kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Pedagog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Pedagog Maaşları 2023 Ne Kadar? Pedagog nedir? Kimdir? Pedagog nasıl olunur? Pedagog olmak için ne yapmak gerekir? Pedagog maaşları 2023 ne kadar? Devlette ve özel sektörde pedagog maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

2000’li yıllarla birlikte insanların yaşadığı sağlık sorunları ruhsal ve psikolojik hale geldi. Kronikleşen fiziksel sorunlar yerini ruhsal, düşüncesel, psikolojik sorunlara bıraktı. Bu sorunların ortaya çıkmasıyla 7’den 70’e binlerce kişinin profesyonel destek ihtiyacı ortaya çıktı. Bu durumda pedagog, psikolog, rehber ve danışman gibi uzmanlara duyulan ihtiyaç arttı. Meslek grupları arasında en öne çıkanı ise pedagog mesleği oldu. Çocuklara ve ailelere yönelik faaliyetler yürüten pedagoglar her geçen gün daha popüler hale geldi. Bu noktada hem pedagog olmak isteyen kişiler hem de pedagoga başvurmak isteyen kişiler araştırma yapmaya başladı. Peki pedagog nedir? Kimdir? Pedagoloji nedir? Ne demek? Pedagog olmak için ne yapmak gerekir? Pedagog nasıl olunur? Pedagog maaşları 2023 ne kadar? Özel sektör ve devlette pedagog maaşı 2023 ne kadar?

Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanı

Pedagoloji Nedir? Ne Demek?

Pedagoloji günümüzde önemi oldukça artan bir bilim dalıdır. Pedagolojinin odağında çocuklar bulunmaktadır. Çocukları inceleyen bu bilim dalında çocukların maddi manevi gelişimleri incelenir ve bu konularda araştırma yapılır. Duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimler konusunda araştırmalar ve çalışmalar yapan bu bilim dalı tüm dünyayı etkisi altına almaktadır. Günümüzde nüfus artış hızının azalması ile çocuklara verilen önem oldukça artmıştır. Bu kapsamda çocuklara yönelik projeler de artış göstermiştir. Pedagoji alanında uzmanlaşan, çalışmalar yürüten veya pedagoloji bilimini icra eden kişilere ise pedagog denmektedir. Peki pedagog nedir?

Pedagog Nedir? Kimdir?

Pedagoji bilimi içerisinde araştırmalar yapan, çalışmalar yürüten, incelemeler yapan kişilere pedagog denmektedir. Pedagog alanında uzmanlaşmış ve yürüttüğü çalışmalarla alanına emek vermiş kişilere denir. Bu kişiler hakkında çalışmalar yürüttükleri çocukların zihinsel ve psikolojik durumunu ve gelişimini takip eder. Çocukların yaşadığı sorunlar, karşılaştıkları problemlerle ilgili danışmanlık hizmeti verirler. Ayrıca çocukların yaşadığı sorunları ve karşılaştıkları problemleri inceleyerek çözüm üretirler. Pedagoglar çocukların yaşadığı fiziksel, duygusal problemlere de çözüm bulur ve bu alanlarda da çalışmalar yürütür. Personellerin genel olarak çocuklar için faaliyet yürüttüğü sanılsa da aslında evebeynler için de çalışmalar yürütürler. Pedagoglar ailelere doğru ve sağlıklı çocuk yetiştirme konularında eğitim verirler ve yardımcı olurlar.

pedagog nedir kimdir ne demek

Pedagog Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Türkiye’de bu alanda çalışma yürüten uzmanlardan biri olmak istiyorsanız yani pedagog olmak istiyorsanız kendinizi iyi geliştirmeniz gerekmektedir. Bu konuda yapmanız gereken ilk şeyse düzgün bir eğitim almak olacaktır. Kendinizi lise çağlarından itibaren okuduğunuz kitaplarla, izlediğiniz videolarla ve katıldığınız seminerlerle geliştirmeye çalışmalısınız. Daha sonra 4 yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerde eğitim almanız gerekmektedir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık eğitimi almak yetmez. 4 yıllık lisans eğitiminin üzerine yabancı dil, yüksek lisans gibi artı değerler koymanız faydanız olacaktır. Daha sonra ise özel sektörde mi yoksa devlette mi çalışmak istediğinize karar vermelisiniz. Eğer devlette çalışacaksanız Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeli ve yüksek puan almalısınız. Özel sektörde ise atacağınız kariyer adımlarını iyi seçmelisiniz. Gerek staj gerek ilk iş deneyimleri ile tecrübenizi artırmaya çalışmanız faydanıza olacaktır.

