kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT Ne Zaman? (ÖSYM)

ÖSYM'nin öğretmen adaylarının alana tabi saydığı bir kısmı için gerçekleştirdiği KPSS ÖABT Öğretmenlik alan bilgisi testi 2021 ne zaman? 2021 KPSS ÖABT başvuruları ne zaman yapılacak? 2021 KPSS ÖABT var mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM her yıl öğretmen adaylarının kamu okullarında görev alabilmelerini sağlayacak puanları elde edebilecekleri merkezi sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin öğretmenlik oturumlarını düzenlemektedir. Bu oturumlardan bazıları tüm öğretmen adaylarının katılımına yönelik iken bazıları da bazı öğretmenlik alanlarına tabi adaylar için zorunludur. ÖSYM’nin düzenlediği bu oturumlardan KPSS ÖABT nedir? 2021 KPSS ÖABT ne zaman yapılacak? 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumuna kimlerin katılması gerekiyor? 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi hangi tarihte yapılacak? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine Kimlerin Katılması Gerekiyor?

2021 yılında öğretmen adaylarının bir kısmı için düzenlenecek olan 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumuna öğretmen adaylarından bazılarının katılım göstermesi gerekmektedir. Bunun evvelinde düzenlenecek olan 2021 KPSS Lisans oturumuna ve 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna ise tüm öğretmen adaylarının katılması şarttır. Aksi halde öğretmen adaylarının alan bilgisine tabi olsalar da olmasalar da puanlarının hesaplanması mümkün olmayacaktır. 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması şart olmayan öğretmen adaylarının 2021 KPSS Öğretmenlik için düzenlenecek olan 2021 KPSS Lisans oturumu ve 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılmaları yeterli olacaktır ve bu adayların hesaplanacak olan puan türleri alan bilgisi testine katılacak olan adayların puan türlerinden farklıdır. KPSS P10 olarak ifade edilen bu puan türü alan bilgisine katılma zorunluluğu bulunmayan KPSS öğretmenlik adaylarının atanmalarına esas teşkil eden puan türüdür.

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması gereken öğretmen adaylarının hangileri olduğu ÖSYM tarafından belirlenmiş durumdadır. 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması gereken öğretmenlik alanları şu şekildedir;

İlköğretim Mat. Öğretmenliği
Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji Öğr.
Türkçe Öğr.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğr.
Din Kültürü ve Ahl. Bilg. Öğr.
Tarih Öğr.
Okul Öncesi Öğr.
Sınıf Öğr.
İngilizce Öğr.
Lise Matematik Öğr.
Sosyal Bilg. Öğr.
Coğrafya Öğr.
Biyoloji Öğr.
Beden Eğitimi Öğr.
Fizik Öğr.
İmam Hat. Mesl. Ders. Öğr.
Kimya Öğr.
Rehber Öğr.

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması gereken ve açık şekilde belirtilmiş olan bu alanlar dışında kalan öğretmenlik alanlarından kamu personeli seçme sınavına katılacak olan adayların 2021 KPSS Lisans sınavı ile 2021 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılmaları kâfidir.

osym tay 2

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Puan Türü Nedir? 

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılacak olan adayların bu sınavdan evvel katılmış olacakları 2021 KPSS Lisans ve 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarından elde etmiş oldukları netlerin de dikkate alınmasıyla KPSS puan türleri hesaplanacaktır. 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılmış olan adayların hesaplanacak olan puan türleri KPSS P121 puan türüdür. KPSS P121 puan türünün hesaplanmasına dair detaylara ve diğer KPSS puan türlerine dair bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda erişebilirsiniz;

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Puanları Kaç Yıl Geçerli Olacak?

2021 yılında devlet okullarında öğretmen olarak görev yapabilmek amacıyla kamu personeli seçme sınavının öğretmenlik ile alakalı oturumlarına katılan ve alan bilgisi testine tabi olarak 2021 KPSS ÖABT oturumuna da katılması gereken adayların hesaplanacak olan KPSS P121 puan türünün geçerlilik süresi diğer KPSS adaylarından farklı bir biçimde belirlenmiştir. Bu farklılık 2020 KPSS Öğretmenlik ile birlikte hayata geçmiş ve uygulanmaya başlamıştır. 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi puan türlerinin geçerlilik sürelerine dair detaylı bilgilere ve yapılmış olan düzenlemelere aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda erişebilirsiniz;

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavı Ne Zaman Yapılacak? 2021 KPSS ÖABT Tarihi Ne Zaman?

2021 yılında öğretmen olarak atanmak isteyen adaylardan alan bilgisine tabi olan ve ÖSYM tarafından 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması zorunlu kılınmış olan adaylar öncelikli olarak 2021 KPSS Lisans ve 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına katılacaklardır. Bu oturumların 2020 yılında olduğu gibi salgın vb. olağanüstü bir durum olmaz ise 2021 Ağsutos döneminde gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

Yayımlanan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimine göre 2021 yılı KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 15 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin tam tarihi ve başvuru takvimi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin 2021 yılı sınav takvimini oluşturması ile netliğe kavuşacaktır. Takvimin yayınlanması ile birlikte biz de çalışmamızı güncelleyerek net tarihlere ve güncel bilgilere yer vermeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.