kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Darp Raporu

Darp Raporu Nedir? Nasıl Alınır? Darp Raporu Örneği 2017 Darp Raporu Nasıl Alınır? Darp Raporu Nereden Alınır? Darp Raporu Alıp Şikayetçi Olmak 2017 Darp Raporu Süresi Darp Raporu Ne Kadar Geçerli? Darp Raporu Almak İstiyorum Ne Yapmalıyım? Darp Raporu Ne İşe Yarar?

A+
A-

Makalede Neler Var?

Darp Raporu Nedir? Nasıl Alınır? Darp Raporu Örneği 2023

Darp Raporu hakkında merak ettiğiniz her konuyu www.tercihiniyap.net ailesi olarak inceledik. Fakat daha önce darp nedir onu öğrenmemiz gerekiyor. Darp kelimesinin anlamı nedir? Darp nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından vurma, dövme anlamına geldiği belirtilmiştir.Ayrıca matematik alanında çarpma, müzik alanında ise vuruş anlamına gelmektedir.

Darp Raporu Nedir? Nasıl Alınır? Darp Raporu Örneği

Darp Raporu Nedir 2023?

Darp Raporu, darp raporu almak için başvuru yapan kişinin şiddete maruz kaldığını, vücudunun herhangi bir yerinde darp olup olmadığını ve uğradığı şiddetin/darp durumunun etkisini belirleyen ve tescilleyen resmi rapordur. Fakat belirtmek gerekir ki darp raporu her zaman başlı başına kanıt niteliği taşımamaktadır. Darp edildiğine dair şikayette bulunan ve darp raporu alan kişinin şikayet ettiği kişi suçunu itiraf ederse ya da emniyet güçler işiddet olayının kanıtlarını bulursa (olay yeri inceleme, dna, kamera görüntüleri vb.) darp raporu kanıt niteliği taşımaktadır. Darp Raporu nasıl alınır? DarpRaporu Nereden Alınır? Darp Raporu Örneği..

Darp Raporu Nasıl Alınır 2023?

Bu konu ile ilgili olarak yazı yazan pek çok internet sitesi eksik veya yanlış bilgi vermektedir. Bu nedenle www.tercihiniyap.net olarak bu yazının yazılmasını çok önemli görüyoruz. Darp edildiğinizde, şiddete uğradığınızda darp raporu almak için gitmeniz gereken ilk karakol, polismerkezidir. Eğer darp raporu almak için ilk olarak hastaneye gittiyseniz hastanede görev yapan polislerin yanına gitmeniz gerekmektedir.Darp raporu almak için polis merkezi, karakol ve hastanedeki polis noktasına gittiğinizde şikayetçi olmanız gerekmektedir. Şikayetçi olup, durumu anlattıktan sonra görevli polis memurları size bir belge vererek sizi hastaneye sevk edeceklerdir. Bu işlemlerden sonra hastanede muayene olarak darp raporu alma işlemleri tamamlanmış olacaktır. Darp raporu alırken polise ve doktora karşı çok açık olmanız gerekmektedir. Ayrıca eğer bu durum hakkında bilgisi olan bir tanıdığınız var ise bu işlemlerden önce ona danışmanız faydalı olacaktır.

Emniyet Personeli Hangi Durumda Kınama Cezası Alır?

Darp Raporu Aile Hekimliğinden Alınır Mı?

Darp Raporu almak isteyen kişilerin bilmesi gereken önemli bir nokta daha bulunmaktadır. Darp Raporu yalnızca sevk edildiğiniz hastane tarafından verilmektedir. Sağlık Ocaklarından, Aile Hekimliklerinden darp raporu alınamamaktadır.

www.tercihiniyap.net olarak darp raporu nasıl alınır sorusuna cevap verebilmek adına daha önce darp raporu almış bir kişinin hikayesini sizlerle paylaşıyoruz.

NOT:Kimseyi rencide etmemek, kişilik haklarını ihlal etmemek adına sadece olay örgüsü aktarılmıştır.

Nasıl Darp Raporu Alınır? Darp Raporu Alma Örneği Hikayesi 2023

Uğradığım darp sonucunda şikayetçi olmak ve darp raporu almak için karakola gittim. Fakat ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yoktu. Girişteki polis memuruna karakola geliş amacımı söyledim ve beni görevli komisere yönlendirdi. Komisere durumu anlattıktan sonra bana şikayetçi olup olmak istemediğimi teyit etmek için sordu. Darp raporu almak istediğimi ve şikayetçi olmak istediğimi söyledim. İfade alma işlemleri tamamlandıktan sonra bana bir belge vererek darp raporu almak için hastaneye gitmem gerektiğini söyledi.Polis eşliğinde hastaneye gittik. Hiçbir ücretödemedim kimse de benden böyle bir şey talep etmedi. Ayrıca hiç beklemeden muayene gerçekleşti. Doktora vücudumdaki darp edilen yerleri gösterdim. Ayrıca herhangi bir iz yara olmamasına rağmen acıyan yerlerim olduğunu da belirterek gösterdim. Doktor söylediğim her şeyi dikkate alarak muayene etti beni ve raporu bunları dikkate alarak yazdı.

Darp Raporu Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Darp Raporu alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. www.tercihiniyap.net olarak darp raporu nasıl alınır? darp raporu nereden alınır? ve darp raporu alırken dikkat edilmesi gereken hususları sizin için inceledik.

