kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Trafik Tescil Belgesi Seri No Nedir? Nereden ve Nasıl Öğrenilir?

Trafik Tescil Belgesi Seri No Nedir? Nereden ve Nasıl Öğrenilir? Trafik Tescil Belgesi Seri No Nedir? Trafik Tescil Belgesi Seri Numarası Nerede Yazar? Nasıl Öğrenilir? Trafik Tescil Belgesi Seri No Öğrenme ve Sorgulama "Seri Numarası ile Plaka Eşleşmiyor" Hatası Nedir? Ne Demek? Nasıl Çözülür?

A+
A-

Araç tescil belgesi olarak da bilinen bu belge günümüzde en çok araştırılan, hakkında en çok soru sorulan evraklardan biridir. Sürücülerin, araç sahiplerinin olmazsa olmazı olarak gösterilen bu belge kasko ve trafik sigortası teklifi almak isteyenler için, araç muayenesi ile ilgili bilgi almak için kullanılabilir. Bu hizmetler sırasında sizden belgenin seri numarası istenir. Çoğu kişi bu numaranın nerede yazdığını, nasıl bulunacağını veya öğrenileceğini merak etmektedir. Peki trafik tescil belgesi nedir? Trafik tescil belgesi seri numarası nedir? Nasıl ve nereden öğrenilir? Araç tescil belgesi seri no nerede yazar?

Trafik Tescil Belgesi Seri No Nedir?

Bu belge araca ve araç sahibine dair bilgileri içeren bir belgedir. Tescil vermeye yetkili olan kuruluşlar tarafından düzenlenen bu belge oldukça önemlidir. Trafikten çekilen, çekilecek araçlar dışındaki tüm araçların tescil belgesinin basılabilmesi için trafik sigortası ve araç muayenesinin yapılması gerekmektedir. Bu iki işlem sırasında araç sahiplerinden trafik tescil belgesi seri no istenir.

Trafik Tescil Belgesi Seri Numarası Nerede Yazar? Nasıl Öğrenilir?

Pek çok kişi trafik tescil belgesi seri numarasının nerede yazdığını, nasıl ve nereden öğrenileceğini merak etmektedir. Seri numarası bilgisi araç ruhsatında yer alır. Araç ruhsatında yer alan pek çok bilgiden biri olan seri numarası 2 harf ve 6 rakamdan oluşur. Bu numara ile araç hakkındaki bilgilerin Emniyet Genel Müdürlüğü verileri ile eşleşip eşleşmediği kontrol edilebilir. Bu numara araç ruhsatında isim-soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en alt kısmında yer alır. Belgenin en alt sağ kısmında bulunan yere bakarak trafik tescil belgesi seri no öğrenilebilir. Sizden herhangi bir şekilde trafik tescil belgesi seri numarası  istendiğinde ruhsatınızdaki sağ alt kısma bakarak bu isteği karşılayabilirsiniz.

Trafik Tescil Belgesi Seri No Öğrenme ve Sorgulama

Trafik tescil belgesi, araç tescil belgesinde yer alan seri numarayı öğrenmek için internetten arama yapmanıza gerek yok. Çünkü seri numara araç ruhsatında yer alan bir bilgidir. İnternette bu bilgiyi bulmaya çalışırken çok zaman kaybedeceksinizdir. Bu nedenle araç ruhsatınız bakmanız yeterli olacaktır.

“Seri Numarası ile Plaka Eşleşmiyor” Hatası Nedir? Ne Demek? Nasıl Çözülür?

Bazı durumlarda “Trafik Tescil Belgesi Seri Numarası ile Plaka Numarası Eşleşmiyor” uyarısı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumda tescil numarasının yanlış girilip girilmediği kontrol edilmelidir. Ayrıca TÜVTÜRK gibi kontrol sistemlerinde anlık hatalar sık sık yaşanmaktadır. Bu nedenle doğru bilgileri girdiğinize eminseniz 1-2 defa tekrar denemeniz faydalı olacaktır. Aynı hatayı almayı sürdürmeniz durumunda ise Trafik Tescil Bürosuna hata yaşadığınıza dair başvuru yapıp bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Aysel Marko Avatar Aysel Marko dedi ki:

    Yorumu ise günl hoşuma gitti bilgiler