kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Lisans Sonuçlarında Puan Mı Önemli Sıralama Mı Önemli? (ÖSYM)

2020 KPSS Lisans sonuçlarında adayların almış oldukları puanları mı önemlidir yoksa sıralamaları mı? Adaylar tercih yaparken puana mı bakacaklar sıralamaya mı? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin Lisans oturumuna giren adaylar belirli puan türlerinden sıralamaları ve farklı düzeyde puanlar elde ettiler. Peki adaylar 2020 KPSS Lisans sonuçlarında puana mı bakacak yoksa sıralamaya mı? 2020 KPSS Lisans sonuçlarında puan mı önemli yoksa sıralama mı? 2020 KPSS Lisans adayları başvuru yaparken puana mı bakacak yoksa sıralamaya mı bakacak? Detayları ve değerlendirmemizi çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

2020 KPSS Lisans Nedir? Kimler 2020 KPSS Lisans Oturumuna Katıldı?

Kamu Personeli olmak amacıyla hazırlık yapan ve bu hazırlık ile Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarına katılan adaylar, sınavda kendilerine uygun KPSS oturumlarında farklı testler çözmektedirler. Adayların çözmüş oldukları bu testlerde yapmış oldukları doğru yanıtlar ve yanlış yanıtlar adayların netlerini, netleri de puanlarını belirlemektedir. Üniversitelerin lisans düzeyinde bölümlerinden mezun olan adaylar 2020 yılında KPSS Lisans oturumuna katılarak kendilerine uygun kadrolara başvuru hakkı elde edecekleri puan türlerini elde ettiler. 2020 yılının çift yıl olması sebebiyle adayların elde ettikleri bu puan türleri lisans mezunu adaylar için ayrılmış olan kamu kurumu kadrolarına başvuru imkanı tanımaktadır. Bununla birlikte 2020 yılı dahil her yıl öğretmen adayları için düzenlenen KPSS Eğitim Bilimleri ve KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılan adaylar da puanlarının hesaplanması adına lisans düzeyi KPSS oturumuna katılım gösterdiler. Kamu Kurumlarında yer alan A Grubu kariyer mesleklerine girmek isteyen adaylar da yine her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen KPSS A grubu oturumu ile birlikte 2020 KPSS Lisans oturumuna da katıldılar. Tüm bu adayların katılımıyla düzenlenen 2020 KPSS lisans oturumu sonucunda adaylar katılım gösterdikleri oturumlarda yapmış oldukları netlerin farklı oranlarda dikkate alınmasıyla bazı puan türleri elde ettiler.

2020 KPSS Lisans Oturumu Puan Türleri Nelerdir?

2020 KPSS Lisans oturumuna katılan adaylar, bu oturumda çözmüş oldukları Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden yapmış oldukları netler dikkate alınarak bazı puan türleri elde ettiler. 2020 KPSS lisans oturumu adaylarının elde etmiş oldukları puan türleri KPSS puan türlerinin ilk üç tanesine tekabül etmektedir ve KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3 isimleri ile anılmaktadırlar.

Bu puan türlerinden özellikle KPSS P3 puan türü 2020 yılı gibi çift yıllarda elde edilmesi durumunda adayların Kamu kurumlarında yer alan kadrolara merkezi atama ile yerleşmesini sağlayacak atamalara başvuruda bulunmasını ve tercih yapmasını sağlamaktadır. Ayrıca adayların b grubu kadrolara açıktan alımlar yapılması durumunda, bu kadrolara başvuruda bulunması imkanını da sunmaktadır.

KPSS P3 puan türü ve diğer tüm 2020 KPSS Puan türlerinin nasıl hesaplandığına dair detaylı bilgileri içeren çalışmamıza aşağıda bulunan yönlendirme aracılığı ile ulaşabilirsiniz;

osym tay 3

2020 KPSS Lisans Sonuçlarında Adaylar Hangi Puan Türlerine Bakmalı?

2020 KPSS Lisans oturumuna katılmış ve Genel Yetenek – Genel Kültür testlerini çözmüş olan adayların KPSS P1, P2 ve P3 puan türleri hesaplanmaktadır. 2020 KPSS Lisans oturumuna B grubu atamalarına başvurabilmek gayesiyle katılmış olan adayların bakacakları en öncelikli puan türü KPSS P3 puan türüdür. Adaylar elde etmiş oldukları 2020 KPSS Lisans KPSS P3 puan türünü geçerlilik süresinin sonuna kadar merkezi atamalarda ve çeşitli kurumların gerçekleştirdikleri açıktan b grubu memur alımlarında kullanabileceklerdir.

2020 KPSS Lisans Sonuçlarında Puan Mı Önemli Sıralama Mı?

2020 KPSS Lisans oturumuna katılmış olan adayların elde etmiş oldukları puanın rast geldiği bir sıralamaları olacaktır. Adayın elde etmiş olduğu puan adayın yapmış olduğu netlerin standart sapma ile birlikte hesaplanması sonucunda 100 tam puan üzerinden hangi düzeyde olduğu ifade etmektedir. Sıralama ise adayın 2020 KPSS Lisans oturumuna katılmış olan tüm adaylar arasında kaçıncı sırada bulunduğunu ifade etmektedir.

2020 KPSS Lisans sonuçlarına göre alınan puanın düzeyi adayların alımlara başvuruda bulunup bulunamayacağı noktasında önem kazanmaktadır. Bazı kurum ve kuruluşlar alım yapacakları kadroya göre adaylardan KPSS P3 puanlarının en az 60 veya 70 puan olması gibi şartlar isteyebilirler. Bu gibi durumlarda adayların 2020 KPSS Lisans sınavında elde ettikleri KPSS P3 puan türünün hangi düzeyde olduğu önem kazanmaktadır.

Ancak adayların bu gibi baraj durumları dışında puanlarının düzeyinden daha önce gelen iki husus vardır. Bunlardan ilki genel sıralamaları, diğer ise branş sıralamalarıdır. 2020 KPSS Lisans sonuçlarında adayların elde etmiş oldukları genel sıralama, özellikle 4001 alımları olarak nitelendirilen ve tüm lisans mezunlarının başvurabildiği merkezi atamalarda adayların ne düzeyde şanslarının olduğu noktasında bir göstergedir. Ancak adayların mezun oldukları alana yönelik doğrudan bir alım olduğunda adayların bakmaları gereken sıralama branş sıralamasıdır.

2020 KPSS Lisans branş sıralaması hakkında daha detaylı bilgiler edinmek ve branş sıralamasına nasıl bakabileceğinize dair bilgiler almak için ilgili çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebilirsiniz;

2021 KPSS Lisans Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavının üniversitelerin lisans düzeyi okullarından mezun olan adayları için gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunun 2021 yılında hangi dönemde gerçekleştirilebileceğine dair detaylı açıklamalarımıza ve öngörülerimize aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS lisans sınavı puanlarını ve sıralamalarını değerlendirmek ve 2020 – 2021 KPSS dönemi alımlarını takip etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.