1-)Darp raporu almak bir noktada yaşadığınız darp durumunu,uğradığınız şiddet halinin resmi belge ile tescillenmesi demektir. Bu nedenle adli konularda, hayati önem taşıyan konularda oldukça önemli bir belgedir. Bu nedenle tekrar hatırlatmakta fayda var. Darp raporu almak için öncelikle polis merkezine, karakola veya jandarmaya gitmeniz gerekmektedir. İlk olarak kolluk kuvvetine gidip şikayetçi olmanız gerekmektedir. Ardından kolluk kuvveti eşliğinde hastaneye giderek muayene olup bu işlemler sonrasında darp raporu alabilirsiniz.

2-)Darp raporu almak için, ifade verirken ve muayene olurken görevlilere karşı çok açık olmanız gerekmektedir. Yara izi, şiddet izi, darp izi olmayan fakat acı hissettiğiniz yerleri göstermelisiniz. Ayrıca bazı şiddet ve darp hallerinde vücudunuz uğradığınız darp durumuna, şiddete daha geç tepki verebilir. Yani yara izleriniz, şişlikler, morarmalar uğradığınız şiddetten çok daha uzun bir süre sonra oluşabilir. Bunun için muayene işlemleri esnasında doktora bu konudan bahsedip ağrıyan, acıyan yerleriniz hakkında açık olmalısınız.

3-)Ayrıca vücudunuzda oluşan darp, şiddet izlerini fotoğraflamak akıllıca bir hareket olabilir. İfadenizin ve darp raporunuzun kopyalarını isteyebilir veya fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Darp Raporu Ne Zaman Alınmalı? Darp Raporu Süresi 2023

Darp Raporu ne zamana kadar alınır? Darp Raporu ne zaman alınır?Darp Raporu ne zaman alınmalı? Darp Raporu süresi 2023 ne kadar? Bu sorular darp raporu alınırken oldukça büyük önem taşımaktadır. Darp edildikten, şiddete uğradıktan sonra en kısa sürede darp raporu almak için karakola gitmeniz ve işlemleri başlatmanız önerilmektedir. Yara izleriniz, darp izleriniz,vücudunuzda oluşan şiddet belirtileri geçmemişken darp raporu almanız daha sağlıklı olacaktır. Fakat şiddet olayının darp eyleminin üzerinden zaman geçmesine rağmen yara izleriniz geçmemişse daha sonra da Darp Raporu alabilirsiniz.Ayrıca belirtmek gerekir ki bazı durumlarda darp edildikten, şiddet olayından daha sonra vücudunuzda izleri oluşmaktadır. Darp raporu alırken bulunmayan izler, yaralar daha sonra oluşabilmektedir. Bu durumda ikinci kez hastaneye giderek raporunuza bu yaraların eklenmesini talep edebilirsiniz.

Darp Raporu Ne Kadar Geçerlidir? 2023 Darp Raporu Süresi 

Darp Raporu darp edildiğinizin, şiddete uğradığınızın kanıtı niteliğindeki resmi ve tescilli bir belgedir. Darp Raporunun süresi veya geçerliliği gibi bir durum sağlık işlemleri açısından bir anlam taşımamaktadır.Fakat adli süreçlerde, hukuki işlemlerde işler değişmektedir. Boşanma davası,tazminat davası, şikayetçi olmak gibi durumlarda neden olarak gösterebileceğiniz bir durumu tescillemek için Darp Raporunu kullanabilirsiniz.Bu nedenle hukuki işlemler, adli süreçler için bir avukata danışmanız ve gerekli bilgiyi almanız daha sağlıklı olacaktır.

ŞİDDET VE ŞİDDETE SESSİZ KALMAK ASLA ÇÖZÜM DEĞİLDİR!

Yaşadığınız hiçbir olumsuz olayda, karşılaştığınız olumsuz bir durumda asla şiddete başvurmamanız gerekmektedir. Şiddet hiçbir durumda, hiçbir şekilde, hiç kimseye karşı çözüm değildir! Ayrıca hiçbir haklılığı da bulunmamaktadır. Dünyada özellikle kadınlara ve çocuklara karşı fiziki, cinsel ve psikolojik şiddet artmaktadır. Bu nedenle sosyal farkındalık oluşturmak, bu utanç verici durumların önüne geçmek toplumdaki her bireyin en önemli görevlerinden biridir. Kendinize, ailenize, çevrenize karşı duyarlı olun. Daha güzel bir hayat, daha güzel bir aile, daha güzel bir ülke,daha güzel bir dünya için tercihinizi yapın, şiddete karşı olun ve şiddete karşı asla sessiz kalmayın!

 

Darp raporu nedir

2717 1 a7ebaff7dda383bb4147b02f7181d727

Darp Raporu Nedir 2023?

Darp Raporu, darp raporu almak için başvuru yapan kişinin şiddete maruz kaldığını, vücudunun herhangi bir yerinde darp olup olmadığını ve uğradığı şiddetin/darp durumunun etkisini belirleyen ve tescilleyen resmi rapordur.

Yorumlar

  1. Yaşar genc Avatar Yaşar genc dedi ki:

    Ben yaklaşık bir ay once darp edilsin ve çenem kırıldı çift çene ameliyatı oldum once şikayetçi oldum ve sonra geri çektim aradan 2 ay geçti tekrar şikayetçi olabilirmiyim