kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile Durum Bildirimi Formu

Aile Durum Bildirimi Formu Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Aile Durum Bildirim Formu nedir? Ne demek? Aile Durum Bildirimi Formu ne işe yarar? Aile durum bildirim formu örneği nereden bulunur? Aile durum bildirim forumu indir…

A+
A-

Aile Durum Bildirimi Formu

Vatandaşlar işe girerken, iş başvurusu yaparken, okula kaydolurken, diploma alırken, ya da başka bazı durumlarda ilgili belgeleri ibraz etmekle sorumludur. Peki bu belgelerden biri olan Aile Durum Bildirimi Formu nedir, nereden alınır gelin birlikte bakalım…

Okula kaydolurken, işe girerken, sınav başvurusu yaparken, diploma belge alırken vb. durumlarda bazı belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Vatandaşlar işe girerken, iş başvurusu yaparken, okula kaydolurken, diploma alırken, sağlık hizmetlerinden faydalanırken bazı belgeleri toplamak ve bildirmek zorundadır. İşte bu belgelerden biri de “Aile Durum Bildirimi Formu” belgesidir.

Bu belge özellikle işe giriş aşamasında istenen belgelerden biridir. Bu belge ile söz konusu kişi, kişinin anne-babası, varsa eşi ve çocukları hakkında bilgiler toplanır. Bu belgede yer alan bilgilere göre kişiye ödenen ücret değişebilmektedir.

Bu nedenle bu belge hayati derecede önemlidir. İş arayan, işe giren, işe girmek üzere olan, iş değiştirecek olan binlerce kişi bu form/belge hakkında soru sormaktadır. Peki aile durum bildirimi formu nedir? Ne demek? Aile durum bildirimi formu nasıl ve nereden alınır? Ne işe yarar? Aile durum bildirimi formu örneği nasıl bulunur ve nereden indirilir?

Aile Durum Bildirimi Formu Nedir? Ne Demek?

Bu form, işe giriş aşamasında ilgili personelden istenen belgeler arasındadır. Bu belge sayesinde asgari geçim indirimi (AGİ) başvurusu yapılabilir. Üstelik kişinin aile ve çocuk yardımlarından faydalanabilmesi için bu belgeye ihtiyaç vardır.

Çünkü bu belgede kişinin ebeveyn bilgisi, evli olup olmadığı, eşinin çalışıp çalışmadığı, çocuk sahibi olup olmadığı, kaç çocuğu olduğu gibi kritik bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilere göre kişi farklı miktarlarda yardımlardan faydalanabilmektedir. Bu nedenle personeller ve iş arayanlar aile durum bildirimi formunun nasıl ve nereden alınacağını merak etmektedir.

Aile Durum Bildirimi Formu Nasıl ve Nereden Alınır?

Türkiye’de her yıl binlerce kişi iş hayatına atılmaktadır. Binlerce kişi de iş değiştirmektedir. Bu kapsamda bu kişilerden aile durum bildirimi formu istenmektedir. Dolayısıyla belgenin nasıl temin edileceğini soran binlerce kişi bulunmaktadır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki belgeyi temin etmek için muhtarlığa, devlet kurumuna, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına, nüfus müdürlüklerine, okullara vb. başvurmaya gerek yoktur. Bu belgeyi almak isteyenler için tek ve en doğru yok elektronik ortamdır. İnternet üzerinden bu belgeyi indirmek ve çıktı almak mümkündür. Ancak internetten indireceğin belgenin boş olduğunu ve sizin el yazısı ile doldurmanız gerektiğini unutmamalısınız. Belgeyi doldurduktan sonra bu belgeyi isteyen kuruma, kişiye veya şirkete verebilirsiniz.

aile durumbildirim formu ornegi

Aile Durum Bildirimi Formu Ne İşe Yarar?

Bu belge eş durumu, çocuk durumu, aile durumuna ilişkin bilgileri resmiyete döker. Böylece aile yardımı, çocuk yardımı, asgari geçim indirimi gibi ücretlerden faydalanmanızı sağlar.  Bu belge işe ilk girişte kişiden istenir. Eş veya çocuk durumunda bir değişiklik olması durumunda çalışan değişiklik yapmalıdır. Nafaka verilen bir çocuk varsa asgari geçim indiriminden faydalanacak olan kişi tarafından mahkeme onaylı belge bildirim formuna eklenmelidir. Ayrıca çocuklar hangi aile büyüğüne tabi ise o kişinin bildirimine eklenir.

Aile Durum Bildirimi Formu Örneği

İnternet ortamında ne yazık ki yalnızca doğru bilgi ve belgeler bulunmamaktadır. Pek çok yanlış, eksik veya hatalı bilgi ve belge bulunmaktadır. Bu nedenle kişiler aradıkları bilgiye veya belgeye ulaşamayabilmekte hatta yanlış bilgiye ulaşabilmektedir. Bunun önüne geçmek ve aile durum bildirimi formunu arayanlara kolaylık olması için belgenin bir örneğini sizlerle paylaşıyoruz.

Yorumlar

  1. nevzatsain Avatar nevzatsain dedi ki:

    konut bildirim furmu alcam