kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli 3.000 Sağlık Personeli Kontenjanları

Sağlık Bakanlığı tarafından 3.000 sağlık personeli alınacağı duyurulmuştu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar üzerine, lisans, önlisans ve ortaöğretim sağlık bölümlerinden mezun olan kişiler hangi branşlara alım yapılacağını merak etmişti. Her atamada olduğu gibi bu atamada da hemşire kadrosu ağırlıklı bir alım yapılacağı açıklandı. Diğer kontenjanlar şu şekilde açıklandı.

A+
A-

Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek 3.000 atama için kontenjan açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamanın üzerine bütün sağlık bölümü mezunlarının gözleri kadrolara çevrilmişti. 2020 yılından iki kez atama yapılan Sağlık Bakanlığında, bu atama ile birlikte üçüncü kez atama yapılmış olacak. Lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için birbirinden farklı kadro ve pozisyonlarda istihdam yaratılan bakanlıkta alınacak personelin hangi kadrolarda olacağı genel hatlarıyla belirlendi. Sağlık Bakanlığı gerek KPSS 2020/4 gerekse de KPSS 2020/5 atamalarında en çok alımı hemşire olarak yapmıştı. Daha sonra ebe ve tıbbi sekreter kadroları için ayırmıştı. Bu atamanın kontenjanlarına baktığımızda da diğer iki atama ile aynı oranda bir kadro tahsisi yapıldığı görülüyor. İşte Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli 3 bin personel için açıklanan kontenjanlar…

Sağlık Bakanlığı 3.000 Personel Alımı Kontenjanları

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 3 bin kişilik atamada lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunlarına ayrı ayrı kadro verilmesi bekleniyor. Aşağıda belirtilen hemşire kadrosunun lisans ve ortaöğretim mezunları için ayrılması bekleniyor. Aynı şekilde sağlık teknikeri kadrosunda da parantez içerisinde belirttiğimiz üzere farklı kadro ve unvanlarda olacağı bekleniyor.

  • Hemşire 1.770 kişi.
  • Sağlık Teknikeri 488 kişi. (Tıbbi sekreter teknikeri, aneztezi teknikeri, röntgen teknikeri, laboratuvar teknikeri, ilk ve acil yardım teknikeri, ortopedi, fizik tedavi teknikeri, ağız ve diş sağlığı teknikeri, diyaliz teknikeri, çevre sağlığı teknikeri, odyometri, eczane teknikeri, ameliyat teknikeri vs.)
  • Ebe 60 kişi.
  • Psikolog 8 kişi.
  • Sosyal Çalışmacı 8 kişi.
  • Fizyoterapist 8 kişi.
  • Diyetisten 8 kişi.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 Kontenjanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 sözleşmeli personel atamalarında 4.437 kadro için 18.000 kontenjan açılmıştır. Bu kontenjanın büyük bölümü lisans mezunlarına ayrılmıştır. Lisans mezunlarına 11.686 kontenjan, önlisans mezunlarına 3.287 kontenjan ve ortaöğretim mezunlarına 2.983 kontenjan ayrılmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 sözleşmeli personel alımlarında en çok atama hemşire kadrosuna yapılmıştır.  En fazla alımın olduğu diğer kadrolar ise ortaöğretim mezunu hemşire, lisans mezunu ebe, önlisans mezunu tıbbi sekreter teknikeri olarak gerçekleşmiştir.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/4 Kontenjanları

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/4 sözleşmeli personel atamalarında 3.331 kadro için 8.844 kontenjan açılmıştır. Bu kontenjanın büyük bölümü lisans mezunları için açılmıştır. Lisans mezunlarına 4.841 kontenjan, önlisans mezunlarına 3.173 kontenjan ve ortaöğretim mezunlarına 830 kontenjan ayrılmıştır. Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/4 sözleşmeli personel alımlarında en çok alım hemşire kadrosu için yapılmıştır. En fazla alımın olduğu diğer kadrolar ise lisans mezunu ebe, önlisans mezunu ilk ve acil yardım teknikeri ve ortaöğretim mezunu hemşire olarak gerçekleşmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.