kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS DHBT 1 Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT-1 konuları nelerdir ve soru dağılımı nasıl? Detaylar haberimizde.

A+
A-

ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetlerinde görev yapmak isteyen adayların tamamının katılması gereken 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT sınavının ilk oturumu olan 2020 KPSS DHBT-1 konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Nedir? Kimlerin Katılması Gerekir?

İmam Hatip Liselerinden, Ön lisans ya da Lisans düzeyinde İlahiyat eğitimi veren okullardan mezun olmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yer alan diz hizmetleri personellerinden olmak isteyen adayların tamamının 2020 KPSS DHBT-1 oturumuna katılmaları gerekmektedir. Bu oturum her üç öğrenim düzeyi için de ortaktır ve her adayın bu oturuma katılması puanlarının hesaplanabilmesi için şarttır.

2020 KPSS DHBT-1’e katılarak din görevlisi olmak isteyen adayların öğrenim durumlarına uygun olarak 2020 KPSS Lisans, 2020 KPSS Ön Lisans ya da 2020 KPSS Ortaöğretim oturumlarına da başvurularını yapmaları ve bu oturumlara katılmaları gerekmektedir. Çünkü adayların hesaplanacak olan puan türleri içerisinde Genel Kültür – Genel Yetenek oturumu testlerinin de ağırlığı bulunmaktadır ve adayların bu oturuma katılmamaları durumunda puanlarının hesaplanması mümkün olmayacaktır.

KPSS DHBT-1 Kaç Yılda Bir Yapılıyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi KPSS DHBT iki yılda bir gerçekleştirilmektedir. İki yılda bir gerçekleştirilen bu oturumlar, 2020 yılında olduğu gibi yalnızca çift yıllarda gerçekleştirilmektedir.

ÖSYM’nin Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarında düzenleme sıklığı bakımından farklılık doğuran tek yıl – çift yıl uygulamasına dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz yazımızda göz atabilirsiniz;

2020 KPSS DHBT-1 Sınav Konuları Nelerdir? 2020 KPSS DHBT-1 Soru Dağılımı Nasıl?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS DHBT-1; 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin ilk kısmını oluşturmaktadır. 2020 KPSS DHBT-1 oturumu Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetlerinde görev yapmak isteyen adayların tamamı için ortaktır ve her üç öğrenim düzeyinden sınava katılacak olan adaylar da aynı sorularla karşı karşıya olacaklardır. Bu kısımda adaylara toplam 20 adet soru yöneltilecektir. Bu soruların dağılımında ufak kaymalar zaman zaman yaşansa da genel olarak her alandan eşit sayıda soru yöneltildiği gözlemlenmiştir.

2020 KPSS DHBT-1 sınav konularını ve bu konuların soru dağılımını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Dersler Soru Sayısı
Kur’an Bilgisi 4 soru
İslam Ahlâkı 4 soru
Siyer 4 soru
İslam İnanç Esasları 4 soru
İslam İbadet Esasları 4 soru
TOPLAM 20 soru

*2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’nin birinci kısmı olan KPSS DHBT-1’e dair hazırlamış olduğumuz çalışmamızda güncel kılavuzlardan faydalanılmıştır. Bu bilgilerde değişiklikler olması durumunda 2020 KPSS DHBT-1 çalışmamız güncellenecektir.

2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne dair detaylı bilgiler almak, diğer adaylarla etkileşimde bulunmak için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.