kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ankara Ramazan Pidesi Fiyatı 2021 Ne Kadar?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ramazan pidesi fiyatı 2021 ne kadar? Ankara pide fiyatları 2021 ne kadar? Ankara ramazan pidesi fiyatı 2021’de ne kadar oldu?

A+
A-

Ramazan ayı geçen sene olduğu gibi bu yılda buruk bir biçimde geldi. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle islam dünyasında ne yazık ki eski coşkusu ile yaşanamasa da yine de Müslümanlar kendilerince bir mutluluk duymaya başladılar. Ülkemizde de açıklanan yasaklar, kalabalık iftarların ve teravih namazlarının yasaklanması ramazan coşkusunun önünü kesen durumlar oldu.

Ramazan dendiğinde ülkemizde ve dünyada insanların kafalarında canlanan güzel şeyler de var. Hoşaf, güllaç, dolmalar, börekler, bolluk ve bereket ile donatılmış iftar ve sahur sofraları ve bu sofraların vazgeçilmesi ramazan pideleri. Halkımız ramazan pidesinin fiyatını bu sene her zamankinden daha fazla merak ediyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı her şeye yüksek yüksek gelen zamların o keyifle yedikleri ramazan pidelerine de gelip gelmediğini araştırıyor. İşte halkımızın aradığı cevaba yönelik olarak Ankara’da ramazan pidesi fiyatları…

ANKARA RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2021

Ankara fırıncıları tarafından yapılan açıklamaya göre Ankara’daki ramazan pideleri 275 gramdan satışa sunulacak. 275 gramlık bu ramazan pidelerinin fiyatları ise 3 Lira olarak belirlendi. Gramın daha düşük olabileceği pideler 2.5 TL’ye satışa sunulabilir olarak düşünülürken yumurtalı olarak satılacak ramazan pidelerinin de aynı gramaj ile 4 Türk Lirası olması bekleniyor.

ankara ramazan pidesi fiyatlari 2021

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK RAMAZAN PİDESİ FİYATI 2021

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek gibi son 2-3 senedir ramazan pidesini 1 Liradan satmaktaydı. Ekrem İmamoğlu İstanbul’da 4 TL olarak belirlenen ramazan pidesinin İBB halk ekmek tarafından 1.5 TL’ye satılacağını duyurdu. Ankara’da bulunan halk ekmek bayilerinde de benzer şekilde pide fiyatlarının 1.5 TL olacağı düşünülüyor. Yalnız farklı olarak İstanbul’da pide 365 gram olarak satılırken Ankara’da ise 275 gram olması nedeniyle 1 TL’ye satışa sunulma ihtimali de bulunuyor.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek yetkilileri tarafından yapılan duyuruda ramazan ayı boyunca 250 gram olarak satılan normal ekmeğin 1 TL olacağı belirtildi.

FARKLI ŞEHİRLERDEKİ RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI

Ülkemizde her şehirde farklı bir fiyat ve gram uygulaması bulunabiliyor. Genellikle bu durum bölgelerimizde farklılık gösterebiliyor. İç Anadolu bölgesinde ekmek ve pide Ankara ile benzer fiyatlar ve gramajlar ile satılırken Marmara bölgesinde İstanbul’daki Ege ve Akdeniz’de ise İzmir’deki fiyat ve gram ölçütlerinde satış yapılabiliyor.

Edirne’de 350 gram ramazan pide 4 TL, Sakarya ve Kocaeli’nde 370 gramlık ramazan pidesi 4 TL ve Trabzon’da ise 500 gram ramazan pidesi 5 TL’den satışa sunulacak. Antalya’da geçen yıl 300 gram olarak satılan ve fiyatı 3 Lira olan ramazan pidesinin ise fiyatı aynı kılarak gramajını 250 grama düşürme kararı alındı. Bursa’da ise yine 300 gramlık ramazan pidesi bu sene 3.5 TL’den satılacak.

Tüm bu pideler sade ramazan pidesi fiyatları olarak biliniyor. Yumurtalı ve susamlı olduğu zaman 1 TL daha fazlaya satılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.