kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Hava Meydanları Personel (DHMİ) Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi her merkezi atamada olduğu gibi merkezi atamasında da personel alımı yapacak. DHMİ bu atamada birçok kadro ve pozisyon için personel alacak. Biz de bu kadrolar için devlet hava meydanları personel maaşları ne kadar olmuştur? Yazımızı kaleme aldık.

A+
A-

Devlet Hava Meydanları Personel (DHMİ) maaşları ne kadar olmuştur, pozisyonları nelerdir gibi sorularınıza cevaplarınızı bu yazımızda derledik. En güncel bilgilerle Devlet Hava Meydanları Personel maaşları hakkında sizlere fikir vermek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza gelebilecek diğer soruların da cevaplarına değindik.

DHMİ tarafından alınacak lisans personeli stajyer aım memuru, memur, mühendis ve arff memuru şeklinde olacakken, önlisans mezunlarından iş makinesi sürücüsü, tekniker ve arff memuru olacak. ortaöğretim mezunları içerisinden de teknisyen alımı yapılacak.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

DHMİ Bünyesinde Çalışılan Kadro ve Pozisyonlar Nelerdir?

DHMİ bünyesinde birçok pozisyon ve unvanda personel çalışmaktadır. Müdür yardımcısı, havalimanı müdür yardımcısı, avukat, uzman yardımcısı, uzman, teknik uzman, ekonomist, mütercim, teknik şef, koruma ve güvenlik şefi, şef, muhasebeci, istatistikçi, programcı, bilgisayar işletmeni, sistem programcısı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hava trafik başkontrolörü, hava trafik kontrolörü, asistan hava trafik kontrolörü, stajyer hava trafik kontrolörü, pilot, stajyer aim memuru, aim memuru, memur, kadrolu, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, tabip, diş doktoru, başhemşire, hemşire, sağlık memuru, başmühendis, mühendis uçucu, mühendis, mimar, tekniker, teknik öğretmen, teknisyen, teknisyen uçucu, teknik ressam, topoğraf, teknisyen yardımcısı, şöfor, iş makineleri sürücüsü, apron memuru, arff memuru, köprü operatörü, aşçı ve hizmetli ünvanlarında personel çalışmaktadır.

DHMİ Personel Maaşları

Merkezi atamalarla ilgili kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte merak edilen konuların başında merkezi atamada açılan kadrolarla ilgili personel maaşları olmuştur. Tercih sürecinde bulunduğumuz bu süreçte maaşı en çok merak edilen kurum hiç kuşkusuz Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) olmuştur. Bilindiği üzere DHMİ maaşları, diğer kamu kurum ve kuruluşların verdiği maaşlara göre oldukça yüksektir. Bu konuda biz de tercih yapma arifesinde olan arkadaşlarımızı bilgilendirmek üzere DHMİ personel maaşlarını, farklı kadro ve pozisyonlara göre belirtmek istedik. İşte detaylar…

DHMİ Memur Maaşı

Devlet Hava Meydanları İşletmesinde memur olarak çalışan bir kişinin sadece maaş olarak aylık eline geçen para 22 bin TL üzerindedir. DHMİ memurlarının aylık ellerine geçen para çalıştıkları havalimanı veya havaalanın iş yoğunluğuna göre ek gelirlerle birlikte 22-23 Bin TL arasına çıkmaktadır.

DHMİ Hava Trafik Kontrolörü Maaşı

Kurumun en yüksek maaş alan kadrolarından bir tanesi DHMİ hava trafik kontrolörü kadrosudur. Eğitimini başarıyla tamamlayarak DHMİ hava trafik kontrolörü olan bir kişinin maaşı diğer ek gelirlerde dahil olmak üzere 25-30 bin TL arasındadır.. Alınan bu maaş, çalışma yerinize göre elinize geçecek toplam miktarı göstermektedir. Kontrolörlerin aldıkları maaşın bir kısmı eurocontrol tazminatı olarak alındığından belirtilen bu rakam çalışma yerinin yoğunluğuna göre biner TL eksik veya fazla olabilmektedir.

DHMİ Mühendis Maaşı

Devlet Hava Meydanlarında mühendis olarak çalışanların maaşları da diğer kamu kurum ve kuruluşların verdikleri maaşlardan oldukça yüksektir. Belli bir süreyi ve kurum tarafından belirlenen aşamaları başarılı şekilde tamamlayan DHMİ mühendislerinin aylık eline geçen para 20-25 bin TL arasında değişmektedir. DHMİ de mühendis olarak çalışanlar, mühendis, mühendis uçucu ve başmühendis olarak ayrılmaktadır.

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

DHMİ Arff Memuru Maaşı

DHMİ Arff memuru maaşları da beklentilerin oldukça üstündedir. Arff memuru olarak çalışan bir kişinin maaşı ortalama 19 Bin TL ile 24.350 TL arasında değişmektedir. DHMİ Arff memurları arasında maaşları belirleyen unsur mezuniyetle ilgilidir. Bu maaşlarla ilgili ek ödemelere dahil bir veri bulamadığımızı belirtmek istiyoruz. Yine de tahminen ek gelir de alabileceklerini belirtelim.

  • DHMİ Arff Memuru 21.000 TL almaktadır.

DHMİ Tekniker Maaşı

DHMİ tekniker maaşları 24 bin TL civarındadır. Bu maaşlar için çalışma yerinin durumuna göre ek gelir ilave edilebilecektir. Teknik eleman olarak çalışan personelin DHMİ üzerinde önem ve değeri oldukça fazladır.

DHMİ AIM Memuru Maaşı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde stajyer aim memuru olarak çalışan bir personelin ek gelirler dahil maaşları 25-30 bin TL arasında değişecektir. DHMİ tarafından merkezi atama ile alım yapılan kadrolardan bir tanesidir.

DHMİ Teknisyen Maaşı

DHMİ teknisyen maaşları ek gelirlerle birlikte 20-22 bin TL civarındadır. Bu maaşlar için çalışma yerinin durumuna göre ek gelir ilave edilecektir. Teknik eleman olarak teknisyenlerin DHMİ üzerinde değeri fazladır.

Devlet Hava Meydanları YDS istiyor mu?

Hava Trafik Kontrolörü Adaylarının başvuruları sırasında, İngilizce dilinde YDS sınavından en az C düzeyinde puan aldıklarını belgelemeleri istenmektedir.

Yorumlar

  1. murat rüzgar Avatar murat rüzgar dedi ki:

    Neden hiçbir kaynakda apron memuru maaşına ulaşamıyorum.Apron memuru kadrosu ile ilgili bilgi verebilecek olan varmı acaba.Birde havacılık yönetimi mezunları genellikle düz memur kadrolarını aprona tercih ettiler yani puanları daha yüksek kapattı sebebi nedir acaba.Düz memurun maaşı aprondan yüksekmi.

  2. Hasan Tahsin Avatar Hasan Tahsin dedi ki:

    Yalan haber. İnsanları kandırmayın. Ne çok seviyorsunuz abartmayı ya