kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Okul Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Okul Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar? Okul Müdürü Nedir? Kimdir? Okul Müdürü Ne İş Yapar? Okul Müdürü Nasıl Olunur? Okul Müdürü Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Okul Müdürü Maaşları 203 Ne Kadar? Devlette Okul Müdürü Maaşları 2023 Özel Sektörde Okul Müdürü Maaşları 2023

A+
A-

Türkiye’deki en büyük sektör eğitim sektörüdür. Bütçede en çok Milli Eğitim Bakanlığına ayrılmaktadır. Eğitim sektöründe devlette ve özelde binlerce kişi istihdam edilmektedir. En fazla personel öğretmen kadrosunda çalışsa da okul müdürü olarak görev yapan yüzlerce kişi bulunur. Öğretmenlikten daha üst bir mevki olduğu için de bu kadro ile ilgilenenlerin sayısı bir hayli fazladır. Yönetici kadrosundaki bu pozisyona geçmek isteyenler en çok okul müdürlerinin maaşlarını merak etmektedir. Peki okul müdürü nedir? Kimdir? Okul müdürü ne iş yapar? Nasıl olunur? Özel sektörde ve devlette okul müdürü maaşları 2023 ne kadar?

MEB Okul Müdürü ve Okul Müdür Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Okul Müdürü Nedir? Kimdir?

Okul müdürü, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların başındaki yöneticidir. Özel ve devlet okullarında görev yapabilir. Milli Eğitim Bakanlığının amaçları, kuralları ve genelgeleri doğrultusunda çalışır. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz, kaliteli ve güvenli gerçekleştirmesini sağlar. Okul sınırları içerisindeki her türlü olaydan, öğrenciden, kişiden, işlemden o sorumludur.

Okul Müdürü Ne İş Yapar?

  • Eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz ve kaliteli sürdürülmesini sağlar.
  • Öğretmenleri koordine eder.
  • Ders programı, planlama, idari iş ve işlemlerle ilgili çalışır.
  • İmza yetkisi bulunur.
  • Hademe, çaycı, kantinci, hizmetli, sekreter gibi görevlilerin işlerini koordine eder.
  • Yangın, deprem gibi afetlere karşı senaryolar hazırlar.
  • Yeni personel alımı süreçleriyle ilgilenir.
  • Kütüphane, atölye, spor salonu, sınıfların durumuyla alakadar olur.
  • Diploma, takdir-teşekkür belgesi, onur belgesi, sözleşme, ihale gibi belgeleri düzenler, onaylar.
  • Öğretmen ve öğrencilerle ilgilenir.
  • Disiplin, güvenlik, temizlik gibi konularla ilgilenir.

Okul Müdürü Nasıl Olunur?

Devlette ve özel sektörde okul müdürü olmanın yolları farklıdır. Devlette okul müdürü olmak için önce üniversiteyi lisans derecesi ile bitirmeniz gerekir. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kadrolu öğretmen olmanız şarttır. Öğretmen olduktan sonra ise müdürlük sınavlarına girerek okul müdürü olabilirsiniz. Mesleki başarınız, disiplininiz, ilişkileriniz de bu noktada önemlidir.

Özel sektörde müdür olmak için öğretmen ve idareci olarak deneyimli olmanız yeterlidir. En az 2 yıl boyunca asil görevli olarak öğretmenlik yapanların okul müdürü olmasının yolu açılır. Özelde kişisel özellikleriniz, becerileriniz de dikkate alınır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak okul müdürü olmadan önce adayların vicdanlarının sesini dinlemesini, ruhsal olarak dingin olması, psikolojisinin buna hazır olup olmadığını test etmesini önemli bulduğumuzu da aktarmak istiyoruz. Çünkü fiziksel ve psikolojik şiddet olaylarının yaşanmaması, okullarda adaletin olması, öğrencilere büyük fırsatlar verilmesi ve zorlu öğrencilerin kazanılması da müdürlerin büyük gayretleri sonucunda olabilmektedir.

Okul Müdürü Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Okul müdürü olmak zorlu bir görevdir. Okuldaki yüzlerce öğrenci, onlarca öğretmen ve diğer çalışanlardan okul müdürü sorumlu olur.. Ayrıca belge işleri, idari işler, imza işleri de büyük yoğunluk oluşturur. Ayrıca kavga, güvenlik durumları, disiplin sorunları ile de müdür ilgilenir. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri ile de iletişim kurmak gerekir. Bu anlamda iş yükü, sorumluluğu oldukça fazladır. Çalışma saatleri de öğretmenlerden fazladır. Genel olarak mesai saatlerini 08.00-17.00 olarak gösterebiliriz. Ancak yoğunluk, evrak işleri vb. durumlarla çalışma saatleri değişebilir. 

Okul Müdürü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Okul müdürlerinin sorumlulukları büyük olsa da maaşları aynı ölçüde fazla değildir. Öğretmen maaşları ile müdür maaşları arasında çok düşük bir fark bulunur. Okul müdürü maaşlarını derece ve kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, fazla mesai, nöbet ücreti, ek ders ücreti gibi unsurlar önemli ölçüde etkiler. Ancak bunları hesap etmeden okul müdürü net maaşı 2023 14 bin 300 TL civarındadır. Bu ücretler de dahil edilince devlette okul müdürü maaşları 15 bin 500-16 bin TL seviyesine yükselmektedir. Özellikle de ek ders ücretleri maaşları en fazla etkileyen unsurdur. Özel sektörde ise okul müdürü ücretleri 2023 14-15 bin TL seviyesindedir.

Devlette Okul Müdürü Maaşları 2023

Devlette okul müdürlerinin maaşları kaç yıl çalıştıklarına, derece ve kademelerine göre değişebilir. Ayrıca evli olup olmadıkları, çocuk sayısı da önemli bir ayrıntıdır. Çünkü buna bağlı olarak aile ve çocuk yardımı ödenir. En önemli faktörler ise ek ders ücreti ve nöbet ücretidir. Müdürler haftada en az 2 en çok ise 6 saat derse girebilir. Tüm bu değişkenler göz önünde bulundurulunca devlette okul müdürü maaşları 2023 ortalama 15 bin TL’dir. Halk eğitim, yatılı, meslek ve teknik liselerde ise maaşlar 500-1000 TL daha yüksek olabilmektedir.

Özel Sektörde Okul Müdürü Maaşları 2023

Özel sektörde ücretleri belirleyen en önemli unsurlar çalışılan okul, deneyim ve başarıdır. Okuldan okula ücretler büyük ölçüde değişir. Örneğin uluslararası arenada başarılı olmaya çalışan, büyük, vizyon sahibi okullar müdürlerine yüksek ücret verir. Bu durumda müdürlerin ücretleri 15-20 bin TL arasında değişir. Düşük maaş politikası izleyen kurumlar ise 13-15 bin TL arasında ücret ödemesi yapar. Genel olarak özel sektörde yüksek maaş ödenmesine çok sık rastlanmaz. 

Yılların Okul Müdürü Anlattı: Bir Öğretmen Neden İdareci Olmamalı? 

Okul müdürü en fazla kaç yıl görev yapar?

 Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.