kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Alımı Sınav İlanı 2020

İçişleri Bakanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı 2020 Sınavı ilanı yayınlandı. 2020 Kaymakam Adaylığı alımı kaç kişilik? Başvuru şartları neler? Sınav ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından süreci yürütülecek olan ve ÖSYM tarafından sınavı yapılacak Kaymakam Adaylığı alım ilanı yayınlandı. 2020 Kaymakam Adaylığı sınavı ne zaman? 2020 Kaymakamlık sınavı ile kaç kişi alınacak? 2020 Kaymakam Adaylığı sınavı başvuru şartları nelerdir? 2020 Kaymakam Adaylığı sınavı başvuruları ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Kaymakamlık Alımı ve Dönemi

2020 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından ilçelerde görevlendirilmek üzere 109. dönem Mülki İdare Amirleri alınacak. 2020 yılında düzenlenecek olan sınav da önceki yıllarda olduğu gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince gerçekleştirilecek. Alım sayısı ise yine 100 kişi olacak.

2020 Kaymakam Adaylığı Sınavına Kimler Katılabilir?

2020 yılında da yazılı kısmı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek olan Kaymakam Adaylığı sınavına katılabilecek olan adaylarla alakalı 2019 yılı sınavından itibaren uygulanmak üzere bir dizi düzenleme getirilmişti. Bu düzenlemelere göre ilgili mevzuata aşağıda yer alan hükümler ilave edilmişti;

“Eğitim Şartı, Değerlendirme Kurulu, Sınav Hazırlık Komisyonu, Göreve Başlama

“(4) Kaymakam aday adaylarının, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekir. Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adayları ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmek zorundadırlar.

Bu düzenlemeler ile birlikte Kaymakam Adaylığı sınavına başvuru yapabilecek olan adayların kapsamı değişmiştir. Bu değişiklikler ile birlikte adaylar sınava başvuru yapıp yapamayacakları konusunda ikileme düşmüşlerdir. Özellikle bazı alanlardan mezun adayların YÖK’ten alması ve Bakanlığa mülakat döneminde iletmesi gereken belgeler söz konusudur.

Tüm bu konuları ayrıntılı bir biçimde değerlendirdiğimiz, YÖK’e yazılacak dilekçe örneğinin de yer aldığı Kaymakamlık sınavına kimler girebilir? başlıklı çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

2020 Kaymakam Adaylığı Sınavı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan Kaymakam Adaylığı sınavına başvuru şartlarını sağlayan adaylar tarafından başvurular 2 Eylül 2020 – 9 Eylül 2020  tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. 2020 Kaymakam Adaylığı sınavına normal başvuru dönemini kaçıran adaylar için ÖSYM Geç Başvuru sistemi ise 17 Eylül 2020 tarihinde aktif olacaktır.

2020 Kaymakam Adaylığı Sınavı Ne Zaman?

2020 yılında düzenlenecek olan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavının yazılı kısmı 18 Ekim 2020 tarihinde Ankara’da düzenlenecektir.

2020 Kaymakam Adaylığı Sınav Ücreti Ne Kadar?

Gerçekleştirdiği sınavların ücretlerini her yıl düzenli olarak arttıran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 Kaymakam Adaylığı sınavı için de 2019 yılına göre fiyat artışına gitti. 2019 yılında 216 Türk Lirası olan Kaymakam Adaylığı sınav ücreti 2020 yılı için 225 Türk Lirası olarak belirtildi.

2020 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınav Konuları Nelerdir?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan Kaymakam Adaylığı sınavında adaylara toplam 100 adet çoktan seçmeli usulde soru yöneltilmektedir. Adaylara soru yöneltilecek olan sınav konuları ise aşağıdaki şekildedir;

kaymakamlyk konu 3

2020 yılında düzenlenecek olan Kaymakam Adaylığı yazılı sınavında adayların başarılı sayılmaları için 100 adet çoktan seçmeli usulde soruda 70 puan elde etmeleri gerekmektedir. Adayların Kaymakam Adaylığı sınavında vermiş oldukları yanlış yanıtların ise doğru yanıtlara etkisi olmaktadır. Bu yönden adayların 70 puan elde etmeleri için 70 adet doğru yapmaları yeterli olmayacaktır.

2020 Kaymakam Adaylığı sınavına katılacak olan adayların puanlarının nasıl hesaplanacağına dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirmede yer alan çalışmamızda erişebilirsiniz;

2020 Kaymakam Adaylığı Alımı ve Sınavı İlanının TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

2019 Kaymakam Adaylığı Sınavı Kaç Puanla Kapattı? 2019 Kaymakamlık Sınavı Taban Puanı Kaç Oldu?

2019 yılında düzenlenen Kaymakam Adaylığı sınavına katılan adaylardan sözlü mülakatlara kalmaya hak kazanan son sıradaki adayın oluşturduğu taban puan bilgisine dair detaylara aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

2020 Kaymakam Adaylığı sınav sürecini takip etmek ve hazırlık yapan diğer adaylarla istişare etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.