kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bursa Fen Liseleri Taban Puanları 2019 2018

Bursa fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Bursa ilinde kaç fen lisesi bulunmaktadır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bursa fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Bursa ilinde kaç fen lisesi bulunmaktadır, Bursa’da bulunan bu fen liseleri için kaç kontenjan ayrılmıştır, Bursa fen liseleri en düşük ve en yüksek kaç taban puanları ile kapatmıştır, bunlar hangi tarihe ait yerleştirmelerin taban puanlarıdır gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. Üniversite Rehberi

Sık sık değişen liselere yerleştirme sistemi en son hali ile Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adını almıştır. Ortaokul eğitimini tamamlayan adaylar bu sınava girerek istedikleri liseye yerleşmenin mücadelesini vermektedir. Adaylar için oldukça önemli olan bu yerleştirme işlemlerinde bireylerin aklındaki en önemli soru sanıyoruz ki aldığım puan istediğim ortaöğretim kurumuna yetecek mi sorusudur. Biz bu sorunun cevabı noktasında yol göstermesi amacıyla liselerin taban puanları listelerini derlemeye ve yayımlamaya çalışıyoruz.

BURSA FEN LİSELERİ 2019 TABAN PUANLARI

Bursa fen liseleri 2019 2018 taban puanları listesi aşağıdaki görseldedir. Görseli incelemeden önce verdiğimiz bilgilere göz atmakisteyebilirsiniz.

Bursa iline bağlı toplamda 5 fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: Tofaş Fen Lisesi, Nilüfer İMKB Fen Lisesi, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi,Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi ve İbrahim Önal Fen Lisesi’dir.

Bu liselere ait toplamda 480 kontenjan bulunmaktadır. Tofaş Fen Lisesi 120, Bucak Nilüfer İMKB Fen Lisesi 120, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi 60, Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi 90 ve İbrahim Önal Fen Lisesi 90 kontenjan olmak üzere bu 480 kontenjanı oluşturmaktadır.

30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelere göre Bursa ilindeki bir fen lisesine yerleşmek için alınması gereken en düşük taban puan 365,8118 olarak belirlenirken en yüksek taban puan ise 440,6579 olarak belirlenmiştir.Bunlar sırasıyla İbrahim Önal Fen Lisesi’ne ve Tofaş Fen Lisesi’ne aittir.

Her yıl olduğu gibi bir sonraki yılın tercihlerini yaparken kontrol edilecek taban puanlar bir önceki yılın taban puanları üzerinden oluşmaktadır ve biz sizlere 2019 taban puanlarını 2018 yerleştirme puanları üzerinden derlemeye çalıştık. Bu puanlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi fikir edinmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Unutmayınız ki ki her sene yapılan sınav kendi içinde değerlendirilmektedir. Sınav zor olduğunda puanlar azalabilir, kolay olduğunda ise puanlar artabilir. Tercih yaparken bu detayları göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyiniz.

*Bilgiler ve taban puan ile ilgili veriler Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) kaynaklarından ve resmi internet sitesinden derlenmiştir. Yapılacak değişikliklerde, yeni yerleştirme puanları ile ilgili verilerin belirlenmesinde MEB’in yapacağı duyurular esas alınmalıdır. Biz bu bilgiler ışığında verilerimizi güncellemeye çalışacak olsak da MEB’in resmi sitesini düzenli olarak ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5319 1 9af576a3ea13421f9af65ed9dc855900

Yorumlar

  1. Ali kuşçu Avatar Ali kuşçu dedi ki:

    Bir gün herşey bitecek