kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alım İlanı 2020

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı Sivil Memur Alımı başvuru şartları neler? Hangi unvanlara alım yapılacak? Alım kaç kişilik? Haberimizde.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2020 yılı Sivil Memur Alım İlanı yayımlandı. Bu ilana göre 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı başvuru şartları neler? Kimler 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvurabilir? 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı başvurular ne zaman gerçekleştirilecek? 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir? Kimler Başvuruda Bulunabilir? 

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların devlet memurluğu mevzuatı gereği öngörülen memuriyet genel şartlarını taşıyor olmaları lazımdır. Bununla birlikte adayların başvuruların son günü baz alınmak kaydıyla on sekiz yaşlarını tamamlamış olmaları, devlete karşı suçlardan, yüz kızartıcı suçlardan hiçbir şekilde, kasıtlı suçlardan ise bir yıl ve üzerinde mahkumiyetlerinin olmaması gerekmektedir. 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı için adayların kamu hak mahrumiyetlerinin de bulunmaması, herhangi bir şekilde Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ya da herhangi diğer kamu kurum ve kuruluşlarından çıkarılmamış olmaları gerekmektedir. Adayların emekli olmaları ya da istifa etmeleri bu şartta istisna tutulmuştur.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların herhangi bir siyasi parti üyeliklerinin olmaması lazımdır. Ayrıca adayların terör örgütleri ve bunların uzantılarının eylemlerinde bulunmamış olmaları gerekmektedir. 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvuracak olan erkek adayların askerlik durumlarının ilişiksiz olması şarttır.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvuruda bulunacak olan adayların bu genel koşulların yanında, alım yapılacak unvanlara göre farklılaşan bazı özel başvuru şartlarını da taşıyor olmaları lazımdır. Bu şartlara aşağıda değineceğiz.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına Başvurular Hangi Tarihler Arasında Yapılabilecek?

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve başvuru şartlarını sağlayan adaylar kendilerine uygun olan kadrolardan bir tanesine 28 Aralık 2020 tarihinden 15 Ocak 2021 tarihine kadar Jandarma Genel Komutanlığı’nın kendi başvuru ekranı üzerinden elektronik ortamda başvuru yapabilecekler.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvurular sadece elektronik ortamda kabul edilecek olup adayların Komutanlığa bizzat giderek ya da posta yoluyla belge yollayarak yapacakları başvurular kabul edilmeyecektir.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına Hangi KPSS Puan Türleri İle Başvuru Yapılabilecek?

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin 2020 yılında gerçekleştirilen oturumlarında KPSS P3 ya da KPSS P94 puan türlerinden en az 60 puana sahip olmaları gerekmektedir. Alım yapılacak kadrolardan yalnızca bir tanesi lise düzeyinde mezuniyet ve KPSS Puani istemektedir.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı Hangi Kadrolar İçin Kaç Kişilik Olacak?

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı kapsamında toplam 32 adet personel alımı gerçekleştirilecek. Bu 32 kişilik kadro çeşitli unvanlara dağıtılmış durumda olacak. 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı kapsamında adayların başvuru yapabilecekleri unvanlar, bu unvanlar için yapılacak alım sayısı aşağıdaki tablomuzda yer almaktadır;

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı Kadroları ve Sayıları

2020 JGK Alım Unvanları Alım Sayıları
Veteriner Hekim 2 kişi
Avukat 2 kişi
Mühendis 1 kişi
İstatistikçi 2 kişi
Psikolog 8 kişi
Tahmil Tahliye Memuru 1 kişi
Uzman 16 kişi
TOPLAM 32 kişi

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı için adayların mezun durumda olmaları gereken alımlara dair ayrıntılı dağılımı ilanın tam metninde inceleyebilirsiniz. Özellikle 2020 Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Alımı İİBF alanları, Hukuk alanı, İletişim alanı arasında dağıtılmış durumdadır.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı kapsamında KPSS P94 puan türü ile başvuru yapılacak olan tek kadro Tahmil ve Tahliye Memuru kadrosudur.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımının ayrıntıları, kadrolara başvuruda adaylardan istenen Özel Başvuru Şartlarını incelemek adına İLANIN TAM METNİNİ okumak için Tıklayınız!

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Sınavına Kaç Kişi Katılacak?

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımına başvuruda bulunan adaylar Komutanlık tarafından uygulamalı mesleki bilgi veya sözlü mülakat biçiminde gerçekleştirilecek olan sınava katılabilmek için kadrolara alınacak aday sayısının on katı kadar yüksek KPSS puanlı aday arasında yer almalıdırlar.

2020 Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memur Alımı sürecini takip etmek, diğer adaylarla alıma hazırlık yürütmek için FORUM sayfamızı takip etmeyi ihmal etmeyin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.