kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AYT Tarih Konuları 2019

2019 alan yeterlilik testi tarih konuları nelerdir, AYT tarih konuları 2019 nelerden oluşmaktadır gibi ve benzeri soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

2019 alan yeterlilik testi tarih konuları nelerdir, AYT tarih konuları 2019 nelerden oluşmaktadır, YKS içindeki AYT tarih soruları hangi puan türlerinde kullanılmaktadır, AYT’ye kimler girebilir, AYT’den kimler sorumludur, YKS kaç sorudan oluşmaktadır ve AYT’ler içindeki tarih sorusu kaçtır gibi sorunların cevaplarını sizler için derlemeye çalıştık. Bu soruların cevapları ve AYT tarih konuları listemiz için yazımızı inceleyebilirsiniz. YKS

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ÖSYM tarafından düzenlenen bir üniversiteye giriş sınavıdır. Alan Yeterlilik Testi (AYT) bu sınavın ikinci oturumunu kapsamaktadır. AYT’lere 4 yıl ve daha fazla öğrenim süresi olan yükseköğrenim kurumlarının bölümlerine yerleşmeyi hedefleyen herkes girebilir. AYT’den bu bölümlere yerleşmeyi düşünen herkes sorumludur fakat doğrudan sorumlu olunan AYT, girmeyi planlanan bölümün istediği puan türü ile ilişkilidir.

AYT TARİH KONULARI 2019

YKS isimli sınav TYT ve AYT isimli iki oturumdan oluşmaktadır. TYT 120 soruyu AYT ise 160 soruyu kapsamaktadır. Fakat adaylar özellikle AYT’deki 160 soruyu çözmek zorunda değillerdir. Dil sınavı dışındaki AYT’ler üzerinden üç puan türü ortaya çıkmaktadır. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık olarak adlandırılan bu puan türleri adayların girmeyi planladığı bölüme göre kullanılmaktadır. Bu yüzden de adaylar girecekleri bölüm için istenen puan türünü etkileyen AYT içindeki testlerden sorumludur.

AYT kısmında tarih soruları iki test grubunda çıkmaktadır.Bunlardan biri 40 soruluk türk dili ve edebiyatı ile sosyal bilimler kısmıyken diğeri ise 40 soruluk sosyal bilimler 2 kısmıdır. Bahsedilen ilk gruptaki 40 sorunun 9 – 10 tanesi tarih – 1 olarak geçmekte iken ikinci gruptaki 40 sorunun 10 – 11 tanesi tarih – 2 olarak adlandırılmaktadır. Tarih – 1 soruları eşit ağırlık ve sözel puan türlerine etki etmektedir. Tarih – 2 soruları ise sadece sözel puan türüne katkı sağlamaktadır.

YKS’nin AYT kısmında çıkan tarihler için aslında aşağıdaki listedeki konular çıkıyor diyebiliriz. Ama içlerinde geçişkenlik göz önünde bulundurulduğunda TYT tarih konularının da AYT kısmındaki tarihte çıktığını söylemek yanlış olmaz. TYT tarih konularına da göz atmak isterseniz TIKLAYINIZ

AYT tarih 1 ve tarih 2 konuları 2019 listesi aşağıdaki gibidir.Liste yayımlandığı tarihteki en güncel halindedir, değişiklik yapılması halinde yeni bir liste olarak güncellenecektir.

Tarih Bilimine Giriş

İlk Çağ Medeniyetleri

İslamiyet Öncesi Türk Tarihi

İslam Tarihi

Türk İslam Tarihi

Türk Tarihi (Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu…)

Beylikten Devlete Osmanlı

Dünya İmparatorluğu Osmanlı Devleti

Orta Çağ Avrupası

Yeni ve Yakın Çağ Avrupası

XVII. Ve XVIII. Yüzyıl Osmanlı Devleti

En Uzun Yüzyıl

Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyeti

XIX. Yüzyıl Islahatları

XX. Yüzyıl Osmanlı Devleti

Birinci Dünya Savaşı

İnkılap Tarihi (Atatürk İlkeleri, Milli Mücadele, İnkılaplar vs.)

Cumhuriyet Dönemi Dış Politikaları

İkinci Dünya Savaşı

Soğuk Savaş Dönemi

Küreselleşen Dünya

Türklerin Devlet, Toplum ve Yaşam Biçimleri (Devlet Teşkilatı, Toplum Yapısı, Hukuk, Ekonomi, Eğitim, Sanat)

Tarih ve diğer AYT konuları, bu derslerin soruları, üniversite bölümleri ve tercihleri, atamalar, ÖSYM sınavları ve bunlar gibi konularda takıldıklarınızı ve merak ettiklerinizi BURAYA TIKLAYARAK forum sayfamızda sorabilirsiniz.

*Yukarıdaki bilgiler ve tarih konuları listesi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu(YÖK) ve sınav hazırlık kaynaklarından derlenmiştir. Yapılacak değişikliklerde dikkate alınması gereken resmi kurumlar bunlardır bu yüzden zaman zaman bu kurumların internet sitelerini incelemeniz faydalı olacaktır.

Yorumlar

  1. ziyaretci7432 Avatar ziyaretci7432 dedi ki:

    Tarih çok zevkli ders ama ders olarak öğrenmek zoruma gidiyor, kitap okumak daha zevkli.