kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Görevden Alınan Daire Başkanı Hangi Kadroya Atanır?

Görevden Alınan Daire Başkanı Hangi Kadroya Atanır? Görevden Alınan Daire Başkanı Nereye Atanır? Görevden Alınan Diğer Daire Başkanlarına Ne Olur?

A+
A-

Devlet bünyesinde farklı kadroda, farklı unvanlarda, farklı pozisyonlarda binlerce personel çalışmaktadır. İşçi, memur, uzman, şef, müdür, şube müdürü bu kadrolara örnektir. Bunların yanı sıra bir de daire başkanı unvanı bulunur. Devlet yönetiminde başrolde olan bu kadro hakkında pek çok soru sorulmaktadır.

Devletteki daire başkanı olarak çalışan personelin görevden alındıktan sonra atanacağı kadrolar merak edilmektedir. Daire Başkanlığı unvanının 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki 2 sayılı cetvelde yer alıp almadığına bakılır. Buna göre farklılıklar yaşanabilir. Daire başkanı kadrosunda görev yaparken görevden alınan memurun başka kadrolara atanmaları 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre gerçekleşir. kamu haber

Evde Bebek Şekeri İşi Yaparak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Kazanılır?

Görevden Alınan Daire Başkanı Nereye Atanır?

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli 2 sayılı cetvelde daire başkanı olarak yalnızca;

  • Bakanlık Daire Başkanları
  • Gelir İdaresi Daire Başkanları
  • Vergi Dairesi Başkanları
  • Türkiye İstatistik Kurumu Daire Başkanları yer alır.

Yukarıda sayılan kadrolardaki daire başkanları görevden alındıklarında geçmişte bulundukları 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre sayılan denetim elemanı ya da uzman kadrolarına atanırlar. Veya buna denk olan pozisyonlara atamaları gerçekleşir.

Daha önce DMK 36/A-11 maddesindeki denetim elemanı ya da uzman kadrolarında bulunmamışlarsa 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki 2 sayılı cetvelde sayılan daire başkanlıklarında ve genel müdürden alttaki kadrolarda en az 3 yıl görev yapmışlarsa 657 sayılı 36/A-11 maddesindeki denetim elemanı ya da uzman kadrolarına atanabilirler. Veya bunlara denk olan kadrolara atamaları gerçekleşir.

657 sayılı DMK 36/A-11 maddesindeki denetim elemanı veya uzman kadrolarında buunmayan, 3 sayılı Cumhurbaşkanığı Kararnamesi eki 2 sayılı cetveldeki daire başkanlıklarında ve genel müdürün altındaki kadrolarda en az 3 yıl çalışmayan ne yapacak? Bu durumda kurumların merkez veya taşra teşkilatında araştırmacı kadro veya pozisyonlara atamaları gerçekleşir.

Görevden Alınan Diğer Daire Başkanlarına Ne Olur?

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eki 2 sayılı cetvelde sayılanların dışındaki daire başkanı kadrolarında bulunanlar, görevleri sırasında yetkili amir ve kurul tarafından görevden alınabilir. Bu durumda hangi kadrolara atanacaklarına ilişkin bir netlik yoktur.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki 2 sayılı cetvelde olmayan daire başkanları görevden alınabilir. Görevden alındıklarında atamaya yetkililer tarafından 657 sayılı DM ve diğer mevzuatlarda yer alan hükümlere göre uygun diğer unvanlı kadrolara atama mümkün olur.

Evde Börek Yaparak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Para Kazanılır?

Daire başkanı kaçıncı derece?

Genel Müdürlük, Daire Başkanlığı, Genel müdür Yardımcılığı, Müsteşarlık vb. kadrolar genel olarak 1. dereceli kadrolardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.