kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tekniker Maaşları 2023 Ne Kadar?

Tekniker Maaşları 2023 Ne Kadar? Tekniker Maaşı 2023 Ne Kadar? Elektrik Teknisyeni Maaşı 2023 Elektrik Teknisyeni Ne Kadar Maaş Alır? Teknisyen Ne Kadar Maaş Alır?

A+
A-

Tekniker mesleği başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada oldukça bilinen ve popüler bir meslektir. Bütün dünyada kamu sektöründe ve özel sektörde oldukça geniş bir çalışma alanına ve olanağına sahiptir. Teknolojik gelişmeler ile birlikte çalışma alanları genişlemiştir. Gelişen teknolojik gelişmeler ve genişleyen çalışma alanı teknikerlerin maaşlarına da yansımıştır.

www.tercihiniyap.net ailesi olarak en doğru bilgileri değerlendirerek teknisyen maaşları 2023 ne kadar? sorusuna sizler için cevap veriyoruz.

Ameliyat Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

Tekniker Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere gelişmiş ülkeler de sanayi üzerine kuruludur. Sanayi de temelinde elektriğe, mühendisliğe bağlıdır. Teknikerlik mesleği bu nedenle çok değerli bir meslektir. Önümüzdeki 100 yılda kaybolmayacak nadir meslekler arasında teknkerlik mesleği yer alır.

Özel Sektör Tekniker Maaşı 2023

Özel sektör bünyesinde tekniker unvanında çalışan bir teknisyen ne kadar maaş alır? Teknisyen Maaşı 2023 ne kadar? Özel sektörde çalışan teknisyen maaşı 2023 ne kadar? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki özel sektörde çalışan personellerin maaşları çalıştıkları şirkete göre değişiklik göstermektedir. Tamamen şirket yönetiminin insafına kalmış bu durum teknisyen ve tekniker olarak çalışan insanları bazı durumlarda çaresiz bırakmaktadır. Fakat sektördeki teknisyen ve tekniker maaşlarını genel bir şekilde incelersek daha net miktarlardan bahsedebiliriz.

Özel sektör içerisinde çalışan yeni mezun teknisyen ve teknikerin maaşı 8.600Türk Lirası ile 9.000 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Özel sektör içerisinde 5 ile 10 yıl arasında deneyim kazanmış bir teknisyen ve tekniker ise 9.000Türk Lirası ile10.000 Türk Lirası arasında maaş almaktadır.

Özel sektör içerisinde 10 yılın üzerinde deneyim kazanmış bir teknisyenin ve teknikerin maaşı ise 10.000 Türk Lirasının üzerindedir.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki yukarıda bahsedilen maaşlar yalnızca net maaşlardır. Çalışanların evli olup olmamasına, çocuk sahibi olup olmamasına bağlı olarak maaşları değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca yemek ve yol ücretleri de alabilmektedirler.

Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Kamu Tekniker Maaşları 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında tekniker olarak çalışan personeller yılda iki kez zam kazanırlar. Bu nedenle maaşları her yıl artış göstermektedir.  Kamu sektöründe tekniker olarak çalışan personeller kıdemlerine/derecelerine göre maaş almaktadırlar.

10/2 derecesinde/kademesinde olan ve mesleğe yeni başlayan önlisans mezunu bir tekniker 9.000Türk Lirası maaş almaktadır.

9/1 derecesinde/kademesinde olan ve mesleğe yeni başlayan lisans mezunu bir tekniker 9.500Türk Lirası maaş almaktadır.

8/1 derecesinde/kademesinde olan ve meslekte 3 yıl geçiren lisans mezunu bir tekniker 10.000 Türk Lirası maaş almaktadır.

7/1 derecesinde/kademesinde olan ve meslekte 5 yıl geçiren lisans mezunu bir tekniker 10.500 Türk Lirası maaş almaktadır.

1/4 derecesinde/kademesinde olan ve meslekte 25 yıl ve üzeri yıl geçiren lisans mezunu bir tekniker 11.000 Türk Lirası maaş almaktadır.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki kamu sektöründe çalışan tekniker maaşlarını incelerken yalnızca net maaşlarını göz önünde bulundurduk. Tekniker olarak çalışan personelin evli olup olmamasına, çocuk sahibi olup olmamasına bağlı olarak maaşları değişiklik gösterebilmektedir.

Elektrik Teknikeri Maaşları 2023

Elektrik teknikerleri elektriğin söz konusu olduğu her sektörde ve bu sektörlerin her aşamasında çalışabilirler. Elektrik mühendisleri ile birlikte çalışan elektrik teknikerleri tam anlamıyla elektriğin dahil olduğu her alanda çalışabilmektedir.

Özel sektör içerisinde elektrik teknikeri olarak çalışan bir personel, bünyesinde çalıştığı şirkete bağlı olarak maaş almaktadır. Fakat genel bir rakamdan bahsedecek olursak; elektrik teknikerleri 8.600Türk Lirası ile 9.000 Türk Lirası arasında maaş almaktadırlar.

Tekniker nasıl olur?

Tekniker olmak için adayların üniversitelerin iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Yorumlar

  1. yalan haber Avatar yalan haber dedi ki:

    7/3 derecem 4250 tl alıyorum