kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AÖF Yaz Okulu Ücreti 2019 Ne Kadar? AÖF Yaz Okulu Başvuru

AÖF Yaz Okulu Ücreti 2019 Ne Kadar? AÖF Yaz Okulu Başvuru nasıl yapılır? AÖF yaz okulu nedir? AÖF yaz okulunda kaç ders alınır? AÖF yaz okulunda ders başına ne kadar ücret ödenir?

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişi Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Açıköğretim Fakültesinde eğitim almaktadır. Bu kapsamda binlerce kişi 2018-2019 eğitim öğretim döneminde düzenlenen sınavlara girdi. Eğitim döneminin bitmesiyle birlikte gözler yaz okuluna ve yeni eğitim yılına çevrildi. 2018-2019 eğitim öğretim döneminin sonundaki yaz döneminde son kez AÖF yaz okulu düzenlenecek. AÖF öğrencileri bir sonraki eğitim yılının sonunda yaz okuluna gidemeyecek. Bu nedenle son kez düzenlenecek yaz okuluna ilgi oldukça büyük. Yaz okulu kayıt işlemi 24 Haziran 2019 tarihinde başladı ve 28 Haziran 2019 tarihinde Cuma gününe kadar sürecek. Son kez düzenlenecek AÖF yaz okuluna gitmek isteyen adayların Açıköğretim Fakültesi’nin resmi internet sitesi olan aof . anadolu . edu . tr adresine girmeleri ve kayıt otomasyonu sayfası üzerinden kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Peki AÖF yaz okulu nedir? AÖF yaz okulu ne zaman? AÖF yaz okulunda hangi dersler olacak? AÖF yaz okulu ücreti 2019 ne kadar?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yaz Okulu Nedir?

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde eğitim alan binlerce kişi yaz okulu uygulamasına katılmak istiyor. AÖF iktisat, işletme fakültelerine kayıtlı olan kişiler yaz okuluna başvuru yapabilir. Ayrıca mezun olma aşamasına gelen lakin eksik dersi olan bu nedenle de mezun olamayan öğrencilere, tek bir öğretim döneminde toplam 45 kredilik ders alıp tek dersi kalan öğrencilere, dönemlik ders seçme koşulları gerekçesi ile geçmiş dönemlerde ders alıp başarısız olan ancak şu anki dönemde dersi alamayan öğrenciler yaz okuluna kayıt olabilecek. Kamu Haber

Yaz okulunda eğitim alan öğrenciler başarılarının ölçülmesi adına yine sınava girecekler. AÖF yaz okulu sınavı tek sınav olarak uygulanacak. Bu sınav başarına notuna %100 etki edecek. AÖF yaz okulu sınav tarihleri 2019 ise 14-15 Eylül olarak belirlendi. Sınavların her ilde yapılması bekleniyor.

AÖF Yaz Okulunda Hangi Dersler Var?

Yaz okulunda eğitim almak isteyen kişiler pek çok soru sormaktadır. Özellikle yaz okulunda hangi derslerin olacağı merak edilmektedir. Alttan dersi olan kişiler bu dersleri yaz okulunda alıp geçmek istemektedir. Yaz okulunda öğrencilerin ders seçim işlemi aof . anadolu . edu . tr adresi üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler sisteme girdikten sonra kayıt otomasyonu bağlantısına tıklayarak belirtilen tarihlerde kayıt işlemi yapabilirler. Ayrıca yaz okulunda hangi derslerin olacağı ile ilgili birim kurul kararı belirleyicidir. Kurulun belirlediği ve senatonun onayladığı yaz okulu derslerini öğrenciler seçebilir.

AÖF Yaz Okulu Ücreti 2019 Ne Kadar?

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki AÖF öğrencileri yaz okulunda yalnızca 5 ders alabilir. 5 dersten fazla ders almak mümkün değildir. Ayrıca AÖF yaz okuluna ödenen ücret de bu kapsamda 5 ders üzerinden hesaplanır. Öğrenciler belirli tarihler arasında alacakları ders başına ücret öderler. Peki AÖF Yaz okulu ücretleri 2019 ne kadar?

AÖF yaz okulu 1 ders ücreti 2019 160 Türk Lirası’dır.

Yaz okulunda 2 ders almanın ücreti 175 TL’dir.

3 ders alan öğrencinin ödemesi gereken tutar 190 TL’dir.

4 ders alan öğrenci AÖF’e 205 TL öder.

AÖF yaz okulunda 5 ders almanın ücreti ise 220 TL’dir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.