kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Biyoloji Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavı konuları nelerdir? 2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği sınavı soru dağılımı nasıldır? KPSS ÖABT'ye kimler katılacak? Detaylar yazımızda.

A+
A-

ÖSYM’nin öğretmen adaylarının tamamı için düzenlediği KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri testlerinin yanında bazı öğretmenlikler için düzenlediği alan sınavı da bulunmaktadır. Bu sınavlardan 2020 yılında düzenlenecek olan 2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavı konuları nelerdir? 2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavında soru dağılımı nasıldır? Detayları yazımızda inceleyebilirsiniz.

2020 KPSS ÖABT Alan Sınavı Ne Demektir ve Kimlerin Katılma Zorunluluğu Vardır?

Kamu Kurumlarında çalışmak isteyen her aday gibi öğretmen adaylarının da başarı ile geride bırakması gereken bir KPSS süreci bulunmaktadır. KPSS Öğretmenlik olarak genel bir başlıkla anabileceğimiz bu sınavlardan KPSS Lisans ile KPSS Eğitim Bilimleri sınavına öğretmen adaylarının hepsinin katılması zorunludur. Ancak bazı öğretmenlik alanlarının bu iki oturuma katılması puanlarının hesaplanması için yeterli değildir. Bu adayların söz konusu iki oturuma ek olarak alan sınavına da katılmaları, puanlarının hesaplanması için gereklidir. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi adını alan bu oturuma Biyoloji Öğretmenliği adaylarının da katılmaları şarttır.

2020 KPSS ÖABT’nin Biyoloji Öğretmenliği adayları gibi KPSS ÖABT’ye katılması gerekli olan diğer öğretmenlik adaylarını incelemek ve KPSS ÖABT’ye dair detaylı bilgiler almak için aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz;

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği Alan Sınavı Puan Türü Nedir ve Kaç Yıl Geçerli Olacaktır?

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavına katılacak olan adayların, yukarıda sözünü ettiğimiz iki ana oturumun da netleri baz alınarak hesaplanacak olan puanları KPSS P121 puanıdır.

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği’ne katılacak adayların üç oturumun netleri ile hesaplanacak olan puanları; KPSS P121 puan türünün hesaplanmasında oturumların etkileri aşağıdaki şekildedir;

2020 KPSS Lisans dersleri; %30

2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu; %20

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği; %50

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavı ile diğer tüm öğretmen adaylarıyla ortak olarak katıldıkları KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumları neticesinde elde ettikleri KPSS P121 puan türünün geçerliliği 2020 KPSS ÖABT ile beraber bir yıl geçerli olacaktır. 2019 KPSS döneminde 2 sene olan bu sürenin uygulaması 2020 KPSS ÖABT ile birlikte değişikliğe uğrayacaktır. osym binasy

2019 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği Sınavına Kaç Kişi Girdi? Biyoloji Öğretmenliği Adaylarının Ortalama Neti Kaç?

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
75 10,802 25,229 5662

2019 yılında yapılan 2019 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavına katılım fizik öğretmenliği ve kimya öğretmenliğine göre daha yüksek olmuştur. 2020 KPSS ÖABT döneminde de Biyoloji Öğretmenliği alan sınavına katılımın yakın bir düzeyde olmasını bekliyoruz.

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği Alan Sınavı Hangi Konulardan Oluşur? Soruların Dağılımı Nasıldır?

2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavına katılacak olan öğretmen adaylarına, biyoloji öğretmenliği alan eğitimi konularından 15 adet, biyoloji öğretmenliği alan bilgisi konularından ise 60 adet olmak üzere toplam 75 soru yöneltilecektir.

Bu 75 sorunun %80’lik kısmını kapsayan biyoloji öğretmenliği alan bilgisi bölümünde adaylara aşağıda yer alan konulardan sorular yöneltilecektir; 

-İnsan ve Hayvan Biyolojisi dersi; 15 soru
-Hücre ve Metabolizma dersi; 12 soru
-Genetik ve Evrim dersi; 12 soru
-Ekoloji dersi; 7 ilâ 8 soru
-Bitki Biyolojisi dersi; 7 ilâ 8 soru
-Canlıların Sınıflandırılması dersi; 6 soru

*2020 KPSS ÖABT Biyoloji Öğretmenliği alan sınavı ile alakalı olarak bilgilendirici mahiyette hazırladığımız yazımızda yer alan bilgiler, ÖSYM kaynaklarından faydalanılarak derlenmiştir. ÖSYM’nin sunmuş olduğu mevcut bilgilerde değişim olması durumunda yazımız güncel bilgiler dikkate alınarak düzenlenecektir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.