kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Uluslararası Ticaret 2019 Taban Puanları

DGS uluslararası ticaret taban puanları 2019 yılında kaç olacaktır, DGS uluslararası ticaret puanları içinde bulunan en küçük ve en büyük puan kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS uluslararası ticaret taban puanları 2019 yılında kaç olacaktır, DGS ile girilen uluslararası ticaret bölümüne kimler yerleşebilir, hangi puan türü ile girilebilir, DGS uluslararası ticaret puanları içinde bulunan en küçük ve en büyük puan kaçtır, 2018 dikey geçiş sınavı yerleşilebilecek olan uluslararası ticaret kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur gibi soruların cevaplarını sizin için ulaşarak yayımlamaya çalıştık.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi sınavlar düzenleyen bir kurumdur ve lisans programlarına yerleşmeye çalışan 2 yıllık önlisans programı mezunlarının girerek bu yerleştirme işlemleri için puan almasını sağlayan dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan sınav da ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Bu sınava giren adaylar DGS sonrasında alınabilecek olan 3 puan türü olan EA (eşit ağırlık), SAY (sayısal) ve SÖZ (sözel) puan türlerinden birinden kendilerine ilgilendiren bölüme yerleşmeye yeterli olacak kadar puan almaya çalışırlar.

Bahsettiğimiz yetecek puanlar her yıl değişkenlik gösterebilmektedir lakin tercih döneminde fikir almak için bir önceki yılın taban puanlarına bakmak bir yoldur ve bu yolu ÖSYM de kullanmaktadır. 2019 DGS tercih kılavuzunda yer alacak olan 2018 DGS tercihleri sonucu oluşturulan, bölümlerin puanlarını biz sizler için derlemeye ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS ULUSLARARASI TİCARET TABAN PUANLARI 2019

DGS ile uluslararası ticaret bölümüne yerleşmeyi hedefleyen bir aday EA yani eşit ağırlık puan türünden yeterli bir puan almakla beraber aynı zamanda ÖSYM’nin DGS kılavuzunda yer alan tablodaki uluslararası ticaret bölümünü tercih etme şartını taşıyan bir önlisans programının mezunu olmalıdır.

2018 DGS ile yerleşilebilecek uluslararası ticaret kontenjanları 139 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 kontenjanları da bundan çok farklı olmayacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirmeler sonrasında oluşan DGS uluslararası ticaret puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlara baktığımızda bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin 184,14715 puan ile İstanbul Aydın Üniversitesi’ne (İngilizce) (Ücretli) olduğunu görmekteyiz. En büyük taban puan ile yerleştirmenin ise 294,46671 puan ile Boğaziçi Üniversitesi’ne (İngilizce) olduğunu görüyoruz. Adaylar 2019 DGS’ye girerek eşit ağırlık puan türünden bu iki puan arasında bir puan alırlarsa uluslararası ticaret bölümüne geçiş hakkı edebilirler demek yanlış olmayacaktır.

DGS uluslararası ticaret taban puanları 2019 listesini içeren görsele yazımızın altına inerek ulaşabilirsiniz.

DGS, YKS, KPSS gibi ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınavlar ve bunların tercihleri, yerleştirmeleri gibi konularda tecrübeli yöneticilerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarını ziyaret ederek sorular sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

*Metne döktüğümüz buradaki bilgiler ve DGS uluslararası ticaret taban puanları listesi ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzlar ve kurumun resmi sitesinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru dikkate alınmak zorunda olduğu için zaman zaman ÖSYM internet sitesindeki duyurular kısmını incelemeyi ihmal etmeyiniz.

5699 1 d625d9e7c2dab1cfd36a86dce28dd283

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.