kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

HGS Bakiye Sorgulama 2018 HGS Ceza Sorgulama

HGS sistemi nedir? HGS Bakiye Sorgulama 2018 Nasıl Yapılır? HGS Ceza Sorgulama 2018 Nasıl Yapılır? Hangi durumlarda HGS kullanılırken ceza yenir? HGS'den ceza yedim nasıl iptal edebilirim?

A+
A-

HGS, sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş yapmasını sağlayan önemli bir sistemdir. Ancak HGS kullanılırken sürücülerin HGS kartlarında bakiye olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü bakiye olmaksızın geçiş yapılması durumunda ihlalli geçiş yapılmış kabul edilir ve cezai işlem uygulanır.

HGS bakiye sorgulama işlemi birden çok seçenek ile yapılabilmektedir. e-Devlet sistemi, PTT, bankalar ve mobil telefonlarınız üzerinden HGS bakiyelerinizi sorgulayabilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki kartında bakiye olmadığı halde HGS’den geçen kişilere kesilmektedir. Kart sahipleri otomatik ödeme talimati verilerek ihlalli geçişler önlenebilir. Kartlara bakiye yüklemesi ise PTT şubelerine giderek veya mobil uygulamaları aracılığıyla yapılabilmektedir. Kamu Haber

HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS bakiye sorgulaması e-Devlet uygulaması dışında; PTT, bankalar ve telefon aracılığı ile yapılabilmektedir. Sorgulama seçeneklerinden en fazla kullanılan seçenek ise binlerce hizmeti içinde barındıran e-Devlet seçeneğidir. e-Devlet ile sorgulama, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. e-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüden ‘’HGS Bakiye Sorgulama’’ seçeneği kullanılarak sorgulama gerçekleştirilebilir.

Telefon ile HGS bakiye sorgulama işlemi; 444 1 778 veya 0580 460 60 60 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir. Bankalar ile HGS bakiye sorgulaması; banka şubelerinden ve mobil uygulamalardan yapılabilir. PTT ile HGS bakiye sorgulaması ise; ptt.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. İnternet sitesinde yer alan ‘’HGS Bakiye Sorgulama’’ bağlantısından kalan HGS bakiyesi öğrenilebilir.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS ceza sorgulama, e-Devlet uygulaması ve PTT internet sitesi ile yapılabilir. e-Devlet uygulamasından sorgulama, turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapılarak gerçekleştirilir. Uygulamada e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. Menüde bulunan ‘’HGS Geçiş İhlalli Geçiş’’ bağlantısı kullanılarak sorgulama yapılabilir. HGS cezası ise, banka şubeleri, internet bankacılığı ve mobil uygulama seçenekleri kullanılarak ödenebilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için, ücretlendirme de plakaya yapılır. Bu nedenle HGS kartı başka araçlar için kullanılamaz. Aracını satan kişiler, HGS kartlarını PTT şubelerinden iptal ettirebilirler. Eski kartlarında kalan HGS bakiyelerini de yeni karta aktarabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.