kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İnşaat Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

İnşaat Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar? İnşaat Mühendisi nedir? Ne demek? İnşaat mühendisi ne iş yapar? İnşaat mühendisi çalışma şartları ve saatleri nasıl?

A+
A-

Türkiye’de devlette yani kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde farklı kadrolarda ve farklı pozisyonlarda binlerce personel istihdam edilmektedir. 81 ilde ve yüzlerce şehirde görev yapan memurlar farklı görevler üstlenmektedir. Öğretmenden hemşireye, doktordan, askere, polisten bekçiye, müdürden işçiye kadar yüzlerce farklı meslek grubu bulunmaktadır. Devlet bünyesinde çok sayıda mühendis de istihdam edilmektedir. Özellikle Türkiye’de gibi inşaat sektörünün devasa boyutlarda olduğu ülkelerde inşaat mühendisi sayısı da oldukça çoktur. Devlette yüzlerce hatta binlerce inşaat mühendisi çalışmaktadır. Ülkenin farklı bölgelerinde farklı şehirlerde farklı görevlerde çalışan inşaat mühendisleriyle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Her yıl üniversitelerden mezun olan binlerce inşaat mühendisi bu kapsamda devlette çalışma şartlarını sorgulamaktadır. Peki inşaat mühendisi nedir? Ne iş yapar? İnşaat mühendisi çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? İnşaat mühendisi maaşları ne kadar? Devlette çalışan inşaat mühendisleri ne kadar ücret alır?

İnşaat Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

İnşaat Mühendisi Nedir? 

İnşaat mühendisliği, mühendislik dallarından biridir. Mühendisliğin endüstri, fizik, makine, inşaat gibi pek çok dalı bulunmaktadır. Mühendislik biliminin atalarından olan inşaat dalı, askeri mühendislikten sonra en eski ikindi daldır. Dünya üzerinde yapılan tüm yapıların planlarını, projelerini, yapım aşamasını tasarlayan icra eden kişilerdir. Personeller yol, hastane,bina, tünel, havaalanı, alt geçit, üst geçit, köprü, baraj gibi büyük sistemler ve yapılar inşa eder. İnşaatın projesi, tasarımı, inşası ile ilgilenir. 

İnşaat Mühendisi Ne İş Yapar?

Personellerin sorumluluklarını ve yaptıkları işleri saymakla bitiremeyiz. Yapı, deniz, kara, hava, çevre, jeoteknik, ulaşım, biyoloji, fizik alanlarında çalışan personeller farklı görevlerde bulunabilir. Üstelik bu görevleri icra eden personellerin çok sayıda yaptığı iş vardır. Öncelikle ilgili projenin hatasız bir şekilde yürütülmesi için plan ve bütçe denetimi yapar. Projenin sahasında denetimlerde bulunur. Teknik ve fizibilite çalışmalarını yürütür. Proje kapsamında harcanacak paranın ve maliyetin hesaplamalarını yapar. Projenin hedeflenen süre içerisinde tamamlanması için çalışmalar yürütür. Projenin eksik hatalı olmaması için görev yapar. Tasarımlar geliştirir, sorunlara karşı çözüm önerileri sunar. En gelişmiş programları kullanır. Müşteri, mimar, taşeron, işçi gibi aktörler arasında denge kurar ve işlerin sağlıklı yürümesini sağlar. Kamu kurum ve kuruluşlarına proje ile ilgili rapor sunar.

İnşaat Mühendisi Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Devlet bünyesinde görev yapan personeller tıpkı diğer memurlar gibi görev yapar. Çalışma şartları ve saatleri diğer memurlarla benzerdir. Tıpkı diğer kamu personelleri gibi sabah 9 akşam 17 anlayışı ile görev yaparlar. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan inşaat mühendisleri aldıkları görev doğrultusunda daha fazla çalışabilir. Gece çalışılması gerektiğinde gece de çalışabilen personeller fazla mesai yapabilir. Personeller masa başı çalışabildikleri gibi saha görevleri de icra edebilirler. Her türlü teknolojik alete erişimi bulunan personellerin çalışma ortamı oldukça iyidir. Sahada görev yaptıkları zamanlar da bile olabilecek en iyi şartlar personellere sunulur.

İnşaat Mühendisi Maaşları 2023 

Personeller teknik hizmetler sınıfında görev yapar. Devlet memuriyetine 8/1 kıdeminden başlayan personeller görev bölgelerine göre maaş alabilir. Bu kapsamda görev bölgelerinin kalkınma planındaki önceliğine göre farklı miktarda ücret alınabilir. Personellerin eğitim durumu, aile durumuna, asgari geçim indirimine göre maaş miktarı değişebilmektedir. Ancak aşağıdaki tablo aile, eş, çocuk, asgari geçim indirimine bağlı olarak ek ücret almayan personellerin maaşları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

İşe yeni başlayan 8/1 derecesindeki personeller ortalama 21 bin 600 TL civarında maaş almaktadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

İnşaat mühendisi iş imkanı var mı?

Son yıllarda Türkiye’de gelişen inşaat sektörü ile inşaat mühendisleri için birçok iş imkanı oluşmuştur.

Yorumlar

  1. ender Avatar ender dedi ki:

    31 milyar maaş alıyor bunlar :))