kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hakem Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Futbol hakemleri aylık ne kadar para kazanacak? Bir futbol hakeminin aylık maaşı toplam ne kadar olacak? TFF, hakemlere aylık maaş mı yoksa maç başına prim mi ödeyecek? Maç başı primi ne kadar olacak? Süper lig hakemleri aylık ne kadar kazanacak? Cüneyt Çakır sezonda aylık ne kadar kazanacak?

A+
A-

Hakem maaşları ne kadar olmuştur sorusunu bir çoğumuz merak etmektedir. Özellikle tanınan ve görevlerini yerine iyi bir şekilde getiren hakemlerin maç başına ne kadar ücret aldıkları merak konusudur. Bizde sizlere bunula ilgili bir yazı derledik.

Futbol, dünyanın her yerinde milyonlarca insanın ilgiyle takip ettiği bir spor branşı olmayı sürdürmektedir. Futbolun izleyiciye seyir keyfi vermesi ve diğer spor dallarına göre daha basit kurallarla oynanıyor olması cazibesini arttırmaktadır. Dünya’da milyonlarca insanın takip ettiği bu spor dalı, büyük bir ekonomik endüstrinin de oluşmasını sağlamıştır. Bu endüstride en büyük geliri futbol kulüpleri kazanırken; kulüp yöneticileri, futbolcular, teknik direktörler ve daha birçok kişi de futbol sayesinde önemli gelirler elde etmektedir.

Hiç kuşkusuz ülkemizde oynanan spor dalları içerisinde de en büyük ilgiyi futbol görmektedir. Ülkemizde taraftarların destekledikleri takımlarına gönülden bağlı olmaları ve destekledikleri takımın başarılı olması için her türlü fedakarlığa katlanma arzuları futbolun gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Ülkemizde de diğer ülkelerde olduğu gibi futbol sayesinde kulüpler, kulüp yöneticileri, futbolcular ve takımların başında yer alan antrenörler çok önemli gelirler elde etmektedir. Peki, bu spor dalının kurallarını uygun şekilde maçtaki seyir zevkini bozmadan uygulamakla görevli hakemler maç başına ne kadar ücret almaktadır? ” İşte detaylar…

Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Hakem Maaşları Nasıl Hesaplanır?

Ülkemizde oynanan futbol müsabakalarında görev yapan hakemler, aylık maaş almakla birlikte maç başı ücrette almaktadır. Hakemlerin maç başına aldıkları ücretler, dört büyük takım müsabakalarını yönettikleri maçlarda ikiye katlanarak verilmektedir. Hakemlerin aldıkları maç başı ücretleri aktarmadan önce, hakemlerin TFF ile yaptıkları yıllık anlaşmalar üzerinden, ” aylık maaş ” olarak ne kadar aldıklarını www.tercihiniyap.net olarak belirtmek istedik.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de görev yapan hakemler ile sezon öncesi bir yıllık sözleşme imzalayarak, hakemler klasmanlarına göre kategorilere ayrılmıştır. Bu kategorilerde yer alan hakem maaşları şöyledir:

Hakemlerin Aylık Maaşları Ne Kadardır?

Üst Klasman Hakemleri Aylık Maaşları: Turkcell Süper Lig Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu sezonunda üst klasman hakemleri kategorisinde bulunan hakemler, yaklaşık 27.500 TL ile 36.000 TL arasında aylık maaş almaktadır. Bu kategoride yer alan hakemler:

