlemi yapabilirsiniz. HGS müşteri hizmetleri telefon numarası olan “444 17 88” hattı arayarak bakiye sorgulama işlemi yapılabilir. PTT üzerinden bu işlemi yapmak için hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girmek yeterlidir. Bu site üzerinden giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Çağrı merkezinde “0 850 460 60 60” numaralı hattı da arayarak sorgulama yapmak mümkün olabilir.

NOT: HGS Bakiye sorgulama yapabilmek için PTT sistemine üye olmanız gerekmektedir. Üyelik işlemleri TC kimlik numrası, mail adresi ve şifre ile yapılabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.