kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

3331 Nitelik Kodu Nedir? 3331 Özel Şartı Ne İşe Yarar?

3331 Nitelik Kodu Nedir? 3331 Özel Şartı Ne İşe Yarar? 3331 Nitelik Kodu ne anlama gelmektedir? 3331 nitelik kodu veya özel şartı aranması ne demek? İşte memur olmak isteyen adayların merak ettiği tüm soruların cevapları…

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) her yıl büyük ilgi görmektedir. Kamu personeli olmak isteyen binlerce kişi sınava hazırlanmaktadır. Aylar hatta yıllar süren çalışma sonrasında sınava giren, sınav sonucunu öğrenen adaylar atama bekler. Bu kapsamda ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzu da oldukça önemlidir. Bu kılavuzda açılan kadro ve pozisyonlarla ilgili aranan özel şartlar yer almaktadır. Kılavuzda yer alan nitelik kodları adaylardan istenen şartları ifade etmektedir. Peki 3331 nitelik kodu nedir? Ne işe yarar? 3331 özel şartı ne anlama gelir?

3331 Nitelik Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?

ÖSYM’nin açıkladığı tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarının ne anlama geldiği sık sık sorulur. Nitelik kodları veya özel şartlar adaylarda aranan şartları ifade etmektedir. Adayların tercih edeceği bölüm, birim, alan, kadro için istenen şartları ortaya koyar. Bunlara eğitim, yaş, deneyim şartı örnek olarak gösterilebilir.

3331 Özel Şartı Nedir? Ne Anlama Gelir?

3331 nitelik kodu veya özel şartı adaylarda aranan eğitim, mezuniyet şartını ifade etmektedir. 3331 nitelik kodu “İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya İtfaiyecilik ve Sivil Savunma önlisans programından mezun olma” şartını simgeler. BU nitelik kodunun yer aldığı bölümlere bu önlisans programından mezun olan adaylar başvuru yapabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.