kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Biyomedikal Teknikerlerinin Hizmet Sınıfı Sorunu Üzerine

Biyomedikal teknikerleri sağlık hizmetleri sınıfında olmamaktan şikayetçi. Bu konuda haklı talepleri bulunan biyomedikal teknikerlerinin taleplerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Koronavirüs salgınının neden olduğu pandemi dönemi ile birlikte tüm dünya ve ülkemiz sağlığın ne kadar önemli, ne kadar hayatın temeli olduğunu öğrenmiş oldu. Özellikle sağlığımızı korumak, insanları iyileştirmek ve hayatta kalmalarını sağlamak amacıyla hizmet veren sağlık çalışanlarının önemi de gerçekten anlaşılmış oldu!

Ülke olarak sağlık çalışanlarının, sağlık üzerine hizmet veren bireylerin sözde değerini anladığımızı söylesek de eylemlerde bunları hem toplumdaki bireyler olarak hem de devlet uygulamalarında gerçekten görebiliyor muyuz? Dayak yiyen doktorlar, sağlık çalışanları her gün haberlere konu oluyor. Atanamayan ve hakları iyileştirilmeyen sağlık çalışanları dertlerini dile getirdikleri halde bir muhatap bulamıyor veya muhatap bulunsa bile çözüm üretilemiyor.

BİYOMEDİKAL TEKNİKERLERİNİN SORUNLARI, HAKLI ŞİKAYETLERİ VE TALEPLERİ

Yine sağlık sektörü çalışanlarından olan biyomedikal teknikerleri de bu mağduriyetten nasibini alan unvan gruplarından biri. Sağlık Hizmetleri okullarında öğrenim gören ve sağlık çalışanı olması gereken biyomedikal teknikerleri ne yazık ki bu konuda mağduriyet yaşıyorlar. İşte haber ekibimize iletilen bir metin ile bunları duyurmak isteyen biyomedikal teknikerlerinin taleplerini içeren metin:

Bizlerin sizden bir isteği var. Bizim sesimizi duyurabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederiz. Bizler Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’ndan mezun olan biyomedikal teknikerleriyiz. Fakat bizleri  Sağlık Hizmetleri Sınıfı’nda değil de Teknik Hizmetler Sınıfı’nda gösteriyorlar. Sağlık Hizmetleri Sınıfı’nda olmadığımız için işsiz kalmaktayız. Açıklama aşağıdadır.

Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’ndan mezun olan, Sağlık Bakanlığından diploma tescili yaptırabilen ve bunun sonucunda sağlık personeli olan, 22.05.2014 Tarih’li Resmi Gazete’nin 29007 No’lu Resmi Gazete Sayısı’ndaki Sağlık Meslek Mensupları İle Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş Ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik’te görev tanımı yapılmış olan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Dairesi Başkanlığı’nda sağlık meslekleri arasında adı olan, sadece Sağlık Bakanlığı çalışanları ve Sağlık Bakanlığı tarafından diploması tescil edilmiş olan sağlık çalışanlarının girebildiği Sağlık Bakanlığı Entegre Kurumsal İşlem Platformu’na giriş yapabilen ”Biyomedikal Teknikerleri” neden Sağlık Hizmetleri Sınıfı’nda değil de Teknik Hizmetler Sınıfı’ndadır? Adından da anlaşılacağı üzere tamamen sağlık ile ilgili bir bölüm olması ve çalışma alanları tamamen hastaneler ve sağlık merkezleri olmasına rağmen biyomedikal teknikerliği Sağlık Hizmetleri Sınıfı’nda olmadığı için mağduriyet yaşamaktayız. Hastaneler biyomedikal teknikeri alımına çıkmakta daha sonra iptal etmektedir. Niye iptal edildiğini sorduğumuzda biyomedikal teknikerleri sağlık hizmetleri sınıfında değil o yüzden gibi cevaplar verilmektedir. Bazı devlet kurumları da biyomedikal teknikeri alımına çıkmak istemekte ancak Sağlık Hizmetleri Sınıfında olmadığı için hiç alıma çıkamamaktadır. Bunun sonucunda da biyomedikal teknikerleri işsiz kalmaktadır. Biz sırf bu yüzden okuduğumuz bölümün işini yapamamaktayız. Bunun sonucunda işsiz kalmaktayız. Bu çok kötü ve içler acısı bir durumdur. Bu kafa karışıklığına yol açan ve karmaşık durumun en kısa zamanda düzeltilmesini istiyoruz. Bu durum mesleğimizi yapmamıza engel oluşturmakta. Bizlerin işsiz olmasına neden olmaktadır. İçinden çıkılamaz sorunlar oluşturmaktadır. Bu mağduriyetin en kısa zamanda sonlandırılmasını istiyoruz. Lütfen bizim sesimizi duyun.Size yalvarıyoruz. Sadece ve sadece hakkımız olanı istiyoruz. ”Biyomedikal Teknikerleri” olarak en kısa zamanda Sağlık Hizmetleri Sınıfı’nda olmak istiyoruz. Bu konuda sesimizin duyulmasını istiyoruz. Arz ederiz. kamu haber

Tercihini Yap ailesi olarak ülkemizdeki onlarca sorundan sadece bir tanesi olsa da kolaylıkla çözülebilecek bu hizmet sınıfı karmaşasının doğru yetkililer tarafından duyularak çözülmesini arzuluyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.