kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Çocuk Gelişimi 2019 Taban Puanları

DGS çocuk gelişimi taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacak, DGS çocuk gelişimi puanları içindeki en küçük ve en büyük puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

DGS çocuk gelişimi taban puanları 2019 yılında kaçlarda olacak, DGS ile girilen çocuk gelişimi kontenjanlarının sayısı 2018 yılında nasıldı, 2019 yılında nasıl olur, DGS üzerinden çocuk gelişimi bölümüne geçiş yapmak için hangi puan türü kullanılır, 2019 DGS çocuk gelişimi puanları içindeki en küçük ve en büyük puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) hayata geçirdiği dikey geçiş sınavı (DGS) 2 yıllık önlisans programlarını bitiren kişilerin girerek, gerekli puan türünde yeterli puanı almaları halinde geçiş haklarının bulunduğu lisans programlarına girmelerini sağlayacak bir üniversiteye yerleşme sınavıdır. Bahsettiğimiz yeterli puanlar, bu durum sınavın düzenlendiği yıla göre değişiklik gösterebilecek olsa da, açılan kontenjanlara yerleşmiş olan adayların aldığı civarlarda olan puanlardır.

Bizler tercih etmeyi düşündüğünüz bölümler için ne kadar puana ihtiyacınız olabileceğine dair fikir yürütmeniz için 2018 yılı yerleştirmeleri üzerinden 2019 yılında kılavuzlara konulacak olan 2019 taban puanları listelerini hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS ÇOCUK GELİŞİMİ TABAN PUANLARI 2019

Çocuk gelişimi bölümüne DGS üzerinden geçiş yapılabilecek 2018 çocuk gelişimi kontenjanları 219 olarak açılmıştı. 2019 çocuk gelişimi kontenjanları da sanıyoruz ki bundan çok farklı olmayacaktır.

DGS ile çocuk gelişimi bölümüne yerleşmeyi düşünen bir aday çocuk gelişimi bölümünü tercih edebilme şartları içinde yer alan bir önlisans programı mezunu olmanın yanı sıra DGS puan türleri arasından EA yani eşit ağırlık puan türünden yeterli puanı almalıdır.

Yine bahsettiğimiz yeterli puan denklemine dönersek, DGS ile yerleşilmiş olan çocuk gelişimi bölümünün 2018 yılında en küçük puan ile yerleşmiş olan adayı 226,04889 puan ile yerleşmiştir. Bu puan ile yerleşilen üniversite İstanbul Gelişim Üniversitesi (İngilizce) (Ücretli) olmuştur. En yüksek taban puan ile yerleşen aday ise 310,45879 puan ile İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne (Burslu) yerleşmiştir. Adaylar 2019 yılında bu aralıkta bir eşit ağırlık puan alırlarsa DGS ile herhangi bir üniversitenin çocuk gelişimi bölümüne geçişleri sağlanır demek yanlış olmayacaktır.

DGS çocuk gelişimi taban puanları 2019 listesi, yani tüm açılan kontenjanların puanlarını içeren liste aşağıdaki görsellerde bulunmaktadır.

DGS tercihleri, DGS sistemi, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, üniversite yerleştirmeleri gibi tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlar yapabileceğiniz forum sayfalarımız deneyim sahibi üyeleri ve yöneticileri ile sizleri bekliyor, forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

*Yukarıda verdiğimiz bilgiler ve DGS çocuk gelişimi taban puanları listesi ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzlardan ve kurumun resmi internet sitesinden derlenerek yayımlanmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yaptığı duyuru esas olacaktır, biz yazılarımızı güncelleyecek olsak da sizlerin ÖSYM resmi web sitesini düzenli olarak takip etmeniz bu değişiklikleri öğrenmeniz açısından faydalı olacaktır.

5593 1 8fef5248774122e8ea7d4533e6329f9d scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.