kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Banka Avukatı Maaşları Ne Kadar?

Banka Avukatı Maaşları Ne Kadar? Banka Avukatı Nedir? Kimdir? Banka Avukatı Ne İş Yapar? Banka Avukatı Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Bankadaki en kritik personellerin başında yer alan banka avukatı hakkında merak edilen birçok bilgiyi sizler için derledik. Banka avukatı maaşları ne kadar, banka avukatı kimdir ve görevleri nelerdir gibi sorunuza cevaplarımızı bu yazımızda paylaştık. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Türkiye’de özel sektörden ve devlete ait onlarca banka faaliyet göstermektedir. Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, ING Bank bu bankalara örnek olarak gösterilebilir. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren bu bankaların yüzlerce şubesi bulunmaktadır. Bu şubelerdeyse binlerce personele iş fırsatı sunulur. Bankalarda gişe memuru, güvenlik personeli, temizlik elemanı, banka müdürü, satış temsilcisi, müşteri temsilcisi gibi kadrolar bulunur. Bunların yanı sıra banka avukatları da bankalardaki en kritik personellerin başını çekmektedir. Yüksek maaşa ve yetkilere sahip bu personellerle ilgili işsizliğin arttığı bu dönemde çok sayıda soru sorulmaktadır. Özellikle de “banka avukatları maaşları” merak konusu olmaktadır. Peki banka avukatı nedir? Banka avukatı ne iş yapar? Banka avukatı maaşları ne kadar?

Bankacılık ve Sigortacılık

Banka Avukatı Nedir? Kimdir?

Avukat Fransızca kökenli bir kelimedir. Hak, hukuk, yasa işlerinde yol gösteren, mahkemelerde, devlet kurumlarında başkaları için hak arayan ve bu hakları koruyan profesyonellerdir. Yasalar uyarınca hareket eden ve bunu meslek edinen kişilere avukat denmektedir. Avukatlar kamu kurumlarında çalışabilir. Serbest avukatlık yapabilir ve bankalar gibi firmalar için avukatlık yapabilir. Bankalar için çalışan avukatlara banka avukatı denmektedir.

Banka Avukatı Ne İş Yapar?

  • Bankacılık kanununu konusunda danışmanlık yapar ve destek verirler.
  • Alacak yönetimi konusunda çalışırlar.
  • Risk raporlama ve icra hukukuna yönelik faaliyet gösterirler.
  • Sözleşme hazırlama, düzenleme, yorumlama yapılır.
  • BBD, Bankalar Birliği ve TMSF ile hukuku konularda çalışırlar.
  • Kredi sözleşmelerine yönelik çalışırlar.
  • Yerel ve uluslararası piyasalarda görev alırlar.
  • Satış, devir, kiralama işlemlerinde devreye girerler.
  • Davalarla ilgilenirler.

Banka Avukatı Maaşları Ne Kadar?

Bankalarda çalışanların maaşları genellikle ortalamadan yüksektir. Özellikle de avukat, müfettiş ve banka müdürü gibi özel pozisyonlar için kesenin ağzı açılır. Bankadan bankaya, sektörden sektöre maaş politikası değişse de belirli bir çerçeveden bahsedilebilir. Banka avukatı maaşları 10-15 bin TL civarındadır. Deneyim, kıdem, başarı arttıkça, sözleşmeye göre banka avukatı maaşları 15-25 bin bandına kadar da çıkabilmektedir. Ayrıca bankalarla hukuki danışmanlık firmaları arasında yapılan sözleşmeler uyarınca milyon dolarlık anlaşmalar da yapılabilir.

Ziraat Bankası İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Banka avukatlığı nedir?

Herhangi bir bankanın genel müdürlüğü’nde veya bankanın kendisine vermiş olduğu vekalet ile daha domestik bir alanda bankaların alacakları için çalışan avukatlardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.