kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aksaray Üniversiteleri Nelerdir? Aksaray İlinde Bulunan Üniversiteler

Aksaray Üniversiteleri Nelerdir? Aksaray İlinde Bulunan Üniversiteler. Aksaray ilinde kaç tane üniversite var? Bu üniversitelerin kaçı vakıf kaçı devlet üniversitesi?

Tercih döneminde adaylar aldıkları puana göre üniversite okumak için farklı şehirleri yazmakta ve bu şehirlerdeki üniversiteleri de merak etmektedirler. Bizlerde sizlere Aksaray ilindeki üniversiteleri derledik. Gelin birlikte Aksaray ilinde bulunan üniversitelere bakalım..

Üniversite tercih döneminde adaylar aldıkları puanın durumuna göre üniversite okumak için farklı şehirlerdeki üniversiteleri yazabilir. Bu açıdan tercih döneminde adaylara yardımcı olması amacıyla bizler de üniversite adayı gençlere fikir vermesi için hangi şehirde hangi üniversite var bu konuda bilgi içeren içerikler hazırlıyoruz ve bu yazımızda Aksaray şehrinde yer alan üniversitelerin listesini bulabileceksiniz.

Aksaray Üniversiteleri Nelerdir? Aksaray İlinde Bulunan Üniversiteler

Aksaray şehrinde şehrin ismini de verdiği tek bir üniversite bulunmaktadır. Aksaray Üniversitesi kısa adıyla ASÜ 2006 yılında bu isimle faaliyete geçmiştir. Ondan önceki süreçte Selçuk Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi bünyelerinde barınan bazı fakülte ve yüksekokulların ayrılması ile kurulan Aksaray Üniversitesi’nde bugün 12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 17 Araştırma Merkezi bulunmaktadır.

Şehirdeki tek üniversite devlet üniversitesidir ve Aksaray’da özel üniversite bulunmamaktadır.

aksaray universitesi

AKSARAY ŞEHRİNDE BULUNAN İLÇELER NELERDİR? AKSARAY HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Özellikle yerli turistler tarafından sevilerek ziyaret edilen Ihlara Vadisi’ni barındıran şehir böyle bir iki doğal güzellik dışında dışarıdan gelenlere çok fazla şey ne yazık ki vadetmemektedir. Oldukça küçük bir şehir olması hasebiyle kişisel gelişim sağlanabilecek imkanların darlığından üniversite okumak için tercih edilmesi pek fazla tavsiye edilmemektedir.

Aksaray İç Anadolu Bölgesi içinde yer alan oldukça küçük bir şehrimizdir. Plaka kodu 68, telefon kodu ise 382’dir. Toplamda 8 ilçesi bulunan Aksaray’ın merkez ilçesi Aksaray Merkez’dir. Tüm ilçeleri şu şekildedir:

  • Ağaçören
  • Aksaray (Merkez)
  • Eskil
  • Gülağaç
  • Güzelyurt
  • Ortaköy
  • Sarıyahşi
  • Sultanhanı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.