  1. CANER AK ADANA
  2. ZORBAY KÜÇÜK ADANA
  3. ALİ PALABIYIK ANKARA
  4. BURAK PAKKAN ANKARA
  5. ERKAN ÖZDAMAR ANKARA
  6. KADİR SAĞLAM ANKARA
  7. SERKAN TOKAT ANKARA
  8. YAŞAR KEMAL UĞURLU ANKARA
  9. BURAK ŞEKER ANTALYA
  10. MURAT ERDOĞAN ANTALYA
  11. MUSTAFA ÖĞRETMENOĞLU ANTALYA
  12. SARPER BARIŞ SAKA ANTALYA
  13. BAHATTİN ŞİMŞEK AYDIN
  14. ARDA KARDEŞLER BURSA
  15. CİHAN AYDIN BURSA
  16. ALİ ŞANSALAN ÇANAKKALE
  17. ÜMİT ÖZTÜRK DENİZLİ
  18. ÖZGÜR YANKAYA EDİRNE
  19. SUAT ARSLANBOĞA ESKİŞEHİR
  20. TURGUT DOMAN ESKİŞEHİR
  21. ABDULLAH BUĞRA TAŞKINSOY İSTANBUL
  22. CÜNEYT ÇAKIR İSTANBUL
  23. ÇAĞDAŞ ALTAY İSTANBUL
  24. EMRE MALOK İSTANBUL
  25. FIRAT AYDINUS İSTANBUL
  26. HÜSEYİN GÖÇEK İSTANBUL
  27. MERT GÜZENGE İSTANBUL
  28. METE KALKAVAN İSTANBUL
  29. MUSTAFA KÜRŞAD FİLİZ İSTANBUL
  30. ONUR ÖZÜTOPRAK İSTANBUL
  31. TUGAY KAAN NUMANOĞLU İSTANBUL
  32. VOLKAN BAYARSLAN İSTANBUL
  33. ALPER ULUSOY İZMİR
  34. DİRENÇ TONUSLUOĞLU İZMİR
  35. EMRE KARGIN İZMİR
  36. HAKAN CEYLAN İZMİR
  37. HALİL UMUT MELER İZMİR
  38. HALİS ÖZKAHYA İZMİR
  39. KUTLUHAN BİLGİÇ İZMİR
  40. YİĞİT ARSLAN İZMİR
  41. ABDULKADİR BİTİGEN KAYSERİ
  42. ALPER ÇETİN KOCAELİ
  43. KORAY GENÇERLER MANİSA
  44. ATİLLA KARAOĞLAN SAKARYA
  45. BÜLENT BİRİNCİOĞLU TRABZON
  46. RAMAZAN KELEŞ TRABZON
  47. YASİN KOL TRABZON

Üst Klasman Hakem Yardımcıları Aylık Maaşları: Turkcell Süper Lig Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu sezonunda üst klasman hakem yardımcıları kategorisinde bulunan hakemler, www.tercihiniyap.net araştırmalarına göre yaklaşık 22.000 TL ile 29.750 TL arasında aylık maaş almaktadır. Bu kategoride yer alan hakem sayısı TFF tarafından 86 olarak belirlenmiştir.

Klasman Hakemleri Aylık Maaşları: Turkcell Süper Lig Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu sezonunda klasman hakem kategorisinde bulunanlar, yaklaşık 18.750 TL ile 24.250 TL arasında aylık maaş almaktadır.

Klasman Yardımcı Hakemleri Aylık Maaşları: Turkcell Süper Lig Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu sezonunda klasman yardımcı hakemleri kategorisinde bulunan hakemler, yaklaşık 16.500 TL ile 21.500 TL arasında aylık maaş almaktadır.

Hakemler, TFF ile yaptıkları yıllık kontratlar sonucu aldıkları bu maaşların yanında yönettikleri maçlar için maç başı ücreti ve harcırah (konaklama, seyahat ve fiziksel ihtiyaçlar için) para almaktadır. Maç başı ücretler, büyük takımların maçlarının yönetilmesi durumunda artış göstermektedirHakemlerin süper lig maç başı ücretleri 13.250 TL ” olarak belirlenmiştir. 1. Lig için ise 4.500 TL olarak belirlenmiştir. Harcırahları da km’ye göre hesaplanmakta ve ” 650 TL ile 1.350 TL ” arasında değişmektedir.

ÖSYM Hakem Şahitlik Görevi Nedir? Ne Demek? Görev Ücreti Ne Kadar?

Hakem Maaşları Ne Kadardır?