Pedagog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiye’de vatandaşlar pedagoglarla yeni yeni tanışmaya başlamıştır. Ülkede yeni bilinen bu mesleğe gösterilen ilgi ise oldukça fazladır. Pedagoglar gün geçtikçe daha fazla bilinir olmaktadır. Ayrıca vatandaşlar bilinçlendikçe ve eğitim seviyeleri yükseldikçe profesyonel yardım almanın faydalarını anlamaktadır. Bu nedenle her geçen gün pedagoglara başvuran kişi sayısı artmaktadır. Buna bağlı olarak gerek devlet kurumlarında gerek özel sektörde çalışan personellerin kazandıkları paralar da ve hayat kalitelerinde artış yaşanmaktadır. Bu kapsamda pedagog maaşları 2023 yılında ortalama 12.550 bin TL civarında olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Pedagog Maaşları Ne Kadar?

Devlette Pedagog Maaşı 2023

Devlette çalışan kamu personellerinin maaşlarını etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Personellerin çalıştıkları kurum, çalıştıkları yer bu noktada oldukça belirleyicidir. Ayrıca personellerin dahil oldukları vergi dilimleri, derece ve kıdem, hizmet yılı, ek özel hizmet tazminatı, aile yardımı, asgari geçim indirimi, eş ve çocuk yardımı gibi ek ödemelerde pedagog maaşlarını 2023 yılında etkilemektedir. Devlette pedagog maaşlarının ortalaması 14 bin 500 TL civarındadır. Ancak derecesine, hizmet yılına ve vergi dilimine göre de personel maaşlarını inceledik.

Mesleğe yeni başlamış 8/1 derecesindeki pedagog maaşı 2023 %15 vergi diliminde 14 bin 50 TL, %20 vergi diliminde ise 13 bin 950 TL civarındadır.

6/3 derecesinde ve 5 yıl hizmet süresi bulunan personellerin maaşları %15 vergi diliminde 14 bin 100 TL iken %20 vergi diliminde 14 bin TL civarındadır.

4/2 derecesinde ve 10 yıl hizmet süresi bulunan personeller %15 vergi diliminde 14 bin 300 TL civarında, %20 vergi diliminde 14 bin 200 TL civarındadır.

2/1 derecesinde ve 15 yıl hizmet süresi bulunan personellerin maaşları yüzde 15 vergi diliminde 14 bin 500 TL civarındayken %20 vergi diliminde 14 bin 400 TL civarındadır.

1/3 derece ve kıdeminde, 20 yıl hizmet süresi bulunan personellerin aldığı ücret yüzde 15 vergi diliminde 14 bin 600 TL iken %20 vergi diliminde 14 bin 500 TL civarındadır.

25 yıl ve üzerindeki hizmet yılı bulunan 1/4 derecesindeki personellerin aldığı aylık 2023 yılında %15 vergi diliminde 14 bin 600 TL ve %20 vergi diliminde 14 bin 500 TL civarındadır.

NOT: Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme dolayısıyla memur maaşları zamlanmaktadır. 2023 yılında Temmuz ayında yapılan toplu sözleşme zammı ile personellerin maaşlarında 250 TL-500 TL arasında bir artış olmaktadır.

Özel Sektör Pedagog Maaşı 2023

Özel sektörde her meslek grubu için farklı maaşlardan söz etmek mümkündür. Ancak tüm mesleklerin tek bir ortak noktası vardır. O da farklı mesleklerden bile olunsa her personel mesleğe yeni başladığında oldukça düşük ücretler almaktadır. Özel sektörde mesleğe yeni başlayan pedagog maaşları 2023 yılında da oldukça düşüktür Personeller genellikle asgari ücret ile yani 12 bin 20 TL ile göreve başlarlar. Personellerin deneyimleri artıkça, hizmet kaliteleri artıkça maaşları da artmaktadır. Bu noktada personellerin hangi kurumda hangi şartlarda çalıştığı da önemlidir. Bu noktada da geniş bir maaş yelpazesi ortaya çıkmaktadır. Pedagog maaşları 12 bin TL’den başlarken 20 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Pedagog çocuğa ne sorar?

Genel olarak pedagog çocuk ile yapacağı özel görüşmede, çocuğu anne ve babası ile olan ilişkisini, kendisine nasıl davranıldığını ve yaşam koşullarını soracaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.