kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

21 Mayıs Tarihte Bugün Ne Oldu?

İnsanlık tarihinin başından bugüne kadar olan binlerce yıllık dönemde hemen her şey değişmiştir. Savaşlar barışlar buluşlar gibi önemli olaylar olmuştur. Peki 21 Mayıs tarihinde ne oldu? 21 Mayıs tarihte bugün ne oldu?

A+
A-

İnsanlık tarihinin başlangıcından beri milyarlarca insan doğmuş ve ölmüştür. Her bir insan hayatının başlı başına bir tarih bir hikaye olduğunu düşünürsek oldukça uzun bir geçmişimiz vardır. İnsanlık tarihinin başından itibaren her yeni bir günde savaşlar, barışlar, doğumlar, ölümler, anlaşmalar, buluşlar gibi binlerce olay yaşanmıştır. İşte 21 Mayıs tarihinde yaşananlar:

1 Ağustos Tarihte Bugün Ne Oldu?

1847- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (Defterhane-iş Amire Kalemi)kuruldu.

1927- Amerikalı havacı Charles Lindbergh, “Sprit of St. Louis”adlı uçağıyla New York’tan Paris’e uçarak, Atlas Okyanusu’nu geçen ilk pilotoldu.

1960- Harp Okulu öğrencileri, hükümet aleyhine sessiz yürüyüş yaptı.

1971- Anayasa Mahkemesi, Milli Nizam Partisinin kapatılmasına karar verdi.

1971- Tiyatro sanatçısı Avni Dilligil 63 yaşında öldü.

1981- Atatürk’ün doğumunun 100. yılı törenlerle kutlandı.

1983- Avrupa Konseyinin, Avrupa medeniyetinin zenginliğini oluşturankültürleri tanıtmak amacıyla düzenlediği sergilerden 18’incisi İstanbul’da”Anadolu Medeniyetleri Sergisi” adıyla açıldı.

1991- Hindistan Başbakanı Rajiv Gandhi öldürüldü.

1994- Hacda “şeytan taşlama” sırasında izdiham çıktı, yedisi Türk185 hacı öldü.

1997- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Refah Partisinin”Anayasa’nın laiklik ilkesine aykırı eylemlerin odağı haline geldiği”gerekçesiyle sürekli kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açtı.

2000- “Umut Operasyonu”nda yakalanan Ferhan Özmen, Necdet Yüksel,Mehmet Gürova, Mehmet Kasap ve Hakkı Selçuk Şanlı, Ankara Nöbetçi 1 NumaralıDGM tarafından tutuklandı.

2004- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet Güvenlik Mahkemelerininkaldırılmasını içeren Anayasa değişikliğini onayladı.

2006- Karadağ, Sırbistan’dan ayrılmak için düzenlenen referandumdabağımsızlığı seçti. 3 Haziran’da da bağımsızlık ilan edildi.

2013- Fransa’nın ünlü tarihçilerinden Dominique Venner, Paris’in ünlü NotreDame Katedrali’nde yaşamına son verdi. Aşırı sağ ideolojiden gelen ve aynızamanda deneme yazılarıyla ünlü 78 yaşındaki tarihçinin, ünlü katedralde,tabancayla intihar ettiği belirtildi. kamu haber

2015- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 UyduProgramı kapsamında Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET)Merkezinin açılışı yapıldı.  

2015 – Milli okçu Yeşim Bostan, Gençler Avrupa Kupası 1. ayak yarışlarında,makaralı yayda Avrupa rekoru kırdı.

2016- Afganistan Talibanı lideri Molla Ahtar Mansur, ABD SavunmaBakanlığının Pakistan’ın Belucistan eyaletine düzenlediği hava saldırısındaöldürüldü. 

2017- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda yapılan AKParti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde geçerli bin 414 oyun tamamını alarakGenel Başkanlığa seçildi. 

2017- Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Avrupa basketbolunun en büyükturnuvası olan THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Yunanistan temsilcisiOlympiakos’u 80-64 yenerek 2016-2017 sezonu şampiyonu oldu. 

31 Temmuz Tarihte Bugün Ne Oldu?

21 Mayıs ne günü Türkiye?

21 Mayıs Dünya Süt Günü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.