Türkiye Futbol Federasyonun (TFF), bu sezon uyguladığı hakem maaşlarındaki yıllık kontrat üzerinden aylık maaş verme sözleşmesinin içinde uygulandığı düşünülmektedir. Yine kategori sisteminin maaşları belirlemede başat faktör olacağı ve hakemlerin maaşlarını bu kategorilere göre alacakları hesaba katılmalıdır. Kategorilerde yer alan maaş miktarları zamlı haliyle hesaplanmıştır.

Buna göre: Üst klasman hakemliği yapan bir hakemin aylık maaşı ortalama 32.500 bin TL olduğunda, aynı hakemin aylık dört maç yönettiğini düşünürsek (2 maç Süper Lig ve 2 maç 1.Lig) 35.500 TL maç başı ücrete hak kazanacaktır. Aylık diğer gelirler içinde 5.000 TL civarında alacak olan hakemlerin, ortalama olarak aylık ellerine geçen toplam para miktarı ” 73 bin TL ile 100 bin TL ” arasında değişecektir.

  • Üst klasman hakem yardımcılarının aylık ellerine geçecek toplam para miktarı ” 60 ile 85 bin TL ” arasında olacaktır.
  • Klasman hakemlerinin aylık ellerine geçecek toplam para miktarı ” 50 ile 65 bin TL ” arasında olacaktır.
  • Klasman yardımcı hakemlerinin aylık ellerine geçecek toplam para miktarı ” 38 ile 55 bin TL ” arasında olacaktır.

Cüneyt Çakır Aylık Ne Kadar Kazanacak?

Cüneyt Çakır bizim yaptığımız bütün hesaplamalar neticesinde, Turkcell Süper lig, Ziraat Türkiye Kupası, Şampiyonlar ligi, Uefa Avrupa Ligi ve diğer uluslararası turnuvalar da uygulanacak müsabakalarda yöneteceği maçların tamamı için aylık eline geçecek olan para miktarı 135 Bin TL ile 175 Bin TL arasında olacağı hesaplanmaktadır. Şampiyonlar Liginde yönetilen her maç için alınan maç başı ücreti 2.500 EUR ile 4.500 EUR arasında değişmektedir.

Cüneyt Çakır- Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu sezonu için aylık 135 Bin TL ile 175 Bin TL arasında kazanacaktır. “

Hakem nasıl yükselir?

Merkez Hakem Kurulunca açılacak il hakemlik terfi kursuna katılarak bu kurs sonunda yapılacak yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlarından 100 üzerinden ortalama 75 puan almaları halinde il hakemliğine terfileri yapılır.

Yorumlar

  1. Abcdefg Avatar Abcdefg dedi ki:

    Ben klasmanda hakemim yalan bunun yarısı bile alınmıyor

    1. Gokhan Avatar Gokhan dedi ki:

      Zaten tezat yok mu hakemin maaşı aylık ortalama 32000 diyor sonra da ayda 4 maç yönettiğini düşünürsek 130000 diyor. O zaman maç başı ücreti mi 32000 Cüneyt Hoca vb

    2. Amatör maç Avatar Amatör maç dedi ki:

      Amatör maç 150 yardımcı hakem 95 lütfen düzeltelim

  2. Ali kotarçı Avatar Ali kotarçı dedi ki:

    Velhasıl, yine hakemlerin ne kadar maaş aldığını tespit edemedik.

  3. Deniz Avatar Deniz dedi ki:

    Hakem olacağım derken taraf tutmayın! Federasyon sizi kapı dışarı atar!

  4. Erdem Karabayır Avatar Erdem Karabayır dedi ki:

    *6 yıldır zam almadılar
    *Sigortaları yok hakemlerin
    *Sakatlansalar maça çıkamazlar ve para kazanamazlar
    *Zam almadıkları için, aldıkları harcırah kaldıklara otellere zor yeter oldu cepten harcamaya başladılar
    *Sadece maç sezonunda para alıyorlar yılın geri kalan döneminde hiç para almıyorlar