kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Basın ve Yayın 2017 2018 Taban Puanları

DGS basın ve yayın 2017 2018 taban puanları listesi nasıldır, DGS ile basın ve yayın bölümüne kimler girebilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS basın ve yayın 2017 2018 taban puanları listesi nasıldır, DGS ile basın ve yayın bölümüne kimler girebilir, DGS’ye kimler girebilir, DGS’ye ait basın ve yayın en düşük ve en yüksek taban puanları kaçta kalmıştır ve hangi üniversitelere aittir gibi soruların cevaplarına ve taban puan listesine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Dikey Geçiş Sınavı ile bir bölüme yerleşmek isteyen adaylar üç farklı puan türünden kendileri ile ilgili olandan yeterli puanı almaları halinde tercih yapmaktadırlar. Bu tercihleri yaparken adaylar için önemli sorulardan biri aldığım puan istediğim bölüme yeter mi sorusudur. Bu soruya ışık tutması için sizlere DGS taban puan listelerini hazırlıyoruz. Taban Puanları

DGS BASIN VE YAYIN 2018 TABAN PUANLARI

DGS sınavına 2 yıllık bölüm mezunu bireyler girebilmektedir. Bu bireylerden basın ve yayın bölümünü tercih edecek adayların alması gereken en düşük taban puan 165,31280 olarak belirlenmiştir. Bu puan Girne Amerikan Üniversitesi’ne (Ücretli) aittir ayrıca en yüksek taban puan olan 254,61657 ise Anadolu Üniversitesi’ne aittir. Bu aralıkta bir puan alan adaylar bu bölüme yerleşebilirler.

Basın ve yayın bölümüne DGS ile girecek adaylar için hazırladığımız DGS basın ve yayın 2017 2018 taban puanları listesine ait tabloya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Üniversite Adı Bölüm Adı En Düşük Puan
Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) Basın ve Yayın 254,61657
Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne) Basın ve Yayın (Tam Burslu) 232,70921
Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne) Basın ve Yayın (%50 Burslu) 194,78348
Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne) Basın ve Yayın (Ücretli) 165,31280

Dikey Geçiş Sınavı, Temel Yeterlilik Sınavı, Alan Yeterlilik Sınavı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve benzeri ÖSYM sınavları ile tercihler, meslekler, üniversite bölümleri gibi konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, danışabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfası uzman kadrosu ile hizmetinizdedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.