kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Grafiker Maaşları 2023 Ne Kadar?

Grafiker Maaşları 2023 Ne Kadar? Grafiker Nedir? Ne Demek? Grafiker Ne İş Yapar? Grafiker Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Devlette Grafiker Maaşları 2023 Ne Kadar? Özel Sektörde Grafiker Maaşları 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Yazılı basının tasarımcıları olan grafikerler şimdi de dijital medyanın merkezine taşındı. Sosyal medya, internet sektörü, yazılı basın, akıllı telefonlara yönelik mobil uygulamalar, reklam kampanyaları gibi her türlü faaliyetin merkezinde grafikerler yer alıyor. Bu nedenle bu meslekle ilgili pek çok soru gündeme geliyor. Özellikle de bilgisayar ve telefonla haşır neşir olan genç nesil bu yeni mesleğe yöneliyor. Pek çok kişi grafiker olmak istiyor. Bu nedenle bu mesleği yapan kişilerin ne kadar para kazandığı merak ediliyor.

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Grafiker Nedir? Ne Demek?

Grafiker kelimesi Almanca kökenlidir. Grafik tasarımcısı anlamına gelir. Grafikerler yazılı basın, dergi, gazete, kitap, kapak, pano tasarımı yapabilir. Ayrıca internet, yazılım, mobil uygulama, afiş, broşür, reklam, video vb. alanlarda çalışır. Reklam ajanslarında, grafik tasarım ve web tasarım firmalarında, ajanslarda, matbaalarda, gazete ve dergilerde, yayın evlerinde, sosyal medya şirketlerinde iş fırsatı bulabilirler. Her türlü görsel, grafik tasarımı yapabilirler. Genel olarak photoshop, illustrator, indesign vb. programları kullanırlar.

<div></div>

Grafiker Ne İş Yapar?

Grafikerlerin ne iş yaptığı tam olarak bilinmemektedir. Teknoloji geliştikçe, internet kullanıcı sayılarının artmasıyla grafikerlerin yaptığı işlerde artmaktadır. Çalışma olanakları genişlemektedir. Grafikerler hareketli veya durağan görseller yapabilir. 2, 3 ve 4 boyutlu çalışmalara imza atabilirler. Genel olarak yaptıkları işler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Yazılı veya görsel basına iş üretirler.
  • 2,3,4 boyutlu işler üretirler.
  • Kim için çalışıyorsa onun beklentilerine cevap verirler.
  • Hedeflenen sonuca ulaşmak için tasarım yaparlar.
  • Kendisine verilen talimatları uygularlar.
  • Yaratıcılıktan ve özgünlükten taviz vermezler.
  • Yenilikçi fikirler üretir, bunları tasarıma çevirirler.
  • İş takvimine uygun hareket ederler.
  • Photoshop, Illustrator, inDesign vb. programları kullanırlar.
  • Tasarım alanındaki yazılımları kullanırlar.
  • Kendi ekipleri ve farklı birimlerle koordineli çalışırlar.

Grafiker Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Grafiker çalışma şartları ve çalışma saatleri diğer mesleklere kıyasla iyidir. Çalışanlar masa başında görev yaparlar. Bilgisayar, internet, telefon, yazıcı vb. donanımlara tam erişimleri vardır. Çalışma saatleri işe bağlı olarak değişebilir. Normal mesai saatleri gibi sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında çalışabilirler. Ya da iş takvimine uygun hareket ettikleri sürece kendi istedikleri saatlerde çalışabilirler. İş yetiştirmek için sabaha kadar çalıştıkları da görülmüştür. İş yoğunluğuna bağlı olarak çalışma şartları da ağırlaşabilir.

<div></div>

Devlette Grafiker Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlette teknik hizmetler sınıfı içerisinde grafiker kadrosunda çalışan memurların aldığı maaşları pek çok unsur etkilemektedir. Ek gösterge, yan ödeme, özel hizmet tazminatı, ek ödeme düzenlemeleri, derece ve kıdem, hizmet yılı, sigorta ve BES kesintisi gibi unsurlar maaşları konusunda belirleyici olmaktadır. Ayrıca personellerin çalıştıkları bölgeler de önemlidir. Kalkınmada öncelikli yerlerde görev yapan memurlar ek özel hizmet tazminatı da alır. Bu nedenle ülkenin farklı noktalarında çalışan memurların aldığı ücretler değişebilir. Örneğin kalkınmada öncelikli 1. bölgede çalışan personelin maaşı, 7.bölgede çalışan personele kıyasla ortalama 200 TL daha düşüktür.

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan grafiker maaşları 2023 14 bin 300 ile 14 bin 600 TL arasında değişmektedir.

Özel Sektörde Grafiker Maaşları 2023 Ne Kadar?

Özel sektörde her meslekte maaşlar düşüktür. Özellikle deneyimsiz personellere asgari ücret hatta asgari ücretin altında ücret ödenir. Özel sektörde grafiker maaşlarını etkileyen unsurlar arasında eğitim durumu, dil bilgisi, program bilgisi (photosop, illustrator, indesign vb.) çalışılan şirket gibi başlıklar bulunur. Bunlara bağlı olarak özel sektörde grafiker maaşları başlangıçta ortalama 12 bin 500 TL civarındadır. Deneyimli, dil ve program bilgisi yüksek grafikerlere ise 15-20 bin TL civarında maaş ödemesi yapılır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Emirates İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Grafik tasarımın geleceği var mı?

Grafik tasarımı günümüzde olduğu gibi gelecekte de popüler olmayı sürdürecek.

Yorumlar

  1. Emrah Cemal Avatar Emrah Cemal dedi ki:

    Acil Ìşe ihtiyacim var yardimci olursaniz sevinirim ehliyetim var 15senelik şoforlugum var