kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bedelli Askerlik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? İşte Bedelli Ücreti 2019

Bedelli Askerlik Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? İşte Bedelli Ücreti 2019 Bedelli askerlik nedir? Bedelli askerlik başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Başvuru tarihleri ve ücreti ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de yıllar süren askerlik tartışmaları 2019 yılında son buldu. Yeni askerlik sistemi Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra da yürürlüğe girdi. Yeni askerlik sistemi binlerce kişinin yüzünü güldürürken binlerce kişi de sisteme karşı çıktı. Ancak sistem yürürlüğe girdikten sonra gözler bedelli askerlik ile ilgili kritik tarihlere çevrildi. Özellikle bedelli askerlik başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Başvuruların nasıl yapılacağı da sık sık sorulur hale geldi. Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile yeni yönetmelik yürürlüğe girene kadar askerlik yükümlüler için yapılacak işlemlerle ilgili duyuru yayımladı. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre bedelli askerlik başvuruları 16 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı. Adaylar bu tarihten itibaren bedelli askerlikten faydalanmak için başvurularını yapabilecekler. Kura işlemi ise 2020 yılının Ocak ayında gerçekleştirilecek. Ve yükümlüler 1 aylık temel askerlik eğitimini buna göre yapacaklar. Peki bedelli askerlik nedir? Başvuru tarihleri 2019 ne zaman? Bedelli askerlik ücreti 2019 ne kadar?

Bedelli Askerlik Nedir?

Bu uygulama kişinin askerlik görevi yerine bedelini ödeyerek bu görevi yapmış sayılmasıdır. Ordunun ve devletin maddi ihtiyaçlarını karşılamak için Osmanlı Devletinden beri uygulanan bedelli askerlik sistemi günümüzde hala tartışma konusudur. Son olarak yeni askerlik sisteminin yasalaşmasıyla artık hayatımızın bir parçası haline gelen bedelli askerlikle kişiler sınırlı sürede askerlik görevlerini icra etmek için belirlenen ücreti devlete öderler. Anayasa Mahkemesi söz konusu uygulama için “eşitlik ilkesine aykırı değildir.” yönünde karar vermiştir. Türkiye’de yeni sistem öncesinde kısa dönem askerlik süresi 6 ay uzun dönem askerlik süresi ise 12 aydı. Ancak yeni sistemle birlikte askerlik süresi 5 ayla sınırlandırıldı. Bedelini ödeyen yükümlüler için askerlik süresi ise 30 gün olarak belirlendi.

Bedelli Askerlik Başvuru Tarihleri 2019

Bedelli askerlikten faydalanmak isteyen binlerce kişi için başvurular 16 Temmuz 2019 tarihi itibariyle başlayacak. Adaylar 16 Temmuz itibariyle başvurularını yapabilecek. Kura işlemi ise 2020 yılının Ocak ayında yapılacak ve sonuçlar aynı ay içerisinde duyurulacak. Böylece bedelli askerlikten faydalanacak kişiler bir aylık temel askerlik eğitimini alacağı tarihi öğrenmiş olacak. Adayların askere sevkleri ise 2020 yılının Mart ayı itibariyle başlayacak. Bedelli askerlik uygulaması kapsamında bir kereye mahsus yoklama kaçağı, bakaya ve saklı olanlar (26 Haziran 2019’da) 1 Kasım 2019 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Diğer yükümlüler ise 31 Aralık 2019’a kadar başvurularını gerçekleştirecek.

Bedelli Askerlik Başvuruları Nereden ve Nasıl Yapılacak?

Bedelli askerlikten faydalanacak olan kişiler, bu yıl silah altına alınmak isteyen kişilerden yoklaması olmayanlar 16 Temmuz ve 31 Temmuz tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubelerinden yoklama yaptıracak. Bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş ile er tercihleri yapılacak. Bu yıl sevke tabi olup yoklaması olanlar ise 16 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında yine e-Devlet ve askerlik şubelerinden başvurularını yapabilecek.

Bedelli Askerlik Ücreti 2019

Konuyla ilgili olarak merak edilen en önemli konu ise yeni sistemde bedelli askerlik ücretinin ne kadar olduğuyla ilgili. Bu kapsamda binlerce kişi “bedelli askerlik ücreti 2019 ne kadar?” sorusunu sormaktadır. 2019 yılında bedelli askerlik ücreti 33 bin 230 TL olarak belirlendi. Ödemeler Ziraat, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT şubelerine ve mal müdürlüklerine yapılabilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.