kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Borel El Dezenfektanı Koronavirüsten Korur Mu? Boreli Kim Üretiyor?

Yerli el dezenfektanı Borel koronavirüs kovid 19'dan korur mu? Boreli kim üretiyor? Koronavirüsten korunmak için borel etkili mi? Borel dezenfektan fiyatı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinden itibaren görülmeye başlanan ve ilk olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıktığı saptanan yeni tipteki korona virüsü Kovid 19 salgınına karşı tedbir olarak en temel öneri durumunda olan hijyen alanında ülkemizde yerli ve etkili bir dezenfektan imalı gerçekleştirildi. Bu bağlamda üretilen Borel El Dezenfektanı nedir? Borel el dezenfektanının içinde ne var? Borel el dezenfektanı koronavirüs kovid 19’a karşı etkili mi? Borel el dezenfektanı koronavirüs kovid 19’dan korur mu? Borel el dezenfektanını kim üretiyor? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Borel El Dezenfektanı Nedir? Borel Dezenfektanın İçinde Ne Var?

Ülkemizde görülen Çin kaynaklı koronavirüs kovid 19 salgını hemen hemen tüm yurda yayılmış durumda. Bu bağlamda ülkemizde alınan idari tedbirlerin yanında koruyucu malzemeler olan kolonya, el dezenfektanı gibi antiseptiklerin ve maske gibi malzemelerin üretimine hız verildi. Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in takibinde yürütülen yerli el dezenfektanı projesine adım atıldı. Borel markası ile çıkarılacak olan el dezenfektanı içeriğinde ülkemizin zengin olarak sahip olduğu yer altı kaynağı boru da içerecek şekilde üretilmeye başlanacak.

Borel el dezenfektanı yukarıda da belirttiğimiz üzere içeriğinde Bor minerallerinin yanında dezenfektanların etken maddesi olan etil alkol ile gliserol, aloe vera, yağ, su, lavanta özü ve çay ağacı özü bulunacak şekilde üretilecektir. Böylelikle kendi yer altı kaynağımızı da kullandığımız yerli bir marka ortaya çıkarmış olacağız.

Koronavirüs Kovid 19’a Karşı Alınan Tedbirler Neler? Koronavirüs Kovid 19’un Bulaşma Yolları Neler?

Ülkemizi ve  tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs kovid 19’un en önemli özelliği çok kolay bulaşıyor olmasıdır. Bu nedenle öncelikle sosyal hayata dair kısıtlamalar ön plana çıkmış, insanların birbirlerini enfekte etmesi önlenmeye çalışılmıştır. Bu gaye ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında kovid 19 hakkında araştırmalar yapan, tedbirler öneren ve süreçleri takip eden Koronavirüs Sağlık Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda peyderpey bazı tedbir ve kısıtlamalar hayata geçirilmiştir.

İdari olarak hayata geçirilen bu önlemler arasında sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı, sosyal mesafenin korunması adına birbirine üç adımdan fazla yaklaşma yasağı, maske takma zorunluluğu gibi önlemler yer almıştır. Bu denli katı kararlar gerektiren en temel husus koronavirüs kovid 19’un çok kolay bulaşmasıdır. Hasta olan kişinin etrafa saçtığı partiküllerin solunması ya da virüs olan bir yere dokunduktan sonra elin ağız, burun ya da göze götürülmesi ile virüs kolayca bulaşabilmektedir.

El dezenfektanı da tam olarak bu noktada devreye giren önemli bir adım olarak dikkat çekmektedir. Uzmanlar sık sık elleri sabunla yıkamayı, bu imkanın olmadığı ortamlarda ise kolonya ya da dezenfekten gibi ürünlerle ellerin dezenfekte edilmesini öneriyorlar.

bor

Borel Dezenfektan Koronavirüs Kovid 19’dan Korur Mu? Koronavirüse Karşı Etkili Mi?

Ülkemizde üretilen ve yerli ürünümüz olacak olan Borel El Dezenfektanı diğer el dezenfektanları gibi yüksek alkol oranı ve içeriğinde bulunan diğer etken maddelerin etkisi ile koronavirüs kovid 19’a karşı dezenfeksiyon sağlama açısından etkili olacak. Özellikle içeriğinde kullanılan borun da virüslerin yaşamasına mani olma özelliği vurgulanıyor. Ancak tabi ki uzmanların ellerin dezenfekte edilmesinde asli önerisi imkan varsa ellerin bol su ve sabun ile yıkanması ve bunun sık sık tekrar edilmesi.

Ancak ellerin sabunla yıkanma imkanı bulunmadığı durumlarda elleri dezenfekte etmek için Borel el dezenfektanları da kullanılabilecek. Ancak tabi ki yine uzmanların birincil önerilerinin sosyal mesafeyi korumak ve elleri mümkünse bol su ve sabunla temizlemek olduğunu unutmamak gerekir.

Borel El Dezenfektanını Kim Nerede Üretiyor?

Borel el dezenfektanı markası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kovid 19’a karşı yerli ürünlerle hamle yapılması gerektiğini vurgulaması üzerine çalışmalarına başlanan bir marka olarak Boren yani Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü tarafından oluşturuldu. Boren; Borel el dezenfektanı üretimini Eti Maden’in tesislerinde sürdürmektedir. Süreçle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da yakından alakadar olmaktadır.

Borel El Dezenfektanı Kaç Lira? Hangi Boylarda Üretilecek? Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Borel el dezenfektanının üretiminin Nisan 2020 içerisinde tamamlanarak piyasaya sürülmesi planlanıyor. Çeşitli boylarda üretilecek olan Borel el dezenfektanının fiyat bilgisi için aşağıda yer alan çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

Borel El Dezenfektanına ve koronavirüse dair gelişmeleri takip etmek, sorularınızı sormak için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. Mustafa Aydin Avatar Mustafa Aydin dedi ki:

    Bayilik sözleşmesi nasıl olur