kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı ve Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımı ne zaman yapılacak? İlanı ne zaman verilecek? Sınavı nasıl yapılıyor? Başvuru şartları neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun denetim ve kontrol ile yetkili kariyer mesleklerinden olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı için 2020 yılı alımı ne zaman yapılacak? 2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımı ne zaman gerçekleştirilecek? 2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı başvuru şartları neler? 2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımına kimler başvurabilir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. Kamu Haber

2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Başvuru Şartları Neler?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarına 2020 yılında başvurmak isteyen adaylar için bilinen ve netleşen bir başvuru şartı değişikliği bulunmamaktadır. Bu bağlamda 2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların son alımda olduğu gibi alımın yapılacağı sene başı itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları, Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel başvuru koşullarını haiz olmaları, üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden ya da İİBF ve dengi okullarından mezun olamaları, alım açılması durumunda da İstatistik, Aktüerya ya da İstatistik alanlarından mezun olmaları, Kamu Personeli Seçme Sınavında Kurumun talep ettiği başvuru puanlarını, belirtilen puan türlerinde almış olmaları gerekecektir.

Bunun yanında adayların başvuru yaptıktan sonra yapılacak sıralama sonucunda mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadar yüksek puanlı aday arasında bulunmaları gerekmektedir. Bu sıralama alım açılması durumunda İstatistik grubu için kendi mezun grupları içerisinde ve kendi KPSS puan türlerine göre yapılacaktır.

2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Nasıl Olacak? 

2020 yılına dek Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığına on dönem alım gerçekleştirildi. Bu on dönem alımın tamamında adaylara sözlü mülakat usulünde olmak üzere tek aşamalı bir sınav uygulandı. 2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarında da bu usulün değişmesini beklemiyoruz. 2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı sözlü mülakatlarına nasıl hazırlanabileceğinize, sınav konularına ve özellikle mevzuat alanında dikkat etmeniz gereken hususlara dair detaylı bilgileri aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz rehberimizde bulabilirsiniz;

2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Kaç Kişilik Olur? Yüksek Mi Kapatır?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların elbette en merak ettiği konulardan birisi alım sayısı ve bu alım sayısına bağlı olarak sözlü mülakata katılmaya hak kazanıp kazanamayacaklarıdır. Bu dönem dönem farklı dinamiklere bağlı olarak değişkenlik gösteren bir durumdur. Bu nedenle daha sağlıklı fikir yürütebilmeniz için 2011 yılından 2020 yılına kadar gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarının taban puanlarını sizler için bir araya getirdik. İlgili çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

2020 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Ne Zaman Olacak? İlan Ne Zaman Verilecek?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği için hemen her dönem alım gerçekleştirilmiştir. 2011 yılından bugüne dek 10 alım sığdırmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2020 yılına da bir alım sığdırabilmesini uman adaylar alımın ne zaman olacağına dair bilgiyi sabırsızlıkla bekliyor. Bildiğiniz gibi Sosyal Güvenlik Kurumuna 2020 yılında kullanabileceği toplam 1495 kişilik kadro ihdas edildi. Bu kadro düz memuriyet kadrolarının yanında Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğinin de dahil olduğu kariyer meslekleri de ihtiva ediyor. Bu yönden 2020 yılı için bir alım planlandığını biliyoruz ancak bunun takvimi konusunda belirsizlik sürüyor.

Bu belirsizliğin temelinde ülkemizi sarmış olan Koronavirüs Kovid 19 salgını bulunuyor. Salgının sosyal hayata etkileri bir nebze normalleştiğinde Kurumun ilan hazırlığına başlamasını bekliyoruz. Bu konuda güncel ve net bilgiler oldukça haberimizi güncelleyecek ve size bilgi aktarmaya çalışacağız.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğinde sizi neler bekliyor? Meslekte görevleriniz ve sorumluluklarınız neler olacak? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine dair tüm detayları meslek tanıtım çalışmamızda okuyabilir / izleyebilirsiniz;

2020 Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı alım süreci, ilan, sınav ve diğer gelişmeleri takip etmek için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. ÜZGÜNÜM Avatar ÜZGÜNÜM dedi ki:

    ÇOCUKLARIMIZ ARTIK AKIL HASTANESİNE GİDECEK BİR AN ÖNCE İLANLAR AÇILSIN BİZLER ARTIK ÇOK YORULDUK