kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Kimya Soruları ve Cevapları

​​​​​​​TYT kimya soruları ve cevapları nasıldı, TYT kimya soruları yayımlandı mı, TYT kimya sorularına nasıl ulaşabilirim gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Adayların temel yeterlilik testi sonrası yaptıkları ilk şey girdikleri sınavın sorularının cevaplarını araştırmaktır. Bizde sizlere YKS nin ilk ayağı olan TYT nin kimya sorularını ve cevaplarını bu yazımızda derledik.

Gerçekleştirilen ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) geride kaldı. Adaylar sınavın biter bitmez kaç netleri olduğunu, soruların cevaplarını merak etmeye başladı ve gerek sosyal medyada gerekse sitemizin forum sayfalarında bunlar konuşuldu.

TYT KİMYA SORULARI VE CEVAPLARI (Akılda Kalanlar)

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN KİTAPÇIKLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda da dediğimiz gibi adaylar soruların cevaplarını merak etmeye başladılar ve buna yönelik olarak sosyal medya ortamlarında veya forumlarda bunları kendi aralarında tartışmaya başladılar. Bizler de sizlere adayların bu tartışmalarından yola çıkarak soru ve cevapları derlemeye gayret gösterdik.

ÖSYM soru kitapçıklarını yayımlamadığı için birebir soruların tam metinleri yazımızda ne yazık ki yer almıyor fakat biz ÖSYM kitapçıkları yayımladığında sizi ilgili sayfalara yönlendireceğiz. Şimdilik sadece soruyu çağrıştıracak cümleler ile veya sadece cevaplar ile sizlere fikir vermesi için bir yazı yayımlıyoruz. Buradaki cevaplar kesin olarak doğru olmasa da çoğu kişinin üzerinde uzlaştığı cevaplar olduğu için size aşağı yukarı bir fikir verebilir. Akılda Kalan TYT kimya cevapları aşağıdaki gibidir. (Sınav sonrası en kısa sürede eklenecektir.)

*TYT içinde toplam 7 kimya sorusu bulunmaktadır, burada ulaşılabilen maksimum sayıda cevap derlenmeye çalışılmıştır.

Mollerin olduğu soru, nötralleşme tepkisidir.

Nitrik asit ayırt adilmesi, bakır ile verdikleri etkileşim

Lewis sorusu, bileşiklerinde elektron vermeye yatkındır

Çeşitli maddeler etkileşim, kalsiyum florür iyonik

Güvenlik kuralları sorusu, yanıcı ve çevreye zararlı

100 gr su sorusu, x>y=z

Viskozite sorusu, I ve III

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.