kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı nedir? Ne iş yapar? Halkbank Müfettiş Yardımcısı nasıl olunur? 2023 Halkbank Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadardır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı nedir? Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Halkbank Müfettiş Yardımcılığı sınavı nasıldır? Halkbank Müfettiş Yardımcısı nasıl olunur? Halkbank Müfettiş Yardımcılığı görev yeri neresidir? Halkbank Müfettiş Yardımcısı ne iş yapar? Halkbank Müfettiş Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

Emekli Müfettiş Maaşları Ne Kadar?

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı Nedir? Ne İş Yapar?

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleği bankanın teftiş ile alakalı olan kariyer meslek grubudur. Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine giren adaylar Halkbank Teftiş Kurulu’na bağlı olarak görev yaparlar ancak görevlerini gerektiğinde tüm ülkede yer alan iş ve işlemleri incelemek üzere turne usulü ile de gerçekleştirebilmektedirler. 

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine dair daha detaylı bilgilere meslek tanıtım yazımızda göz atmak için aşağıda yer alan yönlendirme ile ilgili çalışmamıza erişebilirsiniz;

Halkbank Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur? Halkbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Nasıl?

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların gerçekleştirilecek yazılı sınava başvuruda bulunabilmeleri için banka tarafından belirlenen genel şartları taşımaları ve bununla birlikte lisans mezunu olmak ya da yüksek lisans mezunu olmak durumlarına göre değişen yaş şartını sağlıyor olmaları, askerlik durumu ile alakalı da bankanın belirlediği tecil süreleri içerisinde olmaları ya da askerlikle ilişiksiz olmaları gerekmektedir. Halkbank Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavına başvuruda bulunmak için adaylardan kamu personeli seçme sınavı ya da YDS puanı sahibi olmak şartları talep edilmemektedir. Ancak adayların yabancı dil konusunda yazılı sınavda sorulacak sorularda belirli bir başarı göstermeleri sözlü mülakatlara katılabilmeleri için şarttır.

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların başarı ile geride bırakması gereken ilk aşama Bankanın kendisinin gerçekleştirdiği ya da üniversitelere yaptırdığı yazılı sınavdır. Bu sınava şartları uyan herkes başvuruda bulunabilmektedir. Adaylara Halkbank Müfettiş Yardımcılığı sınavında aşağıda yer alan konulardan çoktan seçmeli usulünde sorular yöneltilmektedir;

halk synav konu 2

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adaylar yukarıda yer alan konulardan toplam 200 adet soruyu yanıtlayacaklardır. Adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri içinse her bir alan başlığından yüzde elli başarı elde etmeleri, genel ortalamalarında ise en az 60 puana ulaşmaları şarttır. Bununla birlikte Halkbank Müfettiş Yardımcılığı sınavına giren adaylar arasında başarılı olanların puana göre yapılacak sıralamada mesleğe alınması planlanan aday sayısının dört katı kadarı sözlü mülakata girme hakkı elde etmektedir.

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adayların görev yerleri Halkbank Genel Müdürlüğü’nün kurulu olduğu İstanbul’da yer alan teftiş kurulu başkanlığıdır. Ancak adaylar yerinde inceleme ve teftiş gerektiren durumlar için turna usulü ile de çalışmalarını sürdürebilmektedirler.

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı 2023 Yılı Maaşı Ne Kadar?

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmiş olan adayların 2023 yılı maaşları tek – çift ödemeler, temettü vs. hesaba katıldığında aylık ortalama yaklaşık olarak 17000 TL dolaylarındadır. Bu tutar aydan aya değişebilmektedir ancak yıl boyu alınan maaşın ay başına düşen tutarı yaklaşık olarak bu şekildedir.

*Halkbank Müfettiş Yardımcılığı maaş tutarı belirtilirken vergi dilimine girme durumu ile personelden personele farklılaşan ek ödemeler, turnelerde alınan harcırahlar hesaba katılmamıştır. Özellikle turne sayısı artan ve turne süresi uzayan meslek mensupları için tutar oldukça yükselebilmektedir.

Halkbank Müfettiş Yardımcılığı mesleğine ve yarışma sınavına dair sorularınız ve katkılarınız için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Belediye Müfettişi Maaşları Ne Kadar?

Kimler banka müfettişi olabilir?

Üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.