kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çin Dili ve Edebiyatı 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Çin dili ve edebiyatı 2019 başarı sıralamaları kaçlardadır, çin dili ve edebiyatı 2019 taban puanları kaç civarındadır, 2019 çin dili ve edebiyatı başarı sıralamaları ve taban puanları neye göre belirlenmektedir, 2018 yerleştirmelerinde çin dili ve edebiyatı bölümü en küçük ve en büyük kaç taban puan ve sıralama ile kapatmıştır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

YKS (yükseköğretim kurumları sınavı) yerleştirmeleri bitiminden sonra ortaya çıkan puanlar ve sıralamalar bir sonraki yılın yerleştirme kılavuzunda o yıla ait taban puanları ve başarı sıralamaları olarak yol göstersin diye kullanılır. Yani örneğin 2018 yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan çin dili ve edebiyatı puanları ÖSYM tarafından yayıma sokulacak olan 2019 YKS yerleştirme kılavuzunda adaylara yol göstermesi amacıyla kullanılacaktır. İşte bu şekilde ortaya çıkan çin dili ve edebiyatı 2019 taban puanları ve başarı sıralamaları listesini yazımızın alt kısmında bulabilirsiniz.

ÇİN DİLİ VE EDEBİYATI 2019 BAŞARI SIRALAMALARI VE TABAN PUANLARI

2018 yerleştirmelerinden sonra çin dili ve edebiyatı bölümüne en düşük puan ve sıralama ile yerleşen adayın puanı 294,8075 ve sıralaması 38466 olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine çin dili ve edebiyatı bölümüne yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan 403,66759 ve sıralama ise 11037 olarak görülmektedir. En azından ortalama bir üniversitede çin dili ve edebiyatı bölümüne yerleştirilebilmeniz için dil puan türünden bu iki puan veya sıralama arasında bir değer elde etmesi gerekir diyebiliriz.

Daha fazla bilgi almak, çin dili ve edebiyatı bölümü hakkında fikir elde etmek, bu tip konularda aklınıza takılan soruları sormak için tercihini yap sitesine ait FORUM sayfalarımızı BURADAN ziyaret edebilirsiniz.

ÇİN DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
İSTANBUL ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Ede. Fak. Çin Dili ve Edebiyatı  Çince     DİL 11037 403,66759
ERCİYES ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Ede. Fak. Çin Dili ve Edebiyatı      DİL 21879 355,46471
GİRNE AMERİKAN ÜNİV.  KIBRIS Beşeri Bilimler Fak. Çin Dili ve Edebiyatı  Burslu     DİL 38466 294,8075
ERCİYES ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Ede. Fak. Çin Dili ve Edebiyatı  KKTC Uyruklu     DİL
GİRNE AMERİKAN ÜNİV.  KIBRIS Beşeri Bilimler Fak. Çin Dili ve Edebiyatı  Ücretli     DİL
GİRNE AMERİKAN ÜNİV.  KIBRIS Beşeri Bilimler Fak. Çin Dili ve Edebiyatı  %50 İnd.     DİL
GİRNE AMERİKAN ÜNİV.  KIBRIS Beşeri Bilimler Fak. Çin Dili ve Edebiyatı  %75 İnd.     DİL Dolmadı Dolmadı

* Yukarıdaki çin dili ve edebiyatı 2019 taban puanı ve başarı sıralaması verileri YÖK Atlas ve ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlardan ve onlara ait internet sitelerinde bulunan kaynaklardan derlenmiştir. Bir değişiklik yapılması halinde ÖSYM duyuru yapacaktır ve bu duyuru geçerli olacaktır bu sebeple ÖSYM’nin resmi sitesini takip etmek sizin için yararlı olacaktır.

2018 YKS yerleştirmelerine dair sayısal bilgileri incelemek için BURADAN, ayrıca ÖSYM tarafından 2018 yerleştirmeleri bitiminde yayımlanan 4 yıllık tüm bölümlerin taban puanları listesine bakmak için BURADAN, 4 yıllık tüm bölümlerin sıralama değerlerine ulaşmak için de BURADAN ilgili dosyalara yönlenebilirsiniz.

** Kısaltmalar

İÖ: İkinci Öğretim

İnd.: İndirimli

SAY: Sayısal

SÖZ: Sözel

EA: Eşit Ağırlık

İNG: İngilizce

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.