kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Maliye Bakanlığı A Grubu Kurum Sınavları Nerede Kaldı?

Maliye Bakanlığı A Grubu Kurum Sınavları Nerede Kaldı?

A+
A-

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu Alan Bilgisi için 28 – 29 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 16 Haziran 2022 tarihinde sınav sonuçları açıklanmış ve 2022 dönemi adaylarının gözleri Maliye Bakanlığı’na çevrilmiştir. Adayların en çok beklediği ve oran olarak her yıl sağlanan A Grubu personel istihdamının çoğunluğunu oluşturan bu alımlara dair henüz hiçbir gelişme olmamıştır.

Bildiğiniz gibi 30 Mart 2022 tarihinde 2000 Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanı ile, 11 Nisan 2022 tarihinde 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alım ilanı verilmiş ancak bu alımlarda kullanılacak puanlar 2020 ile 2021 KPSS puanları olmuştur. 2017 KPSS ile birlikte her iki sınavın puanlarının geçerlilik süresi tamamlanmış ve 2022 KPSS’ye giren adaylar aldıkları puanlar ile alımları beklemeye koyulmuştur. Kamu Haber

Mağduriyet Büyüyor!

Sonuçlar açıklanalı 5 ay tamamlanmasına rağmen Maliye Bakanlığı henüz bir personel alım ilanı vermiş değil. 5 – 10 kişi için açılan diğer kurum ilanları, kurumların peş peşe ilan vermesi neticesinde çok az bir kitleye hitap ettiğinden iyi puanlara sahip en az 5000 adayın bekleyiş ve mağduriyeti sürmektedir. Bunun üzerine bir de çok uzun süren mülakat, soruşturma safhalarını da katacak olursak, adayların ciddi anlamda mağdur olduğunu söylemek mümkündür.

Adaylar süreçleri halen devam eden ancak son safhasına ulaşmış olan Gelir Uzman Yardımcılığı ve Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımlarının yanında, uzunca süredir alım yapılmayan Maliye Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadrolarına da alım yapılmasını beklemektedir.

Adayların Beklentisi Açık ve Şeffaf Bir Süreç!

Maliye Bakanlığı’nın adayların gerek işsizlik sürelerinin daha fazla uzamaması gerekse başarısızlık durumunda yeniden KPSS ve diğer kurum sınavlarına yönelebilmeleri için daha fazla gecikmeksizin ilanları vermesi, vermese dâhi kısa vadeli bir alım projeksiyonu çıkarması sınav süreçlerinin sağlıklı işlemesi adına faydalı olacaktır.

Geçtiğimiz dönem yapılan Gelir Uzman Yardımcılığı ve Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımlarını açıkça duyuran ve adayları sevindiren Maliye Bakanı Sn. Naci AĞBAL’ dan adaylar yine müjdeli bir duyuruyu sabırsızlıkla beklemektedir.

 

Sonuçlar Açıklanalı Kaç Ay Oldu?

Sonuçlar açıklanalı 5 ay tamamlanmasına rağmen Maliye Bakanlığı henüz bir personel alım ilanı vermiş değil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.