kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 2019/2 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​2019/2 merkezi atamalarında çocuk gelişimi ve eğitimi kaç puan ile kapatmıştır, çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları hangi nitelik kodu ile atanabilir, KPSS 2019/2 merkezi ataması için çocuk gelişimi ve eğitimi bölümüne kaç kadro ayrılmıştı, KPSS 2019/2 atamalarında çocuk gelişimi ve eğitimi puanları en düşük ve en yüksek kaçta kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Devlette çalışabilmek için adaylar KPSS’ye girmek zorundadır. KPSS’ye giren adaylar kendilerini ilgilendiren puan türlerinde puanlar alır ve ilan gelmesini, atama yapılmasını beklerler. Aldıkları puanın bir yere yetip yetmeyeceği de adayların aklındaki en önemli sorulardan birisidir. İşte biz bu soruya net cevap veremesek de size biraz yol göstersin diye özellikle merkezi atamaların taban puanlarını yayımlamaya devam ediyoruz. Bu yazımızda KPSS 2019/2 çocuk gelişimi ve eğitimi atama taban puanlarını vermeye çalıştık.

KPSS 2019/2 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ATAMA TABAN PUANLARI

Çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik koduna açılan kadrolara başvuru yapabilmektedir. Bunlardan bir tanesi tüm lisans mezunlarının başvuru yapabildiği 4001 nitelik kodu iken diğeri ise çocuk gelişimi ve eğitimi ve türevi bölümlerin mezunlarının başvuru yapabildiği 4148 nitelik kodudur.

Bu nitelik kodları üzerinden 2019/2 merkezi atamalarında çocuk gelişimi ve eğitimi mezunlarının başvuru yapabileceği toplamda 151 kontenjan bulunuyordu. Bunlardan 151 tanesi de 4001 nitelik kodu ile yani her lisans mezunun başvuru yapabildiği kontenjanlarken 4148 nitelik kodu ile yani çocuk gelişimi ve eğitimi ve türevi mezunlarının başvuru yapabildiği özel kontenjan ne yazık ki bulunmamaktaydı.

Bu atamalar gerçekleştikten sonra puanları incelediğimizde ise çocuk gelişimi ve eğitimi mezunu olarak (veya herhangi bir lisans programı mezunu olarak) yerleşen adaylara baktığımızda en yüksek puan ile atamanın 96,580 puan ile en düşük taban puan ile atamanın da 86,945 puan ile gerçekleştiği görülmektedir.

Çocuk gelişimi ve eğitimi KPSS 2019/2 merkezi atama taban puanları listesinin tamamını aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.

kpss 2019 2 cocuk gelisimi ve egitimi atama taban puanlari

Mezun olduğunuz çocuk gelişimi ve eğitimi bölümüne kaç puan ile yerleşildiğini merak ediyorsanız ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

*Bazı kadrolara atanabilmek için bazen bazı özel koşullar ve açıklamalar da bulunabilmektedir. Bunu ÖSYM’nin tercih kılavuzunda görebilirsiniz. Tercih yapmadan önce bunu mutlaka inceleyin.

**Yazımızda yer alan bilgiler ÖSYM’nin resmi websitesinde yer alan dosyalardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru esas olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.