kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığının merkez birimlerinde görev yapan Sağlık Uzman Yardımcılığı meslek grubunun 2023 yılı maaşı ne kadar? Sağlık Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nın merkez teşkilatı birimlerinde görev yapan kariyer meslek mensupları olan Sağlık Uzman Yardımcılarının 2023 yılı maaşı ne kadar? Sağlık Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Sağlık Uzman Yardımcılığı özlük hakları nelerdir? Görev yerleri nereler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sağlık Fizikçisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Sağlık Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Sağlık Uzman Yardımcılığı mesleği, Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan kariyer meslek grubudur. Sağlık Bakanlığı’nın merkez teşkilatında yer alan birimlerde, görev aldıkları birime göre uzmanlık alanları belirlenen Sağlık Uzman Yardımcılığı meslek mensupları, diğer kariyer meslek mensupları gibi bir dizi sınav şartı ile mesleğe alınmaktadırlar.

Sağlık Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Sağlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Uzman Yardımcılığı alım ilanlarında yer alan bölümlerden mezun durumda bulunmalarının yanında yine ilanda belirtilmiş olan askerlik durumu, sağlık, yaş vb. diğer şartları da sağlıyor olmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların Sağlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeleri mümkün olmayacaktır. 

Sağlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte adayların Bakanlığın Sağlık Uzman Yardımcılığı için yayınlamış olduğu ilanda yer alan KPSS A Grubu puan türlerinden yeterli puanı almış olmaları da şarttır. Bu puan türlerinden yeterli puanı olan adaylar arasında yapılacak olan sıralamaya göre listede yer alan adaylar Sağlık Uzman Yardımcılığı sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Bu sınav Sağlık Bakanlığı tarafından tek aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir ve sözlü usuldedir.

saylyk logo 3

Sağlık Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları Nasıldır? Görev Yerleri Neresi?

Sağlık Uzman Yardımcılığı mesleğine girecek olan adayların Bakanlık tarafından yapılacak Sağlık Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarında başarılı olmaları durumunda mesleğe Sağlık Uzman Yardımcısı olarak atamaları yapılacaktır. Sağlık Uzman Yardımcısı olarak mesleğe giren adayların statüsü Bakanlığın merkez teşkilatında görevlendirildiklerinden merkez uzmanı statüsündedir. Yani Sağlık Uzman Yardımcılığı meslek mensupları diğer Kurum ve Bakanlıklarda yer alan merkez uzmanları gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görev ifa etmektedirler. Sağlık Uzman Yardımcılığı  meslek mensuplarının görev yerleri Sağlık Bakanlığı’nın kurulu bulunduğu Ankara’dır.

Sağlık Uzman Yardımcılığı mesleğine dair merak ettiğiniz diğer detaylara aşağıda bağlantısına yer verdiğimiz Sağlık Uzman Yardımcılığı meslek tanıtım yazımız ile ulaşabilirsiniz;

Sağlık Uzman Yardımcılığı Mesleği 2023 Yılı Maaşı Ne Kadar?

Sağlık Uzman Yardımcılığı sınav sürecinde başarılı olarak mesleğe Sağlık Uzman Yardımcısı unvanı ile ataması yapılan meslek mensuplarının 2023 yılı maaşları yaklaşık olarak 16100 Türk Lirası olacaktır. Meslekte yeterlik dönemine kadar çalışmış ve yeterlik sınavında başarılı olarak Sağlık Uzmanı unvanı ile ataması gerçekleştirilen meslek mensuplarının 2023 yılı maaş tutarı ise yaklaşık olarak 16950 Türk Lirası olacaktır. 

*Sağlık Uzman Yardımcıları ile Sağlık Uzmanlarının maaş tutarları yaklaşık olarak belirtilmiştir. Bu tutarlarda meslek mensuplarının şahsi olarak değişebilen ödenekleri ile kesenekleri hesaplama dışı tutulmuştur.

Sağlık Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş aşamalarına, meslekte sizi bekleyen görevlere ve merak ettiğiniz diğer hususlara dair detaylı bilgileri almak için Tıklayınız!

Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Uzman yardımcılığı kaç yıl?

Giriş sınavı duyurusunda atanılacak yerlerin belirlenmiş olması halinde, atanılan yerlerde beş yıl süreyle çalışılması zorunludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.