kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

24. Dönem POMEM Başvuru Şartları 2019 Nelerdir?

24. Dönem POMEM Başvuru Şartları 2019 Nelerdir? Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) polis alımı başvuru şartları 2019 nelerdir? POMEM başvuru aşamaları nelerdir? POMEM ile ilgili tüm merak edilenler..

A+
A-

Türkiye’de son dönemlerde kamu personeli alım ilanları azaldı. Kamuya yapılan alımların büyük bir çoğunluğu ise polis alım ilanlarından oluştu. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam edilecek polisler için her yıl binlerce kişilik ilan yayınlanıyor. 2019 yılında da 3 bin polis alımı alımı için ilan yayınlandı. 24. dönem 3 bin POMEM alımı ilanıyla ilgili olarak başvuru bilgileri de kamuoyu ile paylaşıldı. Peki POMEM 2019 başvuru şartları nelerdir? Polis Alımı Başvuru Şartları 2019 nelerdir? POMEM Nedir? Ne Demek? POMEM aşamaları 2019 nelerdir? POMEM puan hesaplama 2019 nasıl yapılır?

2019 yılında POMEM bünyesinde eğitilmek üzere 2500 lisans mezunu ve 500 önlisans mezunu kadın polis adayı alımı yapılacak. 3 bin kadın polis alımı için başvuru şartlarının neler olduğu merak ediliyor. 24. dönem POMEM başvuru şartlarını öğrenmek isteyen binlerce kişi araştırma yapıyor.

POMEM Nedir? Ne Demek?

Polis Meslek Eğitim Merkezi kısa adıyla POMEM Türkiye’de polislik eğitimi veren eğitim merkezlerinden birisidir. Polis olmak isteyen binlerce kişinin hayali POMEM bünyesinde eğtiim almaktır. POMEM bir polis yetiştirme merkezi veya polislik eğitimi veren yetiştirme kurumu olarak adlandırılabilir. POMEM bünyesinde polis adaylarına 6 ay ve üzerinde eğitim verilmektedir. Adaylar burada yatılı olarak eğitim alırlar ve tüm masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

POMEM Başvuru Tarihleri 2019

Türkiye’de terörle mücadelede en ön safta çarpışanlardan biri hiç şüphesiz polis ekipleridir. Türkiye’nin dört bir yanında iç güvenlikte canla başla görev yapan polislerin sayısı her geçen gün yapılan alımlarla artmaktadır. Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya’da son olarak polis sayısının 300 bini geçtiğini söylemiştir. Peki 2019 3 bin kadın POMEM alımı başvuru tarihleri ne zaman?

3 bin kadın POMEM Başvuru tarihleri 8-22 Nisan 2019 tarihleri olarak belirlendi. Adaylar 8 Nisan tarihindan itibaren Polis Akademisinin resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresine giriş yaparak başvurularını yapabilir. Adayların başvuru yapmak için 22 Nisan 2019 tarihine kadar süresi bulunmaktadır.

POMEM Başvuru Şartları 2019 Nelerdir?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri bünyesinde eğitim görecek 3 bin kadın polis adayı alımı için başvuru şartları belli oldu. Lisans mezunu olan adayların 2017 ve 2018 yılında düzenlenen KPSS’lerin birinde P3 puan türünden en az 60 puan almaları gerekmektedir. Önlisans mezunu adayların ise 2018 KPSS P93 puan türünden 70 puan almaları gerekmektedir. Bu puanları alan ve süreci başarıyla arkada bırakan 3 bin kadın aday süreç sonunda polis olacaktır. İşte POMEM başvuru şartları 2019…

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Adayların önlisans ve lisans mezunu olmaları da YÖK’ün denklik verdiği yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

Emniyet personeli, şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için 2017 ve 2019 KPSS lisans P3 puanı en az 48, 2019 yılı için ise önlisans P93 puan türünden en az 56 puan almaları gerekmektedir.

Adaylarda yaş şartı da aranacaktır. Bu kapsamda sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi esas alınarak adayların 30 yaşından gün almamaları gerekmektedir. Bu kapsamda adayların 1 Ocak 1990 ve sonrasında doğmuş olmaları gerekmektedir.

POMEM başvuru şartları arasında boy ve kilo şartı da bulunmaktadır. Kadın adayların 162 cm’den kısa olmamaları ve beden kitle indeksinin 18 ve 27 dahil olmak üzere bu aralıkta olması gerekir.

Polisler silah taşıyarak görev yapmaktadır. Bu nedenle adayların silah taşıma ve bu şekilde görev yapma açısından hukuki bir engele sahip olmamaları gerekmektedir. Kamu Haber

Adayların EGM Sağlık Şartları Yönetmeliğinde açıkça belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Adayların arşiv soruşturması veya güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması son derece önemlidir.

POMEM adaylarının kamu haklarından yoksun olmaması gerekmektedir.

Adayların veya adayların birinci derece yakınlarının yüz kızartıcı bir suçtan sabı kaydı olmaması gerekmektedir.

Adayların kambur olmaması, konuşmasında veya 5 duyu organında sorun olmaması da önemlidir.

POMEM Aşamaları 2019

POMEM olmak isteyen adayların izlemesi gereken yol haritasını www.tercihiniyap.net ailesi olarak hazırladık.  Adayların ilk olarak KPSS’ye girerek puan almaları gerekmektedir. POMEM alımlarına başvuru yapmak için yeterli puan alan adayların başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ardından da parkurda ve sözlü mülakatta başarılı olmak gerekir.  Adayların KPSS, fiziksel, sağlık ve ruhsal şartları sağlamaları durumunda polis olmaları önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.

Polis Akademisinin Yayımladığı 24. Dönem POMEM kılavuzu (3000 Kadın Alımı ile Alakalı) için TIKLAYINIZ

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.