kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Sınav Konuları Neler? Kaç Soru?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı konuları nelerdir? Sınav kaç soru? Soru dağılımı nasıl?

A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kariyer meslek mensupları olan Gençlik ve Spor Uzmanlarının istihdamı için gerçekleştirdiği Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı konuları nelerdir? Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sınavına kimler katılabilir? Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımlarına hangi puan türleri ile başvuru yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sınavına kaç kişi katılabilir? Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına dair detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alımı Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların devlet memurluğu genel başvuru şartlarının yanında Bakanlık tarafından bu kadro için talep ettiği diğer şartları da taşıyor olmaları gerekmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleğine Bakanlık tarafından üç ayrı alandan alım yapılmaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alımına Kimler Başvurabilir? Sınavına Kimler Katılabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş için Bakanlık üç ayrı alandan mezun adayları sınava kabul etmektedir. Bu aday gruplarından ilki Hukuk alanından mezun adaylardır. Bir diğeri Beden Eğitimi alanından mezun adaylardır. Son olarak da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültresi ve dengi sayılan fakültelerin bölümlerinden mezun adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sınavına katılabilirler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alımlarına Hangi Puan Türleri İle Başvurulur?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleği bir A Grubu kariyer meslektir ve bu nedenle bu mesleğe girmek isteyen adayların KPSS A Grubu oturumlarından geçerliliği devam eden ve alanlarına uygun biçimde Kurum tarafından talep edilen puan türlerinden yeterli puana sahip olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuru için Bakanlığın belirlemiş olduğu puan türleri, Beden Eğitimi alanı için KPSS P3, Hukuk alanı mezunları için KPSS P4, İİBF ve SBF alanlarından mezun adaylar içinse KPSS P29, KPSS P23 ve KPSS P39 puan türleridir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Sınavına Kaç Kişi Katılabilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunan adayların kendi alanlarından mezun diğer adaylar ile KPSS puanlarına göre yapılacak olan sıralamaya göre mesleğe alınacağı ilan edilen aday sayısının yirmi katı kadar aday arasında yer almaları durumunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına katılmaları mümkün olmaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınav Konuları Nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımı kapsamında yazılı sınava katılma hakkı elde eden adaylar aşağıda yer alan gruplara göre ortak ve ayrı konulardan sınava tabi tutulacaklardır. Aşağıdaki tablolarda yer alan gruplamaya göre 1. grup Hukuk Alanını, 2. Grup İİBF/SBF alanını, 3. grup ise Beden Eğitimi alanını ifade etmektedir.

image 162image 164image 165

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara 50 adet çoktan seçmeli soru yöneltilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olmak isteyen adayların yazılı sınavda en az 70 puan almaları şarttır. Ancak bu puan adayların Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde edebilmeleri için yeterli değildir. Adayların aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylar arasında yapılan sıralamada mesleğe alınacağı Bakanlık tarafından ilan edilen aday sayısının dört katı kadarı arasında yer alması gerekmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleğine, sınavına dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret edebillirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.