kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Beton Mikser Şoförü Maaşları Ne Kadar?

Beton Mikser Şoförü Maaşları Ne Kadar? Beton Mikser Şoförü Nedir? Kimdir? Beton Mikser Şoförü Ne İş Yapar? Beton Mikser Şoförü Nasıl Olunur?

A+
A-

Beton mikser şoförü maaşları ne kadar, tanımı nedir, görevleri nelerdir, nasıl beton mikser şoförü olunur gibi aklınıza takılan soruların cevaplarını en güncel haliyle sizler için bu yazımızda derledik.

Türkiye’deki en büyük sektörlerin başında inşaat sektörü gelmektedir. Türk müteahhitler hem ülkede hem de yurt dışında milyarlarca dolarlık projeler yürütmektedir. Türk inşaat firmaları tüm dünyada büyük projeleri hayata geçirirken inşaat sektöründe de istihdam fırsatları artmaktadır. İnşaat sektöründe yüzlerce farklı pozisyonda personel çalışır. Bu personeller arasında mimar, mühendis, güvenlik görevlisi, işçi, duvar ustası, kalfa, iş makinesi operatörü gibi meslekler bulunur. Özellikle de beton mikser şoförü öne çıkan mesleklerden biridir. İnşaat sektörü için oksijen kadar kıymetlidir beton. Bu nedenle beton mikser şoförü de kritik bir görev yapmaktadır. Peki beton mikser şoförü nedir? Kimdir? Beton mikser şoförü ne iş yapar? Beton mikser şoförü maaşları ne kadar?

YGS 1 Bölümleri 2023

Beton Mikser Şoförü Nedir? Kimdir?

İnşaat sektöründe pek çok farklı alanda büyük projeler gerçekleştirilir. Havaalanı, stadyum, bina, köprü, yol, tünel gibi inşaat projeleri tamamlanır. Bu projeler için tonlarca çelik, demir, toprak, çimento ve beton gereklidir. İşte o betonların kullanılması için de beton mikser araçlarına ihtiyaç duyulur. Bu araçları süren, bu araçları kullanan kişilere de beton mikser şoförü adı verilir. Beton mikser şoförleri şantiyelerde, şehirler arası, şehir içinde görev yapar. Aracın güvenliği, bakımı, ürünün alınması ve teslimatı gibi sorumlulukları vardır.

Beton Mikser Şoförü Ne İş Yapar?

  • Beton mikser kamyonunu yönetir.
  • Araca mal yüklemesini sağlar.
  • Yüklenen malı bir yere teslim eder.
  • Çimento ve beton ürünlerinin nakliyesini sağlar.
  • Yüksek tonajlı bir araç sürdüğü için dikkat etmelidir.
  • Sıvı halde bulunan son derece bir ağır yük de taşır.
  • Ekstra dikkatli olmalıdır.
  • Güvenli sürüş tekniklerini kullanmalıdır.
  • Trafiğe ve çevreye zarar vermemeye özen göstermelidir.
  • Ürünün güvenliğinden sorumludur.
  • Doğru tarihlerde ürünü almalı ve teslim etmelidir.
  • Yöneticinin ve amirlerinin talimatlarına uyar.

Beton Mikser Şoförü Nasıl Olunur?

Beton mikseri araçları tonlarca ağırlığındaki araçlardır. Ayrıca sıvı beton yükü de düşünüldüğünde son derece ağır bir araç ortaya çıkar. bu nedenle bu araçların sürücüleri ile normal otomobil sürücüleri kıyaslanmamalıdır. Bu araçları kullanmak için G sınıfı ehliyet gerekir.

G sınıfı ehliyet alabilmek ve profesyonel sürücü olabilmek için kurslara gidilmesi gerekir. Kurs alıp kendini geliştirerek ve ehliyet ile beton mikser şoförü olunabilir. Ancak tavsiyemiz tecrübeli birinden uzun süre eğitim almanız yönünde olacaktır.

YGS 1 Bölümleri, YGS 1 ile Alan Bölümler

Beton Mikser Şoförü Maaşları  Ne Kadar?

Beton mikser araçları son derece ağır, zor kullanılan araçlar olduğu için şoförlere verilen ücretler asgari ücretin üzerindedir. Genelde şoför olarak çalışan kişilere 10 bin 200 TL tutarında asgari ücret ödenir. Beton mikseri şoförleri ise ortalama 12 bin TL maaş alırlar. Maaşlar zaman geçtikçe artabilir. Ayrıca çalışılan firmaya göre, yurt içi ve yurt dışı görevlerine göre maaşlar da değişebilir. Bunun nedeni kullandıkları araçların ve taşıdıkları yüklerin özel olmasıdır.

Beton mikseri diğer adı nedir?

Beton santralinde üretilen taze betonun, yerleştirileceği şantiye alanına taşınmasını sağlayan araçlara transmikser adı verilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.