kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

TYT din kültürü ve ahlak bilgisi soruları nasıldı, TYT din kültürü ve ahlak bilgisi cevapları nelerdir, temel yeterlilik testinde çıkan din kültürü ve ahlak bilgisi soru ve cevapları içeriğimizde…

YKS
A+
A-

Sona eren sınav sonrası merak edilen ilk şey girilen sınavın cevaplarıdır. İşte sizlere çıkmış sorular…

Bir sınav dönemi daha neredeyse sona erdi ve sondan bir önceki basamağa gelindi. Son basamak olan tercihlerden önce üniversite adayı gençler üniversite sınavı olan yükseköğretim kurumları sınavı yani YKS’nin ilk aşaması olan temel yeterlilik testine (TYT) girdiler. Sınav heyecanı ile üniversite adayı gençler şu dakikalarda sınavda çıkmış sorulara ve cevaplarına bakıyor. Bizler de adaylara fikir vermesi amacıyla internetteki platformlarda soruları ve cevapları paylaşan adaylardan yararlanarak TYT’de çıkmış soru ve cevapları akılda kalanlar üzerinden derlemeye çalıştık. Bu içerikte TYT din kültürü ve ahlak bilgisi soru ve cevaplarından akılda kalanlara ulaşabileceksiniz.

TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları ve Cevapları (AKILDA KALANLAR)

Temel yeterlilik testi içerisinde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi sosyal bilimler grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 5 tanesini din kültürü ve ahlak bilgisi soruları oluşturmaktadır fakat bu soruları ortaöğretimde zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi alanlar çözmektedir. TYT’de çıkan din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının adayların aklında kalan cevapları şu şekildedir (Soruları buldukça güncellemeye devam edeceğiz, ÖSYM paylaştıktan sonra da yazımızın içinde soruların linkini bulabileceksiniz):

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN SORULARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

İnsanda fıtr olarak bulunur

Duayı Allah’tan isteme, iyi şeyler için dua etme vs doğru iken hangi şartlarda dua edileceği yanlış şık idi

Ahi Evran

Hile Yapmak

 

Temel yeterlilik testi içerisinde kaç tane din kültürü ve ahlak bilgisi sorusu vardır?

Temel yeterlilik testi içerisinde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi sosyal bilimler grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 5 tanesini din kültürü ve ahlak bilgisi soruları oluşturmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.